Azijietiški koldūnai

IMGP5960Šie azi­jie­tiš­kų kol­dū­nų recep­tas yra labai uni­ver­sa­lus ir leng­vai paga­mi­na­mas, nes teš­lą jau labai plo­nai iško­čio­tą ir supjaus­ty­tą gali­ma nusi­pirk­ti kokia­me dides­nia­me pre­ky­bos cent­re. Ant­ra, šiuos kol­dū­nus gali­ma kep­ti alie­ju­je, vir­ti garuo­se ar van­de­ny­je arba iš pra­džių apkep­ti, o po to patroš­kin­ti van­de­ny­je ir garuo­se (šiuo atve­ju gau­tu­me nebe kol­dū­nus, o prie­li­pas – ang. pot­stic­kers). Ir tre­čia, į jų vidų gali­te dėti bet ką – mėsą, dar­žo­ves, jūrų gėry­bes ir t.t.

  • 400 gr. Kala­ku­tie­nos (viš­tie­nos arba kiau­lie­nos) faršo
  • Pake­lis gyo­zo teš­los ritinėlių
  • 3 v.š. sojos padažo;
  • 2 v.š. aust­rių padažo
  • 1 a.š. kep­tų seza­mų aliejaus
  • 3–4 stie­bai svo­gū­nų laiškų
  • 3 čes­na­ko skiltelės;
  • 1 a. š. tar­kuo­to imbiero;
  • 1–2 čili pipirai.

Kam­ba­rio tem­pe­ra­tū­ro­je atlai­din­ki­te tešlą.

IMGP5930 IMGP5932

Kol ati­tir­pi­nės teš­la pasi­ruoš­ki­te įda­rą. Į far­šą supil­ki­te sojų pada­žą, aust­rių pada­žą, seza­mų alie­jų, sudė­ki­te susmul­kin­tus svo­gū­nų laiš­kus, čes­na­ką, čili pipi­rus ir imbie­rą. Vis­ką gerai išmaišykite.

IMGP5933 IMGP5935 IMGP5936 IMGP5938

Imki­te vie­ną teš­los riti­nė­lį, dėki­te šaukš­te­lį įda­ro į vidų. Van­de­niu pate­p­ki­te riti­nė­lio kraš­tus (pirš­tais arba tep­tu­ku) ir, sulen­kę per vidu­rį, suspau­s­ki­te pada­ry­da­mi 5–6 „rau­ki­nu­kus“ 🙂 (žiū­rė­ki­te į nuotraukas).

IMGP5945 IMGP5946 IMGP5947 IMGP5948 IMGP5949 IMGP5950

IMGP5943 IMGP5953

Dalį kol­dū­nų gali­te užsi­šal­dy­ti, o kitus kep­ki­te arba vir­ki­te. O norė­da­mi pasi­da­ry­ti pusiau kep­tų pusiau vir­tų kol­dū­nų (pot­stic­kers), iš pra­džių kol­dū­nus pake­p­ki­te ant alie­jaus, ir kai apa­čia gra­žiai apskrus, įpil­ki­te į kep­tu­vę maž­daug stik­li­nę van­dens, užden­ki­te ją, ir pali­ki­te, kol van­duo išga­ruos. Val­gy­ki­te su sojų pada­žu ir alumi.

IMGP5964 IMGP5968

Ska­naus!

Komentarai

Atsakymai į “Azijietiški koldūnai”: 4

  1. Kuria­me pre­ky­bos cent­re pir­kai siuos paplotelius?

  2. Pir­kau Priz­mo­je, bet esu matęs ir dide­lio­je Maxi­mo­je ir Rimi.

  3. Geras! LT jau yra kol­du­nu tes­los pirk­ti! Jav ju nie­kas neva­di­na gyo­zo teš­los riti­nė­liais — tie­siog — wraps

  4. Pagu­ug­li­nau kur ta tes­la ras­ti tai radau stai kahttp://www.e‑vici.lt/lt/gyoza-koldunai-su-mesa-400g.html tin­gi­niams variantas:D

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.