Vakar jau turėjote skaityti, kaip šią žuvį reikia išskrosti, kad gauti gražius mėsos gabaliukus. O šiandien papasakosiu, ką aš su jais padariau. Kaip ir jau rašiau, vos tik pamatęs kas per mėsa iškart sumasčiau kaip darysiu šią žuvį. Nereikėjo nei ieškoti receptų, nei kažką skaityti 🙂 Žinoma, nieko įspūdingo nesumąsčiau, standartiniai dalykai: baltas vynas, sviestas žalumynai 🙂 Iškart užbėgdamas įvykiams už akių pasakysiu, kad žuvis įspūdingai skani: nei per sausa, nei per riebi, švelnaus skonio. Tikrai darysiu ir valgysiu dar. Kitas dalykas, kuris labai lindo į galvą skrodžiant žuvį, kad mėsytė labai tiktų suktinukams daryti — ji pakankamai tvirta ir kepant nesubyrės, tai sekančiam kartui, gal taip ir bus 🙂
- 4 žuvų filė;
- druskos, pipirų;
- 200 ml sauso balto vyno;
- 2 nedideli raudonieji svogūnai;
- 100 gr. sviesto;
- pundelis šviežių petražolių;
- druskos, pipirų;
Filė gabaliukus padruskinam ir papirinam — kiekvienas pagal save. Žuvį kol kas paliekame ramybėje.
Supjaustome smulkiai svogūną. Pakepame ant aliejaus. Kepame maždaug 10–15 min vis maišydami, kad svogūnai karamelizuotųsi. Tik nesudeginkite ir neperkepinkite, nes bus nebeskanu, kartu. Taigi pakepus svogūnus, ten pat supilam vyną. Plaukiame kol nugaruos maždaug pusė jo.
Jau galime pradėti kepti žuvį. Tiesiog į nepridegančią keptuvę įpilame aliejaus ir pakepam žuvį. Po maždaug dvi minutes iš kiekvienos pusės.
Kai vyno nugaruoja maždaug pusė, dedame į padažą sviestą — būtinai šaltą, iš šaldytuvo. Maišome ant silpnos ugnies. Sviestui ištirpus sudedam smulkintas petražoles, ugnį išjungiame ir viską gerai išmaišome.
Valgome su natūraliais ryžiais.
Skanaus
Parašykite komentarą