Kiekvienas mokantis gaminti turi savo patiekalą — “vizitinę kortelę”. Vieni, tokių firminių patiekalų turi vieną du, kiti daug. Aš turiu kelis: plovą, kibinus. Gal ne dėl to, kad juos darau geriau negu kitus patiekalus, o dėl to, kad juos darau dažnai ne tik sau bet ir svečiams. Po to taip ir gaunasi, kad tam tikriems žmonėms tu įsimeni, kaip kažkurio vieno produkto darytojas 🙂
Pas mus šeimoje aš nesu vienintelis maisto gamintojas:) Taigi, virtuve tenka dalintis dviese. Ir aišku abu turime savo firminius patiekalus, ir net kalbų nekylą, kas gamins vieną ar kitą patiekalą, kuris yra “firminių sąraše” 🙂 Todėl yra patiekalų, kurių aš negaminsiu, nes juos labai labai gerai gamina ne aš 🙂 Vieną jų perskaitysite jau dabar, kitus — vėliau. Šį kartą aš buvau tik padėjėjas, mėsos kepėjas. Šio patiekalo pagrindas — padažas salotoms, kuris suteikia joms nerealų skonį.
- salotų lapų;
- 3–4 pomidorai;
- 1⁄3 ilgo agurko 🙂 ;
- gabalėlio Džiugo;
- 200 gr. vištos file;
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 2 v.š. skysto medaus;
- 2 v.š. citrinos sulčių;
- prieskonių (pvz. Provanco žolelių mišinio);
- druskos;
- saulėgrąžų (nebūtinai).
Daržoves supjaustome — kaip kam patinka, taip tas ir pjausto 🙂
Pakepame vištą — nesvarbu ar diesniais gabalais ar mažesniais gabaliukais — kepant didesniais — mėsa bus sultingesnė (žinoma, jei neperkepsite 🙂 ).
Patarkuojame arba plonai supjaustome sūrį (su Šveicarišku skutuku ypač patogu 🙂 ).
Viską sudedame į lėkštę: salotų lapus, po to pomidorus ir agurkus, vištą, sūrį, saulėgrąžas.
Padažas. Į dubenėlį supilame aliejų, medų (jei medus kietas — pakaitinkite mikrobangėje arba virš verdančio vandens), citrinos sultis, sudedame prieskonius ir druskos pagal skonį.
Viską gerai išmaišome. Ragaujame. Turi būti nei per saldu, nei per rūgštu, nei per sūru. Jei ko trūksta — įdėkite. Padažą pilame ant salotų ir valgome su balta duona.
Skanaus
Parašykite komentarą