Užtruksite 15 min
Turbūt daugelis sveiko maisto šalininkų yra smarkiai nusiteikę prieš McDonald’us, Hesburger’ius, Burger King’us ir visus kitus greito maisto restoranus (man iki šiol nepaiškinamas dalykas, kodėl jie vadinasi restoranais? 🙂 ) Tuo tarpu man jie visai patinka. Kartais 🙂 Taip taip aš žinau, kad ten vietoj mėsos — kanopos, odos ir uodegos, kad bulvės genetiškai modifikuotos, o coca cola su fosforo rūgštimi — bet man skanu 🙂 Aišku aš čia persūdžiau ir taip baisiai ten tikrai nėra.
Jei esate keliavę po Skandinaviją turėjote pastebėti, kad teisingieji ir sveikieji skandinavai taip pat labai mėgsta greitą maistą. Greito maisto “restoranų” daug ir jie ten populiarūs greičiausiai todėl, kad taip pigiau (nors žinoma Danijoj sumokėti už Big Mac’o kompleksą ~40 litų visai nepigu 🙂 ). Normalūs restoranai labai brangūs, o visi makdonaldai pats tas, kai norisi tik greitai užkąsti.
Bet žinoma naminis mėsainis nublanksta prieš visus makdonaldus, hesburgerius ir kitus burgerius 🙂 Ypatingai sveikas, nes pagamintas iš tikro faršo, o ne ragų, kanopų ir smegenų, didelis ir savrbiausia ne sausas, o sultingas. Po naminio mėsainio — makdonaldinis stringa burnoje:)
O čia dar galite pažiūrėti, kaip mėsainiai fotografuojami reklamoms 🙂
Aš, žinoma, tokių dalykų nedariau, nes mėsainiai labai kvepėjo, o aš labai norėjau valgyt 🙂
2 porcijoms:
- 500gr. jautienos faršo (neliesas, riebumas apie 20 proc.);
- 4 sūrio lapeliai;
- 1 didelis svogūnas;
- 4 bandelės;
- salotų lapų;
- pomidorų;
- agurkų;
- majonezo;
- kečupo;
- garstyčių;
- PEPSI (dėl to, kad man labiau patinka nei coca cola).
Susmulkinam svogūną, sumaišome su faršu, įdedam druskos, pipirų, jei norite ir kitokių prieskonių.
Viską gerai išmaišome ranka, padaliname visą masę į keturias dalis. Iš kiekvienos dalies padarome blyną, kurio skersmuo maždaug kaip bandelės, pakankamai storą. Gerai suspaudžiame, kad kepant neiširtų.
Kepsime grilinėj keptuvėj, bet jei neturite — kepkite paprastoj. Gerai įkaitinam keptuvę, kepame iš abiejų pusių po ~4 min. Kol keps burgeriai, nuplaunam, pasiruošiam daržoves, kitus priedus, pašildome bandeles.
Iškepusią mėsą dedame ant bandelės. Priedų eiliškumas nesvarbus, kaip jums skaniai taip dėkite, tik sūris turėtų būti šalia mėsos, kad apsilydytų. Prie šio patiekalo, PEPSI privalomas.
Nerealiai skanu 🙂
Shaggy.lt:
Kilimai:
WWW.SHAGGY.LT...
Tikri vyriški pusryčiai
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete urgentní půjčku paní Strnadová, je spolehlivým ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Monik:
Dar į padažą įtarkuočiau truputį imbiero arba čili pipiro...
Taip pa...
Traški žuvis kinietiškai
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Maniškis išprotėtų iš laimės, jei tokią vakarienę patiekčiau. Vis nusiperkam mėsainiams skirtų bandelių, bet vis jos dingsta pilve be mėsainių 🙂 Reiks palepint savo fast food lover’į 😉 Juolab USA Mc’Donald’e visą vasarą nugarą lenkė 🙂
haha 🙂 negi niekada pas jus švenčių nebūna? 🙂
Skaniausias kadanors valgytas hamburgeris!!!Kada pakartojimas???Seile nutiso pamacius 1 nuotrauka…nereikia jokiu filmuku ziuret– geriausia reklama!!! NIAM!!!!
na tikrai nepasakyčiau kad tavo burger’is kiek prasčiau atrodo nei tas pusžalis, nuspalvotas ir adatų prikamšytas…:D Skanu 😉
Dar čia tikriausiai ir karamelizuoti svogūnai labai tiktų, a? Šiaip tai super atrodo ir labai skanu turėtų būt.
o dėl video… nu, pagaliau aš išsiaiškinau, kaip jie yra fotografuojami 😀
Tikrai tiktų. Čia bet kas tiktų 🙂
idealus ! Nera daugiau ir ka pridurti 😉 liuks, tik kazkaip namie nei karto dar nedarius … atsivalgom svetur 😀 bet tu sugundei !!!!!!
