Užtruksite 15 min;
Paskutiniu metu visi labai šneka apie kiaules, tiksliau kiaulių gripą 🙂 Linkiu niekam juo nesusirgti, o norint nuo jo apsisaugoti reik sveikai ir sočiai maitintis. Kažkur girdėjau, kad per gripo sezoną reikia maitintis riebiau nei įprastai, o tam reikalui kiauliena kaip tik 🙂
Daugelis bijo kiaulienos ne dėl gripo, o dėl to, kad laiko kiaulieną nešvaria, bloga, kenksminga mėsa. Jokių įrodymų nėra, daugiau yra sapaliojimų, įsitikinimų. Kiaulė labai švarus gyvūnas, jei tik jai būtų sudarytos sąlygos. Jei kiaulė turėtų baseiną, tai mirktų jame ištisai. Islamo ir judėjų religijos draudžia valgyti kiaulieną. Bet čia normalu, nes gyvenant toje klimatinėje juostoje kiaulė yra pagrindinis žmogaus konkurentas maisto grandinėje, nes maitinasi grūdais, kurių ten dažnai trūkdavo. Beto klimatas ten per karštas, kiaulė sunkiai išgyventų, nes jos neprakaituoja, o vėsinimuisi gali naudoti tik vandenį — taigi vėl konkurencija dėl vandens, kurio ten labai labai trūksta. Tuo tarpu mūsų klimatinėje juostoje, kiaulė yra pats tas — klimatas tinka, maisto daug, o ir žmonėms šaltomis žiemomis reikia riebalų, kad išgyventi.
Daugiausiai kiaulienos suvalgo kiniečiai, gal dėl to, kad kiniečiai buvo pirmieji žmonės, kurie prijaukino laukinį šerną ir gavo naminę kiaulę. Šiandien receptas, kurį, žinoma, galima padaryti kiaulieną pakeitus bet kokia kita mėsa. Nors receptas panašus į saldžiarūgščią kiaulieną, bet karu ir kitoks 🙂 Man skanesnis šis.
- 400 gr. mėsos;
- 2 v.š. sojos padažo;
- 3 v.š. miltų;
- 1 kiaušinis;
Padažui:- 3 skiltys česnako;
- 1 svogūnas;
- 1 saldžioji paprika;
- 4 v.š. vandens;
- 4 v.š. cukraus;
- 4 v.š. vyno acto;
- 4 v.š. sojos padažo.
Pastebėkit kaip lengva pasigaminti padažą (4 4 4 4) 🙂
Supjaustom mėsą, sudedam į dubenėlį, kur supilam sojos padažą, gerai išplaktą kiaušinio baltymą (trynį uždėkite ant karštų ryžių), miltus.
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Gerai išmaišome, galima kokį pusvalandį pamarinuoti, o galima ir ne 🙂 Kepam mėsą dalimis, kad gabaliukai nesuliptų.
Supjaustom česnaką, sogūną, papriką ir pakepam ant šlakelio aliejaus.
![]()
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Supilam visus likusius ingridientus ir pakaitinam kol padažas pradės tirštėti. Jei norite tirščiau, įpilkite dar vieną šaukštą vandens sumaišytu su miltais. Bebaigiant padažą sudedam mėsą ir viską gerai išmaišome.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Valgome su ryžiais su kiaušiniu ir pagaliukais 🙂
Porcija dviems.
Skanaus 🙂
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Labai puikus receptas. Tik cukru siulyciau naudot tamsiai ruda. Kiek autentiskesnis skonis.. 🙂
rudas cukrus lygiai tas pats tik mažiau saldesnis, o kaina didesnė. Spalva ir taip ruda nuo sojos, todėl kažin ar verta 🙂 bet kad įsitikinti — pamėginsiu 🙂
Oi ne. Tikras tamsiai rudas cukrus yra isties kitokio skonio nei baltasis. Siulau isbandyti 😉
LOL!
hehe, neapgausi 🙂
įdomi informacija apie kiaules 🙂
ir receptas neblogas, tik aš paprikų nedėčiau, geriau kokios traškios morkytės.
o man avataras visai tinka, tokiai akuliorčikei 😉
Daugelis, nemėgstančių kiaulienos, apie ją nieko nežino, bet nemėgsta. Tai truputis info jiems 🙂
O avatarus čia parenka labai netgi taikliai 😀
Hm.
