Ilgai žadėti ir tik dabar aprašyti 🙂
Net pats nustebau, kai savo bloge neradau keptų šonkauliukų receptų — vien tik troškinti. Tai nusprendžiau šį nesusipratimą ištaisyti. Tam reikalui reikia rasti tik gerų, mėsingų kiaulienos šonkaulių — valgymui, ir tokių kūdesnių, mažesnių — užsiskaninimui arba prie alaus 🙂 Iš antrųjų šonkaullių nei pavalgysi, nei ką, nes kepdami jie dar labiau susitraukia ir sudžiūsta, tačiau, jie labai skaniai graužiasi, patys vieni 🙂
Taigi, labai paprastas, lengvas receptas. Ypatingai tiks, jei neturite laiko kažką ruošti arba tiesiog tingite. TIk viską sudedate, palaikote ir kepate.
- 1 kg kiaulienos šonkaulių;
- 5 česnako skiltelių;
- 4 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 4 v.š. balzamico acto;
- 1 a.š. kumino;
- 1 a.š. rozmarino;
- 1 a.š. pipirų;
- 1 a.š. druskos.
Supjaustome šonkauliukus po vieną kauliuką arba kaip jums skaniau. Visus kitus ingridientus sudedam į dubenį ir išmaišome (česnako skilteles žinoma reikia susmulkinti).
Tada imame po vieną šonkauliuką gerai apvoliojame marinate ir dedame į maišą. Likusį marinatą irgi supilame ant šonkauliukų ir viską marinuojame bent porą valandų. Karts nuo karto maišelį papurtykite ar apverskite.
Pamarinavę, imam skardą, sudedam šonkauliukus, į tarpus dedame skiltelėm pjaustytas bulves, kurias pabarstome druska ir trintu kuminu (arba kuom tik norite) ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
Skanaus.
Parašykite komentarą