Užtruksite 15 min
Turbūt daugelis sveiko maisto šalininkų yra smarkiai nusiteikę prieš McDonald’us, Hesburger’ius, Burger King’us ir visus kitus greito maisto restoranus (man iki šiol nepaiškinamas dalykas, kodėl jie vadinasi restoranais? 🙂 ) Tuo tarpu man jie visai patinka. Kartais 🙂 Taip taip aš žinau, kad ten vietoj mėsos — kanopos, odos ir uodegos, kad bulvės genetiškai modifikuotos, o coca cola su fosforo rūgštimi — bet man skanu 🙂 Aišku aš čia persūdžiau ir taip baisiai ten tikrai nėra.
Jei esate keliavę po Skandinaviją turėjote pastebėti, kad teisingieji ir sveikieji skandinavai taip pat labai mėgsta greitą maistą. Greito maisto “restoranų” daug ir jie ten populiarūs greičiausiai todėl, kad taip pigiau (nors žinoma Danijoj sumokėti už Big Mac’o kompleksą ~40 litų visai nepigu 🙂 ). Normalūs restoranai labai brangūs, o visi makdonaldai pats tas, kai norisi tik greitai užkąsti.
Bet žinoma naminis mėsainis nublanksta prieš visus makdonaldus, hesburgerius ir kitus burgerius 🙂 Ypatingai sveikas, nes pagamintas iš tikro faršo, o ne ragų, kanopų ir smegenų, didelis ir savrbiausia ne sausas, o sultingas. Po naminio mėsainio — makdonaldinis stringa burnoje:)
O čia dar galite pažiūrėti, kaip mėsainiai fotografuojami reklamoms 🙂
Aš, žinoma, tokių dalykų nedariau, nes mėsainiai labai kvepėjo, o aš labai norėjau valgyt 🙂
2 porcijoms:
- 500gr. jautienos faršo (neliesas, riebumas apie 20 proc.);
- 4 sūrio lapeliai;
- 1 didelis svogūnas;
- 4 bandelės;
- salotų lapų;
- pomidorų;
- agurkų;
- majonezo;
- kečupo;
- garstyčių;
- PEPSI (dėl to, kad man labiau patinka nei coca cola).
Susmulkinam svogūną, sumaišome su faršu, įdedam druskos, pipirų, jei norite ir kitokių prieskonių.
Viską gerai išmaišome ranka, padaliname visą masę į keturias dalis. Iš kiekvienos dalies padarome blyną, kurio skersmuo maždaug kaip bandelės, pakankamai storą. Gerai suspaudžiame, kad kepant neiširtų.
Kepsime grilinėj keptuvėj, bet jei neturite — kepkite paprastoj. Gerai įkaitinam keptuvę, kepame iš abiejų pusių po ~4 min. Kol keps burgeriai, nuplaunam, pasiruošiam daržoves, kitus priedus, pašildome bandeles.
Iškepusią mėsą dedame ant bandelės. Priedų eiliškumas nesvarbus, kaip jums skaniai taip dėkite, tik sūris turėtų būti šalia mėsos, kad apsilydytų. Prie šio patiekalo, PEPSI privalomas.
Nerealiai skanu 🙂
Parašykite komentarą