Šis receptas turėjo bloge atsirasti daug greičiau — iškart po jautienos krūtininės su serbentais receptais. Bet, geriau vėliau nei niekada 🙂 Receptas labai paprastas, bet nemažiau gardus. Labai dažnai troškinant mėsą visko suvalgyti tą pačią dieną nepavyksta, todėl kiekvieną tokį kartą prisiminkit, kad kitą dieną galima ne tik kad pasišildyti tą patį patiekalą, bet, ilgai netrunkkant, pasidaryti visiškai kitokį patiekalą, panaudojus tai kas buvo daryta vakar 🙂
Man labiausiai patinka tokie — antros dien os mėsainiai, nes mėsa minkšta, gerai ištroškinta, būna likusio padažo, mėsainis gaunasi labai sodrus ir aromatingas. Jei padažo neliko — nebėda, prie jautienos labai tiks raudonų slyvų uogienė arba džemas su keletu pipirų. Nereikia jokių kečupų. Taip pat, man, mėsainyje labiausiai tinka svogūnas ir gražgarstėm (tikiuosi taip rašosi tas sunkus žodis 🙂 arba tiesiog rukola).
- 2 bandelės (aš perku kažkokias paprastas, traškias, o ne tas kurios skirtos mėsainiams);
- troškintos vakarykštės mėsos su padažu arba be jo;
- raudonas svogūnas;
- raudonųjų slyvų uogienės;
- 2 sūrio riekelių;
- saujos gražgarsčių;
- barbekiu padažo (jei tik norite ar turite);
- alyvuogių aliejaus.
Perpjaukite per pusę bandeles, abi puses pašlakstykite aliejumi. Įdėkite apskrusti į keptuvę.
Kol bandelės skrus, pasiplėšikite mėsą, supjaustykite svogūną.
Ant apskrudusios bandelės užtepkite padažo arba slyvų uogienės (o geriausiai tiks ir tas ir tas 🙂 ), uždėkite svogūną, mėsą (galite trumpai apkepti keptuvėje, kad nebūtų šalta), sūrį ir bandelės viršų.
Skanaus!
Parašykite komentarą