Idomi informacija! Perskaicius pagalvojau, kaip cia pati anksciau to nesugalvojau, viskas logiska… 🙂 Ir saunus receptas, isidemejau ateiciai. Pasiilgstu kiaulienos kartais. Ziemos man kaip ir nebebuna, bet organizmas turbut vis is iprocio pareikalauja 😉
Idomu, koki avatara gausiu 🙂
[…] Atkreipkit dėmesį šį kartą pasiklausęs patarimo naudoju rudąjį cukrų […]
vakar isbandziau si receptuka, buvo laaabai skanu. Vienintelis minusas tas, kad norint kiaulienos nesulipint, kepiau atskirai, tai uztrunka tas reikalas, ne mano kantrybei 🙂 Kita karta ketinu bandyt tik pamarinuota mesyte kept be miltu ir kiausinio, traski ji man vistiek neislieka, jei i padaza veliau sudedu.
Vat man irgi sunkiai sekasi nesulipinti 🙂 bet kartais pavyksta. O be kiaušinio irgi gaunasi taip pat skaniai 🙂
Netyčiom užtikau šitą receptą ir būtinai pasigaminsiu! Labai mėgstu kiniečių maistą, taigi įsidedu šitą patiekalą į savo To-do listą 🙂 kaip ir traškią apelsininę vištieną 🙂 mmm :}
Kadangi beveik nevalgau mesos ir jos negaminu, norejau pasiteirauti, kokia kiaules dali (kumpis, nugarine, etc.) naudojote? :))) Net nelabai zinau, kokios tos dalys buna 🙂 Galvoju vyrui padaryt toki aptiekala, manau jam patiktu 🙂
čia tiktų kumpis, mentis. Apskritai tiktų bet kokia neriebi mėsa. Bet tarkim nugarinės tokiam patiekalui pirkti nevertėtų — neapsimoka 🙂
[…] Kadangi vištieną pavyko gana lengvai ir skaniai kinietiškai paruošti, pabandžiau ir su kiauliena. Mums su žmona buvo skanu. O štai sūnus pasirodo nemėgsta kinietiškos virtuvės. Liko nevalgęs…Receptą radau čia. […]
[…] Kadangi vištieną pavyko gana lengvai ir skaniai kinietiškai paruošti, pabandžiau ir su kiauliena. Mums su žmona buvo skanu. O štai sūnus pasirodo nemėgsta kinietiškos virtuvės. Liko nevalgęs… Receptą radau čia. […]
O vyno acto atstoti paprastas maistinis turbut negali? :/
žinoma galima, bet reiktų atskeisti vandeniu, nes vyno actas buna ~4 proc., o paprastas — 9 proc.
O aš dariau su vištiena — dieviškas skonis!!!! 🙂 Ačiū už puikų receptą 🙂
Buvo skanu, bet kazkodel netrasku. Mesyte minksta gavosi, kas galejo buti ne taip? Naudojau kiaulienos sprandine. Ir padazo gavosi labai mazai, nes kai emiau pilti vandeni jis kaipmat eme garuoti, tai cia gal per didele ugnis buvo ar del ko kito, bet padaziuko mazai teisejo 🙁
kitą kart mėginkit daugiau vandens 🙂 ir neleiskite nugaruoti
Aš vietoje cukraus naudoju medų, dar galima paeksperimentuoti su vaisių sirupais, pvz ananasų. O vietoje acto galima naudoti rūgščias namines obuolių sultis.
Bendrai skanu, tik terlionė, kad teko po vieną mėsos gabaliuką dėti į keptuvę, kad nesuliptų, ir nesuprantu kodėl taip šaudėsi ta mėsa :/ Pabuvo traški tik keptuvėje :/
Padažiukas gavosi kažkoks netoks, kol neįdėjau miltų su vandeniu jis net nesiruošė tirštėti, ir nebuvo toks tamsus kaip turėtų būti, tai dadėjau daugiau sojos, gavos per sūrų, tai dadėjau cukraus, lyg ir nieko, bet gaila padažas netoks tąsus kaip kiniečiuose :/
Ir dar, pagal mane svogūnas bereikalingas šiame recepte.
Bus bandoma gaminti dar sykį 🙂
Dar gal geriau medų naudoti vietoj cukraus, gal tada tąsesnis padažas būtų?
kuo bus saldesnis, tuo bus tąsesnis. Galima naudoti tiek cukrų tiek medų. Jei cukrų/medų pakaitinsite ilgiau jis pradės tamsėti — iš čia ir spalva
Gavosi nuostabiai ! Nebuciau as 😀 juokauju, siaip tikrai labai skanu, tik teko daugiau cukraus pridet, nes pasirodo mano actas buvo stipresnis biski 🙂
smagu 🙂
Nežinau kodėl, bet man labai lipo mėsytė prie keptuvės, tokia košė nuo tų miltų darės..Ir visgi mentė sausoka..Bet siaip skanus padažiukas-dariu su morka..
