Pica, tai toks patiekalas, kuris tinka visada, su bet kuo, bet kaip ir bet kur 🙂
Yra daug vietų, kur galima skaniai ir nebrangiai suvalgyti picą, ypač dabar, kai visi siūlo savo nuolaidas, kad tik pas juos valgyt. Pas mane mašinoj yra kokių 7 skirtingų vietų kuponai. Labai praverčia pietaujant. Ir pats pigiai pavalgau ir dar draugus pavaišinu 🙂 Bet, skaniausi valgiai, tame tarpe ir picos yra namie — nenuginčys niekas.
Ši kart nusprendžiau daryti labai naminę tikrą itališką picą Margaritą. Jokio parduotuvinio kečupo 🙂 Aišku, taip galima žaisti, kai turi laiko ir naminių pomidorų. Picai labai tinka mocarelos sūris, ir o nereikia nei pjaustyt nei tarkuot — lauži gabaliukus ir dėlioji ant picos.
Pagrindui:
- 300 gr. miltų;
- 100 gr. manų kruopų;
- ~300 gr. vandens (derinti prie tešlos);
- pakelis (7 gr.) sausų mielių;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos.
Viršui:
- Pomidorų;
- šviežių bazilikų;
- česnako;
- mocarelos sūrio;
- o toliau kas kam patinka 🙂
Pagrindas. Pasimieruojam miltus, kruopas, sumaišom, pilam ant stalo ir suformuojam duobę.
Aš tešlą darau tiesiai ant stalviršio. Į duobę pilam šiltą vandenį, kelis šaukštus alyvuogių aliejaus, sudedam mieles. Maišom tešlą. Geriausia pradžiai naudoti mentelę arba šakutę, kurių pagalba maišom vandenų su miltais. Kai jau gaunasi vientisa masė, nebelieka atskirai nei vandens nei miltų, pasimiltinam rankas ir minkom rankom. Jei tešla per skysta, limpa prie rankų, įsiberiam miltų, ir minkom minkom minkom. Per daug miltų pridėti irgi negerai — tešla bus kieta, todėl kai tik tešla nustos kibti prie rankų — miltų nebeberkit.
Iš tešlos suformuojam apvalų kepaliuką, apibarstom miltais, dedam į dubenį, uždengiam rankšluoščiu ir laikome šiltai 2–3 valandas.
Padažas. Kol tešla kyla galima ruošti padažą. Supjaustome nuluptus pomidorus, sėklas su skystymu kiek įmanoma pašalinam.
Ant trupučio alyvuogių aliejaus pakepam česnaką, dedame pomidorus, baziliką ir troškiname 10–15 min kol padažas sutirštės. Susipilam į dubenėlį, šį padažą tepsime ant pagrindo.
Pica. Įjungiam orkaitę — tegu kaista. Kai tešla iškilo, padalinam ją į dvi dalis — darysim dvi picas. Picos tešla gaunasi tokia tampri ir minkšta, kad ją galima kočioti vien tik su rankom, t.y. tampyt į skirtingas puses vis sukėjant. Aišku galima ir su kočėlu 🙂 Padarom du pagrindus: viena pica bus Margarita, kita — naminė lietuviška 🙂 Pagrindus ištepam pasigamintu padažu. Imam mocarelą, plėšom ir dėliojam ant picos. Dar keletas baziliko lapelių ir Margarita baigta.
Kita pica bus su kumpiu, paprika ir pesto padažu — kaip kas nori.
Picas šauname į įkaitusią orkaitę. Kepame 200 laipsnių temperatūroje ~12 min. Aš kepu abi picas iš karto dviejose skardose, tik po 6 minučių jas sukeičiu vietom, kad abi picos keptų vienodai.
Valgome karštas su šaltu alumi.
Parašykite komentarą