Sveiki, gyvi! 🙂
Va, ir baigėsi mano atostogos, ir vėl reikia laukti naujų 🙂 Turbūt daugelis žinote, kad buvau Italijoje. Labai patiko, ypač patiko maistas ir itališkas kaimas, su paprastais žmonėm, naminiu sūriu, aliejumi ir vynu, tikrom picom, keptom akmens krosnyse, čia pat augančiais persikais ir t.t. Prisivalgiau daug ir grįžau tikrai sunkesnis, negu išvažiavau.Galėčiau dar ir daugiau papasakoti, bet gi mano blogas ne apie keliones, o apie maistą. Bet dar labai trumpai, Italijoje labai patiko — kava, pradėjau ją gerti, alyvuogių aliejus, vietinių spaudėjų, visiškai nekartus ir skanus, modenos actas, kurio dar ir parsivežiau, itališki baravykai (funghi porcini), kurių skonis kitoks negu lietuviškų, vytintas kumpis, naminis kietas, labai kietas sūris, limončelas 🙂
Save bloge radau tik vieną itališką receptą pasta ala carbonara, bet dabar bus dar daugiau 🙂 Ir šiandien, kaip ir žadėjau prieš atostogas — itališkas receptas. Patiekalas gali būti gaminamas su veršiena arba vištiena. Nors pagal patiekalo pavadinimą atrodytų, kad patiekalas turėtų būti su parmezano (tarti parmedžiano) sūriu, bet galima gaminti ir tik su parmezanu, ir tik su mocarela, ir su abiem iškart 🙂 Beje, lietuviškas Džiugas yra tikrai ne blogesnis už tikrą itališką parmegiano.
- 2 vištienos krūtinėlės (kartu su mažosiomis filė);
- 1 skardinė konservuotų pomidorų;
- ~600 ml pomidorų tyrės arba konservuotų pomidorų;
- cukraus (jei pomidorai per rūgštūs);
- 100 gr. miltų;
- 1 kiaušinis;
- ~100 gr. duonos džiūvėsių;
- ~100 gr. tarkuoto Džiugo;
- 3 v.š. džiovintų čiobrelių, bazilikų, raudonėlių;
- 3–4 rutuliukai mocarelos;
- druskos, pipirų.
Imam vištos krūtinėlę, atskiriame mažąją file nuo mažiosios, mažąją naudosime visą, o didžiąją padaliname pjaudami išilgai į dvi dalis (arba tris, jei file didesnė). Kiekvieną gabaliuką pamušame plaktuku (visada muškite lygiąja plaktuko puse), pamušę pabarstykite druska ir pipirais.
Paimame tris lėkštutes arba dubenėlius, į vieną dedame miltus, į antrą — plaktą kiaušinį, o trečiame sumaišome džiūvėsius, tarkuotą sūrį ir žoleles.
Įkatiname keptuvę, imame po vieną vištienos gabaliuką, apvoliojame miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir prieskonių-sūrio-džiūvėsių mišinyje.
Dedame į keptuvę ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Pilnai iškepti nebūtiną, nes kepsniukus dar kepsime orkaitėje.
Kol kepa vištiena, arba dar nepradėjus kepti, sutriname konservuotus pomidorus, juos sumaišome su pomidorų tyre (aš naudojau savo paties gamintą naminę), jei reikia įdėkime cukraus, truputį druskos. Visą šitą pomidorų masę pilame į skardą (skarda turi būti nei per didelė, nei per maža — tokia, kad tilptų vištienos gabaliukai ir daug laisvos vietos neliktų).Į šį padažą dedame vištieną, ant vištienos uždedame pomidorų masės, ir dar ant viršaus mocarelos, parmezano arba ir to ir to 🙂
Kepame 180 laipsnių temperatūroje ~15 min ir po to dar porą minučių įjungiame kaitinimą iš viršaus, kad gražiai paruduotų sūris. Valgome su makaronais.
Parašykite komentarą