Keptuvė su aliejum buvo per mažai įkaitinta. O mėsą supjausčius smulkiai sausumas nesijaučia 🙂
imsiu ir pabandysiu šį receptuką, pažiūrėsiu kas pavyks.
jus labai cia tasiu padazu norit:) kinieciuose deda natrio glutamato ir kitos chemijos… mano pussesere dirbo… sake neiti valgyti:D
Palikite komantarą čia…na bandysiu sisndien pietums sita patiekala…
affigiet. super. viskas gavosi. aciu 🙂
man irgi labai skanus sis patiekaliukas 🙂 ir viskas gaunasi labai gerai, gaminau jau ne karta 🙂 tik siandien darysiu modifikacija ir vietoj cukraus desiu ananasu 🙂
Labai skanu:P Aciu uz recepta
Dariau su šerniena — super. Patarimas tiems, kuriems nesiseka apskrudinti mėsytės: įkaitinkite aliejų labai stipriai, suberkite tiek miltuotos mėsos, kad užimtų visą plotą keptuvės ir skrudinkite. Labai puikiai apskrunda mažai vargo ir viskas iškepa kartas nuo karto pamaišius.
Labai skanus ir paprastas receptas tik aš ne su paprikom, o su Thai daržovių mišiniu dariau 🙂
Štai vakar turėjom kiaulienos ir norėjom kažko įdomaus, tai šis receptas ir apskritai tinklapis man kaip stebuklas ! 🙂 Kiauliena pavyko nuostabiai 🙂
O šiandien atrodo jau kelias dešimtis minučių čia naršau ir bandau išsirinkti receptą, nes noriu gaminti viską iš eilės. Puiku 🙂
ačiū
Superinis receptas merginos liko sužavėtos 🙂
Begalo skanu!! Naudojau kiaulienos kumpi, nepjausciau smulkiai, buvo tokie stanbesni gabaliukai. Kad nesuliptu keptuveje –dejau i karsta alieju ir tiesog iskarto tuos gabaliukus atskirinejau (pasitelkiau paprasciausiai sakute ir mentele), tada tiesiog kiekviena pavartyti ir tiek.
Vandens siulyciau pilti saukstu daugiau, ir vienas arbatinis saukstelis miltu — tik i nauda, mat tik tada cukrus pradejo tirsteti. O kad padazo ingridinentai neisgaruotu — as atskirai indelyje sumaisciau visus skyscius, o i keptuve pirmiausia sudejau paprika ir svogunus, ir ant virsaus uzpyliau visa skysti.
Ir patiekalas gavosi visai kaip kinieciu restorane, super aciu 🙂
Man tai tik skoni tie miltai ir krakmolas gadina, o ir konsistencija padazo nekokia. As verdu ji ant aukstos ugnies kol pats sutirsteja.Va tada liuks!
Super receptas! Ir viskas gavosi puikiai, ačiū už skanias idėjas 🙂
Labai skaniai pavyko! 🙂 🙂 😛 Dėjau dar bambukų ūglių.
Gaila, kad kai kepiau mėsą, šaudėsi. Pusė virtuvės aptaškyta…
Bet rimtai, o ką daryti, kad nešaudytų? Taip smarkiai šaudė, kad nebegalėjau kepti, nes labai bijau tų šaudymų. Gerai, kad namie vyrą turiu, kuris užbaigė kepti, kitaip būčiau viską išmetusi lauk 🙁
imti kuo gilesnę keptuvę
ATRODO, KAD pAVOGĖ jūsų receptą ir nuotraukas: http://zinaukaip.lt/kulinarija/receptai/kaip-pagaminti-traskia-kiauliena-kinietiskai/
Labai skanu 😉
Pagaliau man pavyko tas kiniškas padažas! Anksčiau tai skonis ne tas, tai per skystas, o dabar būtent toks buvo, kokio norėjau. Ačiū Jums už puikų receptą!
Ką tik išbandėm — labai skanu! Vietoje miltų naudojau krakmolą tiek mėsai, tiek padažui. Naudojau kiaulienos išpjovą, todėl mėsa gavosi minkštutėlė. padažo kiekis optimalus, nei per daug, nei per mažai.
Skanu, TIK AŠ DĖJAU VIETOJ CUKRAUS MEDŲ IR SVOGŪNĄ NE VISĄ, O PUSĘ, 🙂
Be proto skaniai gavosi. Dėkoju už receptą.