Užtruksite 20 min, gaminant su greitpuodžiu, arba 1 val. — įprastai.
Vėl receptas pritaikytas greitpuodžiui, bet tikrai tiks ir gaminant paprastam puode, tik kauliukus reikės virti maždaug valandą. Ypatingai tinkantis patiekalas, kai reikia greit, skaniai ir daug valgio 🙂
Dar kartą dedu didelį pliusą greitpuodžiui ir rekomenduoju bet kam 🙂 Mėsa buvo minkšta, sultinga ir svarbiausia greitai. Šeši žmonės greitai sutvarkė kaulą šonkauliukų ir, žinoma, labai gyrė 🙂 Padažas irgi gavosi labai skanus — švelnaus, sodraus skonio.
- 1,5 kg kiaulienos šonkulių;
- 2 svogūnų;
- 2 česnako skiltelių;
- 1 v.š. balsamico acto;
- 2 v.š. vorčesterio padažo;
- 0,5 l sultinio;
- 1 v.š. pomidorų padažo;
- 1 v.š. garstyčių;
- 1 v.š. cukraus.
Šonkauliukus padruskinam ir papirinam iš visų pusių.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Į gerai įkaitintą greitpuodį pilame šlakelį aliejaus. Dalimis apkepame šonkaulius iš visų pusių.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Apkepus šonkaulius, pakepame smulkintus svogūnus ir česnakus, su mentele nuvalome puodo dugną (labai svarbu, nes padažas bus skanesnis). Apkepus svogūnus sudedame šonkauliukus, supilam sultinį, sudedam visus likusius ingridientus.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Puodą užsandariname. Verdame ~15min nuo slėgio susidarymo (arba ~60 min paprastam puode). Baigus virti įsitikiname, kad mėsa minkšta ir išvirus. Šonkaulius išimame į dubenį, o į likusį padažą įpilam pusė puodelio vandens su išmaišytais miltais — sutirštinsim padažą.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Padažą pakaitinam kol sutirštės, pilame ant šonkaulių. Valgome su šviežiom daržovėm ir bulvėm.
Skanaus.Skaniai pavalgė 6 žmonės.
Parašykite komentarą