Užtruksite 15 min.
Trumpas, greitas ir skanus patiekalas. Taip jau išėjo, kad šaldytuvas buvo apytuštis, o valgyt norėjosi. Buvo vištos krūtinėlės ir net trys pakeliai kokosų pieno, kurį buvau pirkęs prieš kokus tris mėnesisu Prismoje, kai tik ši atsidarė. Prismos kokosų pienas man labai patiko, tirštas riebus, o ir kainuoja nedaug. Kariams kaip tik. Jau mano bloge yra vienas kario receptas. Šis paprastesnis, greitesnis, labiau lietuviškas — vienu žodžiu greitasis karis. Dėjau mažiau prieskonių, kad nesijaustų labai intensyvaus jų skonio. Visai nedėjau kalendros, kuri man nelabai (užteko tiek, kiek buvo garam masaloje). Kadangi kokosų pienas buvo tikrai labai riebus, tai ir padažas gavosi tirštas. Jei jums truktų tirštumo, tai nebijokite arbatinio šaukštelio krakmolo ištirpinto šaltame vandenyje 🙂 Išmėginkite — nenusivilsite.
- ~300 gr. vištienos krūtinėlės;
- 1 svogūnas;
- kelios česnako skiltelės;
- 300 gr. kokosų pieno;
- 1 v.š. trinto kumino;
- 1 v.š. garam masalos;
- 1 a.š. paprikos miltelių;
- šlakelis vorčesterio padažo;
- druskos, pipirų.
Susmulkinam svogūną ir česnaką.
Pakepame. Išimam. Ten pat pakepame pjaustytą krūtinėlę. Sudedam prieš tai pakeptus svogūnus, prieskonius, gerai viską išmaišome. Supilame kokosų pieną ir patroškiname ~10 min, arba kol baigs virti ryžiai.
Ir viskas 🙂 Tikrai dar tokio greito recepto čia nebuvo. O skonis labai geras, svečiai tikrai nepatikėtų, kad tiek mažai pastangų jums prireikė 🙂
Parašykite komentarą