Puikus įrašas, tačiau pamirštas vienas svarbus dalykas, be kurio hamburgeris — tai tik pusė hamburgerio tiems, kurie juos mėgsta ir dažnai valgo. Bulvytės fri arba French fries.
o taip, čia tikrai pamiršau 🙂
Kotletukus galima plokštesnius daryti. Aš esu daręs pasinaudodamas youtube video patarimais :
http://www.youtube.com/watch?v=uqVCk2oDpSE
visai neblogai gavosi. 🙂
Išmėginsiu ir taip. Tik kažin ar taip darant kotletukai sultingi gaunasi? Nes pas mane jie buvo laabai sultingi 🙂
Tokį įrašą bežiūrint, reik labai saugotis, kad brolis pro petį nepamatytų 😀 O tai geruoju ar piktuoju, bet turėčiau čia ir dabar kulniuot į virtuvę 😀
haha 🙂 ilgai netruktum, labai greitas patiekalas 🙂
as dievinu hezburger man jie lig rojui valgiciau oolius
[…] tikrai, sūūūrainis yra gardus valgis! Įkvėpta Kąsuvalgyti.lt, šiandien inicijavau šitokį eksperimentą ir savo virtuvėje. Rezultatas – šiek tiek […]
buvo pamirsta paminet prie produktu kad surio reikes 😛
tikra tiesa.. pataisyta 🙂
būtinai pabandysiu 😀
o video tai geras 😀
kas ten per keptuve?? jauciu tokia, kurios as pati jau simta metu noriu..
Keptuve ten gerule, spizine, griline ale groteles 🙂
Aš tokius naminius hamburgerius darau vaikams, kai vasarą organizuojam šašlykų vakarėlius. Kol suaugę kepa šašlykus, vaikams ant grotelių pakepu mėsainius, paskrudinu perpjautas bandeles. susideda savo mėsainius patys vaikai. Svarbu nupirkti aukščiausios kokybės ketčupo, garstyčių, papjaustyti daržvių, pamarinuoti svogūnų. Jei gera mėsa ir kiti priedai — išeina nerealiai skanūs, sultingi, kvepiantys. Dėdės ir tetos pamiršta savo šašlykus, sekioja paskui vaikus ir prašo atsikasti.
aha, žinau. ne kartą išbandyta 🙂
Tai as supratau kokia ten keptuve, tik ale kur tokia gaut?? vieta tiksliau jei galima 🙂 ir itariu karve kainuoja,ne?
pirkau nelabai brangiai is http://www.amazon.co.uk kainavo kazkur iki 50 litu 🙂
O tai vietoj farso nieks nemegsta jautienos ar kiaulienos file keptos ant groteliu?!
Žinoma mėgsta, bet čia jau ne hamburgeris 🙂
Drystu ziauriai priestaraut! –kuo jums netinka hamburgeris su normalia mesa o ne kazkokiu kanopu marmaliaku?! 🙂
Nesu valgęs su kanopu marmaliaku 🙂 O ar skanu buvo?
shiaip visai nieko,bet kazhkaip.nepatogu valgyti nes.kotletas didelis.,ash darau taip ‚imu kotletuka priploju ji ant kepimo popieriaus ir dedu i shaldikli,uzhshala,tada ishtraukiiu ir kepu ant ikaitintos keptuves.,o ir bandele ash pashildau.arba ant keptuves,bet tam turiu tosteri,kur galima pashildyti tik viena.puse,taip skaniau,nes bandele shilta viskas.mmm
shiaip visai nieko,bet kazhkaip.nepatogu valgyti nes.kotletas didelis.,ash darau taip ‚imu kotletuka priploju ji ant kepimo popieriaus ir dedu i shaldikli,uzhshala,tada ishtraukiiu ir kepu ant ikaitintos keptuves.,o ir bandele ash pashildau.arba ant keptuves,bet tam turiu tosteri,kur galima pashildyti tik viena.puse,taip skaniau,nes bandele shilta viskas.mmm
Noreciau ziauriai paragauti tysta seile jau… 😀
Nuo šiol žodis macdolandas man nebeaktualus. 😀
kotletas tarp bandeliu?
galite pakomentuot epie paty mesaini
Ar galite ką nors pakomentuoti apie pačias bandeles mėsainiams? Norėčiau pasidaryti kiek įmanoma panašesnį mėsainį kaip McDonald’s, bet tokių bandelių kaip ten, parduotuvėse nerandu 🙁 Nežinau, kaip kitiems, bet tinkamos bandelės yra ne ką mažiau svarbios nei pati mėsa 🙂
Perku iš parduotuvės, man jospanašios į Makdonaldones 🙂
Atradau tik dabar šitą receptą. Pats labai mėgstu buregerius gamint, tad kelis patarimus duosiu, galėsi kada nors pabandyt.
1. į faršą nedėk svogūno, dėk tik druską ir pipirus
2. Dėk violetinį svogūną supjaustytą žiedais, žinoma ne į pačią mėsą 😀
3. Mėsos “blynus” daryk didesnius nei bandelė, kepant susitrauks iki bandelės dydžio, bus patogiau dėt daržoves.
4. baigiant kepti mėsą, uždėk sūrį, jis šiek tiek išsilydys, bus skaniau valgyt.
5. naudok BBQ padažą, žymiai skaniau nei paprastas kepučas.
6. ant bandelių vidinės pusės gali užtepti šiek tiek majonezo, suteiks specifinio skonio, bet gero
Dar keletas patarimų iš mano gūžtos:
bandeles galima pašildyti, kiek apskrudinti keptuvėje iš abiejų pusių, labai skanu. Pati nenaudoju kečupo ar bbq, man šitie padažai viską tik subanalina. Jei norite kiek rugštaus salstelėjusio akcento – patariu abi vidines bandelių puses aptepti svogūnų uogiene. Toks labai geras ir subtilus akcentas jaučiasi valgant. Dėl mėsos – jokių svogūnų. Geriausiam variantui reiktų mėsą susimalti pačiam (visai puikus video apie tai https://www.youtube.com/watch?v=Js73-jseLnI)
buvau iskepus toki pati buvo labai skanu skaniau nei makdonolde