Prasidėjo tikra vasara. Nesinori, ne tik, kad sėdėti darbe, bet ir ką nors gaminti virtuvėje. Tikrai, pradėjom mažiau valgyt 🙂 O ir gaminant norisi, ko nors lengvo ir, svarbiausia, greito. Taigi kiniški patiekalai atitinka šiuos reikalavimus. Esu jau visai nemažai priruošęs kiniškų patiekalų, bet su žuvim dar nebuvo. Šiandien kaip tik toks.
Vis dar nieko neparašiau apie atostogas Turkijoje 🙂 Bet parašysiu, kokia lietingą vakarą sėsiu ir parašysiu. Atėjus vasarai, kažkaip pastebėjau, kad nebesirašo, nebeliejasi mintys taip lengvai, kaip esant blogam orui 🙂 Bet matyt, jums ir skaityti daug nesinori, kai už lango geras oras? 🙂
Porcija dviem
- ~400 gr. bet kokios žuvies filė (aš naudojau menkės);
- 2 kiaušinių baltymai;
- 1 paprika;
- 1⁄4 ilgo agurko;
- 100 gr. konservuotų bambukų (galima pakeisti bet kuo 🙂 );
- 200 ml vandens
- 4 v.š. cukraus;
- 3 v.š. sojos padažo;
- 2 v.š.ryžių acto;
- 3 v.š. krakmolo.
Supjaustome žuvį, bet ne smulkiai, o pakankamai stambiai. Truputį pasūdome, papipiriname. Su mikseriu iki standumo išplakame baltymus. O trynius supilkite ant išvirtų ryžių ir tada dar truputį pakaitinkinkite — gausite ryžius su kiaušiniu.
Išplaktus baltymus supilame ant žuvies, arba žuvį sudedame į baltymus 🙂 , pamaišome.
Į lėkštutę suberiame krakmolą. Šį kartą, beje, pirmąjį naudojau tikrą kinietišką kukurūzų krakmolą. Jis daug brangesnis už įprastą bulvinį, bet nežinau dar skirtumas koks yra 🙂 Imam žuvį, apvoliojame krakmole ir dedame į keptuvę. Kepame dalimis, iškeptus gabaliukus dedame į lėkštę ir t.t.Kol kepa žuvis, arba jai iškepus, ruošiame padažą. Pakepiname, šiaudeliais pjaustytą papriką ir kubeliais pjaustytą agurką, bambukus.
Pakepus, sudedame prie žuvies. Pilame į keptuvę vandenį, dedame cukrų, pilame sojos padažą, actą ir viską pakaitiname, kol sutirštės.
Sudedame atgal į keptuvę daržoves, bei žuvį, viską išmaišome ir valgome 🙂
Skanaus
Parašykite komentarą