Ilgai žadėti ir tik dabar aprašyti
Net pats nustebau, kai savo bloge neradau keptų šonkauliukų receptų — vien tik troškinti. Tai nusprendžiau šį nesusipratimą ištaisyti. Tam reikalui reikia rasti tik gerų, mėsingų kiaulienos šonkaulių — valgymui, ir tokių kūdesnių, mažesnių — užsiskaninimui arba prie alaus Iš antrųjų šonkaullių nei pavalgysi, nei ką, nes kepdami jie dar labiau susitraukia ir sudžiūsta, tačiau, jie labai skaniai graužiasi, patys vieni
Taigi, labai paprastas, lengvas receptas. Ypatingai tiks, jei neturite laiko kažką ruošti arba tiesiog tingite. TIk viską sudedate, palaikote ir kepate.
- 1 kg kiaulienos šonkaulių;
- 5 česnako skiltelių;
- 4 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 4 v.š. balzamico acto;
- 1 a.š. kumino;
- 1 a.š. rozmarino;
- 1 a.š. pipirų;
- 1 a.š. druskos.
Supjaustome šonkauliukus po vieną kauliuką arba kaip jums skaniau. Visus kitus ingridientus sudedam į dubenį ir išmaišome (česnako skilteles žinoma reikia susmulkinti).
Tada imame po vieną šonkauliuką gerai apvoliojame marinate ir dedame į maišą. Likusį marinatą irgi supilame ant šonkauliukų ir viską marinuojame bent porą valandų. Karts nuo karto maišelį papurtykite ar apverskite.
Pamarinavę, imam skardą, sudedam šonkauliukus, į tarpus dedame skiltelėm pjaustytas bulves, kurias pabarstome druska ir trintu kuminu (arba kuom tik norite) ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
Skanaus.
Komentuoti: Siulau Darba Atšaukti atsakymą