Šie azijietiškų koldūnų receptas yra labai universalus ir lengvai pagaminamas, nes tešlą jau labai plonai iškočiotą ir supjaustytą galima nusipirkti kokiame didesniame prekybos centre. Antra, šiuos koldūnus galima kepti aliejuje, virti garuose ar vandenyje arba iš pradžių apkepti, o po to patroškinti vandenyje ir garuose (šiuo atveju gautume nebe koldūnus, o prielipas – ang. potstickers). Ir trečia, į jų vidų galite dėti bet ką – mėsą, daržoves, jūrų gėrybes ir t.t.
- 400 gr. Kalakutienos (vištienos arba kiaulienos) faršo
- Pakelis gyozo tešlos ritinėlių
- 3 v.š. sojos padažo;
- 2 v.š. austrių padažo
- 1 a.š. keptų sezamų aliejaus
- 3–4 stiebai svogūnų laiškų
- 3 česnako skiltelės;
- 1 a. š. tarkuoto imbiero;
- 1–2 čili pipirai.
Kambario temperatūroje atlaidinkite tešlą.
Kol atitirpinės tešla pasiruoškite įdarą. Į faršą supilkite sojų padažą, austrių padažą, sezamų aliejų, sudėkite susmulkintus svogūnų laiškus, česnaką, čili pipirus ir imbierą. Viską gerai išmaišykite.
Imkite vieną tešlos ritinėlį, dėkite šaukštelį įdaro į vidų. Vandeniu patepkite ritinėlio kraštus (pirštais arba teptuku) ir, sulenkę per vidurį, suspauskite padarydami 5–6 „raukinukus“ 🙂 (žiūrėkite į nuotraukas).
Dalį koldūnų galite užsišaldyti, o kitus kepkite arba virkite. O norėdami pasidaryti pusiau keptų pusiau virtų koldūnų (potstickers), iš pradžių koldūnus pakepkite ant aliejaus, ir kai apačia gražiai apskrus, įpilkite į keptuvę maždaug stiklinę vandens, uždenkite ją, ir palikite, kol vanduo išgaruos. Valgykite su sojų padažu ir alumi.
Skanaus!
Komentuoti: Meistras Atšaukti atsakymą