Troškinti šonkauliukai su padažu

skanaus

Užtruk­si­te 20 min, gami­nant su grei­t­puo­džiu, arba 1 val. — įprastai.

Vėl recep­tas pri­tai­ky­tas grei­t­puo­džiui, bet tik­rai tiks ir gami­nant papras­tam puo­de, tik kau­liu­kus rei­kės vir­ti maž­daug valan­dą. Ypa­tin­gai tin­kan­tis patie­ka­las, kai rei­kia greit, ska­niai ir daug valgio 🙂

Dar kar­tą dedu dide­lį pliu­są grei­t­puo­džiui ir reko­men­duo­ju bet kam 🙂 Mėsa buvo minkš­ta, sul­tin­ga ir svar­biau­sia grei­tai. Šeši žmo­nės grei­tai sutvar­kė kau­lą šon­kau­liu­kų ir, žino­ma, labai gyrė 🙂 Pada­žas irgi gavo­si labai ska­nus — švel­naus, sod­raus skonio.

  • 1,5 kg kiau­lie­nos šonkulių;
  • 2 svo­gū­nų;
  • 2 čes­na­ko skiltelių;
  • 1 v.š. bal­sa­mi­co acto;
  • 2 v.š. vor­čes­te­rio padažo;
  • 0,5 l sultinio;
  • 1 v.š. pomi­do­rų padažo;
  • 1 v.š. garstyčių;
  • 1 v.š. cukraus.

Šon­kau­liu­kus pad­ru­ski­nam ir papi­ri­nam iš visų pusių.

šonkauliai pabarstome druska, pipirais
Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­ki­te ant jų.

Į gerai įkai­tin­tą grei­t­puo­dį pila­me šla­ke­lį alie­jaus. Dali­mis apke­pa­me šon­kau­lius iš visų pusių.

apkepam apkepti kelias minutes
Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­ki­te ant jų.

Apke­pus šon­kau­lius, pake­pa­me smul­kin­tus svo­gū­nus ir čes­na­kus, su men­te­le nuva­lo­me puo­do dug­ną (labai svar­bu, nes pada­žas bus ska­nes­nis). Apke­pus svo­gū­nus sude­da­me šon­kau­liu­kus, supi­lam sul­ti­nį, sude­dam visus liku­sius ingridientus.

uždarome ir laukiame... ...po 15 min
Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­ki­te ant jų.

Puo­dą užsan­da­ri­na­me. Ver­da­me ~15min nuo slė­gio susi­da­ry­mo (arba ~60 min papras­tam puo­de). Bai­gus vir­ti įsi­ti­ki­na­me, kad mėsa minkš­ta ir išvi­rus. Šon­kau­lius išima­me į dube­nį, o į liku­sį pada­žą įpi­lam pusė puo­de­lio van­dens su išmai­šy­tais mil­tais — sutirš­tin­sim padažą.

išimam šonkauliukus užpilam padažą
Norė­dami pama­tyti dides­nes nuo­trau­kas — spau­s­ki­te ant jų.

Pada­žą pakai­ti­nam kol sutirš­tės, pila­me ant šon­kau­lių. Val­go­me su švie­žiom dar­žo­vėm ir bulvėm.
Skanaus.

Ska­niai paval­gė 6 žmonės.

skanaus

Komentarai

Atsakymai į “Troškinti šonkauliukai su padažu”: 23

  1. Ska­niai paval­gė 6 žmo­nės” — o liku­siem nutį­so seilė 😀

    1. ne tas žodis kaip ska­nu buvo..:)

    2. Daiva

      Labas And­riau, tie­sa pasa­kius dar neban­dziau son­kau­liu­ku, tik iesko­da­ma recep­to, radau toki pat recep­ta blo­ge “kas pie­tums bran­gio­ji”. Todel labai ido­mu pasi­da­re, kuris nuo kurio receptus“vagia” be nuo­ro­du? Beje, ten visas teks­tas beveik zodis zodin?? Beje, man Jusu blo­gas supe­ri­nis! Labai labai aciu uz daug nuo­sta­biu recep­tu. P.s: tik nore­jau ispe­ti, jei jus “apvo­ge” ?

