Užtruksite 20 min, gaminant su greitpuodžiu, arba 1 val. — įprastai.
Vėl receptas pritaikytas greitpuodžiui, bet tikrai tiks ir gaminant paprastam puode, tik kauliukus reikės virti maždaug valandą. Ypatingai tinkantis patiekalas, kai reikia greit, skaniai ir daug valgio 🙂
Dar kartą dedu didelį pliusą greitpuodžiui ir rekomenduoju bet kam 🙂 Mėsa buvo minkšta, sultinga ir svarbiausia greitai. Šeši žmonės greitai sutvarkė kaulą šonkauliukų ir, žinoma, labai gyrė 🙂 Padažas irgi gavosi labai skanus — švelnaus, sodraus skonio.
- 1,5 kg kiaulienos šonkulių;
- 2 svogūnų;
- 2 česnako skiltelių;
- 1 v.š. balsamico acto;
- 2 v.š. vorčesterio padažo;
- 0,5 l sultinio;
- 1 v.š. pomidorų padažo;
- 1 v.š. garstyčių;
- 1 v.š. cukraus.
Šonkauliukus padruskinam ir papirinam iš visų pusių.
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Į gerai įkaitintą greitpuodį pilame šlakelį aliejaus. Dalimis apkepame šonkaulius iš visų pusių.
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Apkepus šonkaulius, pakepame smulkintus svogūnus ir česnakus, su mentele nuvalome puodo dugną (labai svarbu, nes padažas bus skanesnis). Apkepus svogūnus sudedame šonkauliukus, supilam sultinį, sudedam visus likusius ingridientus.
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Puodą užsandariname. Verdame ~15min nuo slėgio susidarymo (arba ~60 min paprastam puode). Baigus virti įsitikiname, kad mėsa minkšta ir išvirus. Šonkaulius išimame į dubenį, o į likusį padažą įpilam pusė puodelio vandens su išmaišytais miltais — sutirštinsim padažą.
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Padažą pakaitinam kol sutirštės, pilame ant šonkaulių. Valgome su šviežiom daržovėm ir bulvėm.
Skanaus.Skaniai pavalgė 6 žmonės.
Komentuoti: Saulė Atšaukti atsakymą