Trečioji serija.
Štai ir trčioji Graikijos serija. Kaip gi receptai iš Graikijos be žymiųjų souvlaki. Souvlaki — tai Graikiški šašlykai, dažniausiai vištienos arba kiaulienos, bet žinoma marinuoti kitaip, nei mums įprasti. Būtinai su citrina, raudonėliu, čiobreliu. Skaniausią souvlaki valgiau kažkuriame Kretos kaimelyje. Ten nebuvo nei turistų, nei viešbučių. Vidury kalnų keliolika namų ir viena taverna. Tavernoje keletas senolių vynuogių pavėsyje gurkšnojo rakę, o mes sėdėjom prie ką tik paruošto stalo ir laukėm souvlaki’ų. Šeimininkas net angliškai nemokėjo 🙂 Bet maistas buvo labai skanus ir nė kiek neadaptuotas turistams 🙂 Ir pasirodo, kad panašius souvlakius galima pasidaryti ir pačiam. Aš dariau su kalakutiena, bet tiks bet kokia mėsa. Prie souvlaki būtinai reikia tzatziki ir pitos, arba graikiškų bulvyčių 🙂
- kalakuto krūtinėlė;
- 5 nedidelės česnako skiltelės;
- 1 citrina;
- 4 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 1 v.š. raudonėlio;
- 1 v.š. čiobrelio;
- medinių pagaliukų.
Pirmiausia reikia pasidaryti marinatą, kuriame mėsa reikia palaikyti bent 4 valandas, o dar geriau per naktį.
![]()
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Taigi, išspaudžiame citriną, į sultis pilame aliejų, išspaudžiame česnaką, sudedam prieskonius, druskos ir pipirų. Viską gerai sumaišome.
![]()
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais (maždaug 2cm kubeliais), sudedame į maišelį, į kurį dar supilame ir marinatą. Maišelį užrišame/užspaudžiame ir dedame į šaldytuvą. Laikome 🙂
Gerai pamarinuota mėsa bus labai šviesi. Paukštiena atrodys lyg jau iškepta, nes bus beveik balta. Tai nuo citrinos sulčių.
![]()
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Medinius pagaliukus prieš naudojant reikia pamirkyti kokį 30 min vandenyje, kad jie kepant nepradėdų degti, ir kad mėsa prie jų neliptų. Veriame mėsą ant pagaliukų. Mėsą geriausiai kepti ant grotelių, bet jei nėra galimybės, galima keptuvėje be riebalų arba orkaitėj.
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Man gerai, nes aš turiu kepsninę špižinę keptuvę, kuri tokiems reikalams pats tas 🙂 Iškeptus iešmelius dedame į lėkštę, valgome su tzatziki, pitomis arba bulvėmis. Alus — būtinas 🙂
Maria Leydi:
SVEIKI ATVYK:: PASKOLA RIMTŲ IR Sąžiningų asmenų internetu.
Paskolos ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Kimberly Florian Dekow:
Você tem um fabuloso blog de graças. Kimberly Florian Dekow...
Kepti šonkauliukai
Skruzdėlynas:
Kažkaip labai pasigendu saldumynų tarp jūsų receptų...
Kiauliena su svogūnų laiškais rytietiškai
AdamChurb:
http://akc...
Triušiena garstyčių padaže
Dalija:
Labai skanu, man perlines kruopos super, fantastika, O DEL MIRKALO, TA...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
čia kaip trijų dalių novelė.. su laiminga pabaiga 😀
skaniai atrodo, ačiukas už receptus 😉
eee, čia dar nepabaiga 🙂
nu va, nebuvo įspėjimo apie tęsinį kaip kitose dalyse ir pamaniau kad viskas 😀
tai tuo geriau!
aha, tikrai. Mano klaida 🙂
o ant ugnies kepti galima?
tikrai taip, jei tik yra sąlygos.
tikrai gaminsiu, nes dievinu graikiska virtuve…bet mano souvlaki greiciausiai bus su vistiena
Vištiena labai tam tiks 🙂
Labai liuks receptukas — šį vakarą pagaminau 😉
smagu girdėti 🙂
Labai norėjau paklausti ar mėsytė nebuvo iškepus rūgštoka,dėl marinato su citrina? beje labai šaunus puslapis:)
buvo rūgšti, bet ne per daug, bet taip ir turi būti.
Labai ačiū 🙂
Ex… 🙁 nelabai man pavykos , kepiau grilio funkcija , bet neapskrudo , gavosi tokia balta , skonis kaip garsuose troskinta mesyte 🙁 bet taip tai skanu turetu buti ! Prieskoniai jega ! tik su tuo kepimu nenuskilo kita karta gal bandysiu keptuveje kepti
Jei orkaitėj kepate su grilio funkcija, tai skardą reikia įstatyti į pačią aukščiausią padėtį. Šiaip viskas turėtų gautis ir orkaitėj, tik kepti reikia ilgiau nei keptuvėj.
Tik ka dariau.Pamirsau pamirkyt iesmukus vandeny, bet viskas ok, mesa neprikibo, tik kai kurie galiukai uzjuodo.
Mesyte siek tiek rugstoka gavosi, bet su padazu nesijaute rugstumo. Cesnako traiskykles neturiu, tai cesnakiuka smulkiai supjauscius buvau.
Cia mano pirmas mesos patiekalo kepimas orkaiteje:)))
pirmasis? 🙂 bet jaučiu, kad visiems patiko ?:)
Kiek maždaug gramų svėrė ta kalakuto krūtinėlė? Galvoju išbandyti šį receptą su vištiena, tai gerai būtų žinoti kokio kiekio reiktų 🙂
na, ji svėrė gerus 700–800 gr. o gal net visą kilogramą. Bet nebijokit, marinato užteks 🙂
kur ieskoti tesinuku?:)))
Atrodo labai skaniai, reiks butinai isbandyti
Jei jau buvai Graikijoj, ir ypač ne turistinėje vietoje, tai tikrai nemanau, kad jie ten gurkšnoja rakę, nes jie turi savo tradicinį gėrimą — OUZĄ 😀 (labai panašų iš skonio į rakę :D)
nemaišyk. graikai turi savo rakę. ji visiškai nėra anyžių skonio kaip jums žinoma rakė ar ūzas. ji labiau primena lietuvišką „samanę”. šiuo gėrimu dažniausiai vaišina kiekvienas restoranas graikijoje. patys graikai rakę mėgsta labiau nei ūzą.:)
[…] Souvlaki [Ką suvalgyti ?] (3 porcijos) […]
Išties skanus dalykas. Kai aš buvau Graikijoje taip pat valgiau, bet dabar noriu pats pasigaminti :D.
Ačiū už receptą 🙂