Greitas karis

Užtruk­si­te 15 min.

Trum­pas, grei­tas ir ska­nus patie­ka­las. Taip jau išėjo, kad šal­dy­tu­vas buvo apy­tuš­tis, o val­gyt norė­jo­si. Buvo viš­tos krū­ti­nė­lės ir net trys pake­liai koko­sų pie­no, kurį buvau pir­kęs prieš kokus tris mėne­si­su Prismo­je, kai tik ši atsi­da­rė. Prismos koko­sų pie­nas man labai pati­ko, tirš­tas rie­bus, o ir kai­nuo­ja nedaug. Kariams kaip tik. Jau mano blo­ge yra vie­nas kario recep­tas. Šis papras­tes­nis, grei­tes­nis, labiau lie­tu­viš­kas — vie­nu žodžiu grei­ta­sis karis. Dėjau mažiau prie­sko­nių, kad nesi­jaus­tų labai inten­sy­vaus jų sko­nio. Visai nedė­jau kalend­ros, kuri man nela­bai (užte­ko tiek, kiek buvo garam masa­lo­je). Kadan­gi koko­sų pie­nas buvo tik­rai labai rie­bus, tai ir pada­žas gavo­si tirš­tas. Jei jums truk­tų tirš­tu­mo, tai nebi­jo­ki­te arba­ti­nio šaukš­te­lio krak­mo­lo ištir­pin­to šal­ta­me van­de­ny­je 🙂 Išmė­gin­ki­te — nenusivilsite.

  • ~300 gr. viš­tie­nos krūtinėlės;
  • 1 svo­gū­nas;
  • kelios čes­na­ko skiltelės;
  • 300 gr. koko­sų pieno;
  • 1 v.š. trin­to kumino;
  • 1 v.š. garam masalos;
  • 1 a.š. papri­kos miltelių;
  • šla­ke­lis vor­čes­te­rio padažo;
  • drus­kos, pipirų.

Susmul­ki­nam svo­gū­ną ir česnaką.

Pake­pa­me. Išimam. Ten pat pake­pa­me pjaus­ty­tą krū­ti­nė­lę. Sude­dam prieš tai pakep­tus svo­gū­nus, prie­sko­nius, gerai vis­ką išmai­šo­me. Supi­la­me koko­sų pie­ną ir patroš­ki­na­me ~10 min, arba kol baigs vir­ti ryžiai.

Ir vis­kas 🙂 Tik­rai dar tokio grei­to recep­to čia nebu­vo. O sko­nis labai geras, sve­čiai tik­rai nepa­ti­kė­tų, kad tiek mažai pastan­gų jums prireikė 🙂

Komentarai

Atsakymų į “Greitas karis”: 10

  1. Mie­lai paragauč’ 🙂

  2. Labai labai

    labai labai gar­du, papras­ta ir greita:)

    1. aha, labai 🙂

  3. Kristina

    nesu­pra­tau kas cia per ingredientas 🙂
    1 v.š. garam masalos;

    1. čia toks prie­sko­nių miši­nys kariams 🙂

  4. Monika

    Gali­ma šį prie­sko­nių miši­nį pasi­da­ry­ti ir pačiam http://www.tastyart.lt/2008/03/garam-masala/
    🙂

  5. Jolanta

    Is 1h nema­ty­tu-negir­de­tu prie­sko­niu iesko­ji­mo par­duo­tu­ves tike­jau­si kaz­ko geres­nio 🙂 Sko­nis labai savo­ti­skas, kaz­ko labai tru­ko. Ant­ra kart nedaryciau.…

  6. […] Karį pasi­ga­min­ti įkvė­pė: kassuvalgyti. […]

  7. Pries pora die­nu dariau pagal recep­ta tai labai ido­mus sko­nis gavo­si. Bet ta pacia die­na nuspren­dziau dar kar­ta daryt tik pakei­ciau prie­sko­nius, vie­toj garam masa­los ir kumi­no dejau sauks­ta “Mild Cur­ry” , prie­sko­niu misi­nys taip pat kariam. Ir tik­rai ska­niau, ir spal­va gra­ziai gel­to­na, tik­rai dary­siu dar ne karta 🙂

  8. LAAABAI SKANU. pUI­KUS RECEPTAS. 🙂

Komentuoti: Greitas vištienos karis (curry) | www.ciliukas.lt Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.