Užtruksite apie 45–60 min.
Kaip ir žadėjau praėjusį kartą, kad kitas receptas bus geresnis, taip ir darau 🙂 Šį kartą labai vykęs mano receptas. Tiks ir savaitgalio pietums ir svečius pavaišinti. Nors kai kam gali atrodyti keistai varškė ir vištiena, bet išmėginkite — nenusivilsite. Skubu rašyti, kad dar spėtumėte pasigaminti šiandien 🙂
- 4‑ių vištienos krūtinėlių;
- gero pundo špinatų;
- ryšulėlio petražolių;
- ryšulėlio svogūnų laiškų;
- 3–4 česnako skiltelių;
- ~300 gr. grūdėtos varškės;
- 200 ml balto vyno;
- 200 ml vištienos sultinio;
- 200 ml grietinėlės;
- 1 v.š. miltų;
- druskos ir pipirų.
Pats pirmasis ir pats atsakingiausias veiksmas — įpjauti krūtinėles, kad pasidaryti kišenę. Imam krūtinėlę ir ploną, aštrų peilį. Pjauname storesnį krūtinėlės šoną.
Viena ranka lengvai prispauskite krūtinėlę, o kita pjaukite. Pjaukite kuo giliau, bet žiūrėkite, kad peilis neišlįstų kiaurai. Turi gautis kišenė. Mėsą pabarstome pipirais, druska.
Susipjaustome špinatus, petražoles, svogūnų laiškus. Žalumynus, smulkintą česnaką ir varškę dedame į dubenį ir gerai ranka išmaišome, paspaudome, kad gauta masė kuo mažiau byrėtų.
Belieka prikimšti krūtinėles 🙂 Kemšame, kiek telpa, svarbu, kad po to būtų galima mediniais smeigtukais “susegti”. Štai ir viskas 🙂 Belieka tik iškepti.
Pirmiausiai, gerai įkaitintoje keptuvėje apkepame krūtinėles, leidžiame gražiai apskrusti iš visų pusių. Kepame dalimis. Baigus kepti vištieną, į tą pačią keptuvę supilame vyną ir maišydami nugrandome keptuvės dugną, truputį pavirinę vyną, pilame sultinį, ir sudedame apkeptas krūtinėles. Keptuvę uždengiame dangčiu, ugnį sumažiname ir troškiname apie 20–25 minučių.
Baigiant kepti, išmaišome miltus grietinėlėje ir supilame į keptuvę, darpakaitiname, kol padažas sutirštės, paragaujame, įdedame druskos, pipirų prieskonių — jei reikia.
Skanaus 🙂
Parašykite komentarą