  2. wilma

    Supe­ri­nis patie­ka­las, nere­alus sko­nis! 🙂 Gami­nau ne vie­na kar­ta ir tik­rai gaminsiu vel ir vel 🙂 Pakvim­pa ne tik vir­tu­ve, bet ir visas kiemas 😀

  3. Saulė

    Noriu pasi­tiks­lin­ti, ar tik­rai tame pačia­me grei­t­puo­dy­je gali­ma apkep­ti mėsą? Turiu Fagor grei­t­puo­dį, tik nie­kad jo nenau­do­ju kepimui.…..Net nesugalvočiau! 🙂

    1. O kodėl gi ne? 🙂 Ypač jei grei­t­puo­dis sto­ru dug­nu. Beje mana­sis irgi Fagor

  4. Diana

    Labai ska­nus patie­ka­las! Kiek­vie­na kar­ta per­kant son­kau­liu­kus, jau zinau, ka gaminsiu 🙂
    Aciu :*

  5. Saulė

    Šon­kau­liu­kai tik­rai supe­ri­niai! Gal dar kokių recep­tu­kų greitpuodžiui? 🙂

  6. drugelis

    Labai pati­ko, gaminsiu dar 🙂

  7. Wismante

    Dar taip ska­niai paruoš­tų šon­kau­liu­kų nebu­vau val­giu­si.… Žiau­riai skanu!
    Ačiū už pui­kų receptą.

    1. O BE GREITPUODZIO GALIMA PARUOŠT ŠONKAULIUS?

      1. Aiš­ku, tik ilgiau troš­kin­ti reikia

  8. O die­ve, KAIP SKANU!!!
    pri­ta­riu dau­gu­mai, kad ska­nes­niu son­kau­liu­ku nesu val­gius.. visad kep­da­vau orkai­tej, si kar­ta nuta­riau siuo budu pada­ry­ti ir visam gyve­ni­mui pamir­siu son­kau­liu­kus, kep­tus orkai­te­je!! sulap­no­jau kaip 100metu nevalgius 🙂

    1. 🙂 sma­gu

  9. Tie­sa pasa­kius gami­nau su Jau­tie­nos son­kau­liu­kais. Ir geriau­siai yra tai, kad ingri­dien­tai panai­ki­no ta sko­ni, kurio nemegs­tu jau­tie­no­je. Netu­riu ne vie­no prie­kais­to. Musu sei­mos sko­niui isties pui­kiai tiko. Aciu uz receptuka…

  10. Retai rašau komen­ta­rus, bet…
    Žino­kit mano vai­kai kurie papras­tai turi KARDINALIAI skir­tin­gus sko­nius ir jiems įtik­ti sun­ku, o žmo­na šiaip mėsos nėra dide­lė MĖGĖJA, sušlamš­tė per du pri­sė­di­mus pusan­t­ro kilo­gra­mo taip paruoš­tų šonkaulių 🙂

  11. Labai ska­nūs šon­kau­liu­kai gavo­si. Kitą kart ruo­šiu dides­nį kiekį. 🙂
    Lau­kiam dau­giau recep­tų greitpuodžiui.
    Ačiū!

  12. SUVILIOJO. BUS PAGAMINTA. TIK JAU tos 20 min. Gamy­bai… vien tik vir­ti 15 min+kelios MINU­Tės iki slėgio+APKEpimas(per kelis kar­tus, manau)+ svo­gū­nų kepimas+padažo sutirš­ti­ni­mas-kito­kia mate­ma­ti­ka gaunasi:)

  13. darau taip pat,tik i dide­li greitpuodi,kur likes nuo mamos ir tro­skin­siu is kart su bulvemis,dar mor­ky­te su svo­gu­nais pakepinsiu.sonkauliukus pakep­siu keptuveje(juos pama­ri­na­vau su vynuo­giu actu ir vor­ces­te­rio padazu),o tada i greitpuodi.turi pavykti,manau mamy­te gri­zus is dar­bo pirs­tu­kus apsilaizys;).aciu uz recepta!

  14. Isban­dziau. Gavo­si super. Dekui uz recepta.

  15. Prieš kep­da­mi Šon­ka­liu­kus nesu­di­ki­te, Nes išei­na sul­tys( tik­rai) .Visus prie­sko­nius į Puo­dą užteks Laiko.
    Recep­tas pui­kus ir paprastas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.