Trečioji serija.
Štai ir trčioji Graikijos serija. Kaip gi receptai iš Graikijos be žymiųjų souvlaki. Souvlaki — tai Graikiški šašlykai, dažniausiai vištienos arba kiaulienos, bet žinoma marinuoti kitaip, nei mums įprasti. Būtinai su citrina, raudonėliu, čiobreliu. Skaniausią souvlaki valgiau kažkuriame Kretos kaimelyje. Ten nebuvo nei turistų, nei viešbučių. Vidury kalnų keliolika namų ir viena taverna. Tavernoje keletas senolių vynuogių pavėsyje gurkšnojo rakę, o mes sėdėjom prie ką tik paruošto stalo ir laukėm souvlaki’ų. Šeimininkas net angliškai nemokėjo 🙂 Bet maistas buvo labai skanus ir nė kiek neadaptuotas turistams 🙂 Ir pasirodo, kad panašius souvlakius galima pasidaryti ir pačiam. Aš dariau su kalakutiena, bet tiks bet kokia mėsa. Prie souvlaki būtinai reikia tzatziki ir pitos, arba graikiškų bulvyčių 🙂
- kalakuto krūtinėlė;
- 5 nedidelės česnako skiltelės;
- 1 citrina;
- 4 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 1 v.š. raudonėlio;
- 1 v.š. čiobrelio;
- medinių pagaliukų.
Pirmiausia reikia pasidaryti marinatą, kuriame mėsa reikia palaikyti bent 4 valandas, o dar geriau per naktį.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Taigi, išspaudžiame citriną, į sultis pilame aliejų, išspaudžiame česnaką, sudedam prieskonius, druskos ir pipirų. Viską gerai sumaišome.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais (maždaug 2cm kubeliais), sudedame į maišelį, į kurį dar supilame ir marinatą. Maišelį užrišame/užspaudžiame ir dedame į šaldytuvą. Laikome 🙂
Gerai pamarinuota mėsa bus labai šviesi. Paukštiena atrodys lyg jau iškepta, nes bus beveik balta. Tai nuo citrinos sulčių.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Medinius pagaliukus prieš naudojant reikia pamirkyti kokį 30 min vandenyje, kad jie kepant nepradėdų degti, ir kad mėsa prie jų neliptų. Veriame mėsą ant pagaliukų. Mėsą geriausiai kepti ant grotelių, bet jei nėra galimybės, galima keptuvėje be riebalų arba orkaitėj.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Man gerai, nes aš turiu kepsninę špižinę keptuvę, kuri tokiems reikalams pats tas 🙂 Iškeptus iešmelius dedame į lėkštę, valgome su tzatziki, pitomis arba bulvėmis. Alus — būtinas 🙂
Parašykite komentarą