Labai panašus patiekalas į praėjusį, bet iš kiaulienos. Dar panašesnis į jau mano gamintą kiaulienos išpjovą, nors kartu ir labai kitaip. Kaip ir ne kartą esu rašęs — išpjova labai minkšta, bet kartu ir sausoka. Todėl gaminant išpjovą pagal šį receptą išpjova bus labai skani 🙂 Jei kam nepatinka garstyčios, galima gaminti lygiai tokį pat padažą tik nedėti garstyčių. Skubu rašyti receptą, nes laukia krepšinis 🙂
- 1 kiaulienos išpjova (~900 gr.);
- 1 svogūnas;
- 100 ml sauso balto vyno;
- 200 ml vištienos sultinio;
- 200 ml grietinėlės;
- 1 a.š. garstyčių miltelių;
- 1 a.š. garstyčių grūdelių.
Nuo išpjovos nupjaustome visas sausgysles ir plėves. Ypač nepatingėkite nupjauti tokią kietą sidabrišką sausgyslę iš vienos išpjovos pusės. Ji tikrai bus nevalgoma 🙂 Ir supjaustome išpjovą apystoriais kepsneliais (maždaug 3 cm storio). Gerai nusausinkime.
Ar žinote kodėl? Todėl, kad kuo gražiau apskurstų ir, kad netaškytų aliejaus kepant. Pabarstome druska ir pipirais. Gerai įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus ir apkepame dalimis kepsniukus iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja. Pilnai iškepti nereikia, todėl kepti reikės maždaug po 2 min iš kiekvienos pusės. Nesudeginkite 🙂 Apkeptus kepsnelius dedame į lėkštę ir kepame kitus.
Apkepus mėsą į tą pačią keptuvę dedame smulkintą svogūną ir apkepame. Po to pilame vyną ir mentele nugrandome keptuvės dugną (svarbu, kad nebūtų svilėsių — juodų pridegimų, nes nuo jų bus tik kartu). Palaukiame kol nugaruos beveik visas vynas. Pastebėkite, kaip skaniai pakvips virtuvė 🙂
Nugaravus vynui, ant svogūnų dedame mėsos gabaliukus, tada supilam sultinį, uždengiame keptuvę, ugnį sumažiname ir troškiname ~15 min.
Patroškinus, mėsą sudedam į lėkštę, uždengiame folija. Gaminsime padažą. Jei sultinio dar likę daug, dar keletą minučių jį pakaitiname. Sudedame garstyčias. Supilame grietinėlę ir kaitiname kol padažas sutirštės.Jei padažas skystas, arba jo norisi daugiau — tai į pusę puodelio vandens dedame arbatinį šaukštelį su kaupu miltų, gerai išmaišome ir supilame į padažą. Išmaišome. Padažo bus ir daugiau, ir jis bus tirštesnis.
Skanaus ir gero krepšinio 🙂
Parašykite komentarą