Užtruks — 15 min.
Šitas jums patiks 🙂
Žiūriu aš serialą Dexter. Veiksmas ten vyksta Majamyje (Miami), kuriame dauguma gyventojų kalba ispaniškai. Meksikietiška kubietiška dvasia, akcentas ir aišku maistas. Nors aš nesu aštraus maisto mėgėjas, bet meksikiečių maistas man patinka, taip kaip ir tekila. Quesadilla — tai tortilija su sūriu, ir žinoma su kitais visais įmanomais priedais. Labai tinka kaip užkandis ar pagrindinis patiekalas. Galima daryti labai aštrų arba vos aštrų. Būtinai valgyti su salsa arba guacamole padažu. Skonis ypatingai atsiskleidžia užsigeriant tekila arba Corona ir klausant Buena Vista Social Club.
- 6 miltinių tortilijų (tortilla);
- 300 gr. vištienos filė;
- svogūnas;
- paprika;
- jelapeno pipiro;
- 300gr. tarkuoto sūrio.
Supjaustom kubeliais vištieną ir pakepam ant trupučio aliejaus arba sviesto. Nepamirštam druskos, pipirų ir kitų prieskonių (pvz. paprikos miltelių).
Supjaustytą svogūną ir papriką taip pat pakepam ant sviesto.
O dabar įdomiausia dalis 🙂
Į keptuvę įpilam truputį aliejaus arba sviesto. Dedam tortiliją. Pakepam vieną pusę ~10 sekundžių, kitą irgi, vėl apverčiam. Netrukus tortilija pradės pūstis. Išimam iš keptuvės, keptuvę vėl sutepam sviestu ar aliejum, dedam naują tortiliją. Ją vėl pavartome, kai ji pradės pūstis dar kartą apverčiam ir dedam įdarą: pradedam nuo paprikos ir svogūnų, po to uždedam vištos bei marinuotų jelapeno griežinėlių. Viską užbarstome sūrių.Sūrio nereikia gailėti, bet stengtis nedėti ant pačio tortilijos krašto. Ant viršaus dedame prieš tai pakeptą tortiliją ir prispaudžiame lopetėle. Svarbu nesudeginti ir neperkepinti apatinės tortilijos, todėl gali prireikti sumažinti karštį. Sūris netrukus pradės lydytis. Tada atsargiai reikia apversti quesadilla. Jei nieks neišbyrėjo — reiškia jums pasisekė 🙂 Dar truputį pakaitinam ir dedam į lėkštę. Padaliname į keturias dalis, patepam guacamole padažu ir skanaujame. Labai skanu.
Parašykite komentarą