Užtruksite 15 min;
Paskutiniu metu visi labai šneka apie kiaules, tiksliau kiaulių gripą 🙂 Linkiu niekam juo nesusirgti, o norint nuo jo apsisaugoti reik sveikai ir sočiai maitintis. Kažkur girdėjau, kad per gripo sezoną reikia maitintis riebiau nei įprastai, o tam reikalui kiauliena kaip tik 🙂
Daugelis bijo kiaulienos ne dėl gripo, o dėl to, kad laiko kiaulieną nešvaria, bloga, kenksminga mėsa. Jokių įrodymų nėra, daugiau yra sapaliojimų, įsitikinimų. Kiaulė labai švarus gyvūnas, jei tik jai būtų sudarytos sąlygos. Jei kiaulė turėtų baseiną, tai mirktų jame ištisai. Islamo ir judėjų religijos draudžia valgyti kiaulieną. Bet čia normalu, nes gyvenant toje klimatinėje juostoje kiaulė yra pagrindinis žmogaus konkurentas maisto grandinėje, nes maitinasi grūdais, kurių ten dažnai trūkdavo. Beto klimatas ten per karštas, kiaulė sunkiai išgyventų, nes jos neprakaituoja, o vėsinimuisi gali naudoti tik vandenį — taigi vėl konkurencija dėl vandens, kurio ten labai labai trūksta. Tuo tarpu mūsų klimatinėje juostoje, kiaulė yra pats tas — klimatas tinka, maisto daug, o ir žmonėms šaltomis žiemomis reikia riebalų, kad išgyventi.
Daugiausiai kiaulienos suvalgo kiniečiai, gal dėl to, kad kiniečiai buvo pirmieji žmonės, kurie prijaukino laukinį šerną ir gavo naminę kiaulę. Šiandien receptas, kurį, žinoma, galima padaryti kiaulieną pakeitus bet kokia kita mėsa. Nors receptas panašus į saldžiarūgščią kiaulieną, bet karu ir kitoks 🙂 Man skanesnis šis.
- 400 gr. mėsos;
- 2 v.š. sojos padažo;
- 3 v.š. miltų;
- 1 kiaušinis;
Padažui:- 3 skiltys česnako;
- 1 svogūnas;
- 1 saldžioji paprika;
- 4 v.š. vandens;
- 4 v.š. cukraus;
- 4 v.š. vyno acto;
- 4 v.š. sojos padažo.
Pastebėkit kaip lengva pasigaminti padažą (4 4 4 4) 🙂
Supjaustom mėsą, sudedam į dubenėlį, kur supilam sojos padažą, gerai išplaktą kiaušinio baltymą (trynį uždėkite ant karštų ryžių), miltus.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Gerai išmaišome, galima kokį pusvalandį pamarinuoti, o galima ir ne 🙂 Kepam mėsą dalimis, kad gabaliukai nesuliptų.
Supjaustom česnaką, sogūną, papriką ir pakepam ant šlakelio aliejaus.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Supilam visus likusius ingridientus ir pakaitinam kol padažas pradės tirštėti. Jei norite tirščiau, įpilkite dar vieną šaukštą vandens sumaišytu su miltais. Bebaigiant padažą sudedam mėsą ir viską gerai išmaišome.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Valgome su ryžiais su kiaušiniu ir pagaliukais 🙂
Porcija dviems.
Skanaus 🙂
Parašykite komentarą