Užtruksite apie 45–60 min.
Kaip ir žadėjau praėjusį kartą, kad kitas receptas bus geresnis, taip ir darau 🙂 Šį kartą labai vykęs mano receptas. Tiks ir savaitgalio pietums ir svečius pavaišinti. Nors kai kam gali atrodyti keistai varškė ir vištiena, bet išmėginkite — nenusivilsite. Skubu rašyti, kad dar spėtumėte pasigaminti šiandien 🙂
- 4-ių vištienos krūtinėlių;
- gero pundo špinatų;
- ryšulėlio petražolių;
- ryšulėlio svogūnų laiškų;
- 3–4 česnako skiltelių;
- ~300 gr. grūdėtos varškės;
- 200 ml balto vyno;
- 200 ml vištienos sultinio;
- 200 ml grietinėlės;
- 1 v.š. miltų;
- druskos ir pipirų.
Pats pirmasis ir pats atsakingiausias veiksmas — įpjauti krūtinėles, kad pasidaryti kišenę. Imam krūtinėlę ir ploną, aštrų peilį. Pjauname storesnį krūtinėlės šoną.
Viena ranka lengvai prispauskite krūtinėlę, o kita pjaukite. Pjaukite kuo giliau, bet žiūrėkite, kad peilis neišlįstų kiaurai. Turi gautis kišenė. Mėsą pabarstome pipirais, druska.
Susipjaustome špinatus, petražoles, svogūnų laiškus. Žalumynus, smulkintą česnaką ir varškę dedame į dubenį ir gerai ranka išmaišome, paspaudome, kad gauta masė kuo mažiau byrėtų.
Belieka prikimšti krūtinėles 🙂 Kemšame, kiek telpa, svarbu, kad po to būtų galima mediniais smeigtukais “susegti”. Štai ir viskas 🙂 Belieka tik iškepti.
Pirmiausiai, gerai įkaitintoje keptuvėje apkepame krūtinėles, leidžiame gražiai apskrusti iš visų pusių. Kepame dalimis. Baigus kepti vištieną, į tą pačią keptuvę supilame vyną ir maišydami nugrandome keptuvės dugną, truputį pavirinę vyną, pilame sultinį, ir sudedame apkeptas krūtinėles. Keptuvę uždengiame dangčiu, ugnį sumažiname ir troškiname apie 20–25 minučių.
Baigiant kepti, išmaišome miltus grietinėlėje ir supilame į keptuvę, darpakaitiname, kol padažas sutirštės, paragaujame, įdedame druskos, pipirų prieskonių — jei reikia.
Skanaus 🙂
Shaggy.lt:
Kilimai:
WWW.SHAGGY.LT...
Tikri vyriški pusryčiai
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete urgentní půjčku paní Strnadová, je spolehlivým ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Monik:
Dar į padažą įtarkuočiau truputį imbiero arba čili pipiro...
Taip pa...
Traški žuvis kinietiškai
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
net neabejoju, kad gardu buvo..;) super..;)
[Like] 🙂
Laaaabai skanu!!! Puikiai pavyko 🙂
Kaip visada superinis receptas.…Būtinai bus pagaminta,paskanauta.….
Buvo laaaabai skanu.. Pasakiksa vakariene ir visai nesudetinga
Na ka jau ir po vakarienes 🙂 Buvo labai skanu… Galvojom, kad ta varske bus nelabai, bet pasirodo labai skanu, o tiesa padaziukas, tai nerealus gavosi 😀
Dekui uz gera recepta.…;)
skanu ir nesudėtinga 🙂
PASAKA TIESIOG!!! Šitas recepčiukas tik ką tapo numba “1” mano skrandžiui!
P.s. Myliu tavo bloga 😀
like 🙂
kadangi gaminome ir vaikeliui paragauti, vietoje balto vyno pyleme namines obuoliu sultis! mmm… skanumelis!
Vyno patiekaluose galit nebijoti. Alkoholis, kuris yra vyne (ir visur kitur) pradeda virti, o tuo pačiu ir garuoti, pasiekus 78 C laipsnių temperatūrą. Todėl ilgiau pavirinus vyną, visas alkoholis išgaruoja 🙂
kam i grietinele det miltus? juk pakaitinus grietinelesavaime ji pradeda tirstet… ir tikrai reik grudetos varskes? ar paprasta tinka?
Na pati grietinėlė nesutirštėja tiek kiek man norisi. O grūdėta, nes ji nesutęžta kaip, kad paprasta. Bet žinoma, mėginti galima visaip 🙂
Paprastai ir taiiippp skaniai atrodo! Palaukt dabar kol bus akcija krūtinėlėms ir gamint. Gerai, kad bent grūdėta varškė reikalinga, nes Škotijoj nebent tik lenkų parduotuvėse normalios galima rast… Seilės tįsta… nors valgau skaitydama. 😀
Labai skanu ir nesudėtinga. Ačiū už idėją 😉
Labai skaniai gavosi 🙂 Aciu uz recepta!
Sveiki, klausimuką turiu apie sultinį. Kokį naudojate? Iš kubelių?:/ Ar gaminatės iš anksto, ar tam kartui?
Sultinio iš kubelių kažkaip nesinori, o natūralaus gamyba ilgai užtrunka, be to, iš maximinės paukštienos toks bekvapis išeina… Tad kuo būtų galima tą sultinį pakeisti?
O šiaip tai labai šaunus blogas, puikios nuotraukos ir patiekalai 🙂 ačiū 🙂
Aš tai naudoju sultinį iš miltelių, kuris, anot pardavėjų, yra natūraliai padarytas 🙂 Bet taip pat naudoju ir paprastus iš kubelių, ypač jei reikia jautienos sultinio 🙂
Neturejau nei vistienos, nei vyno nei petrazoliu. Bet labai nieztejo nagai isbandyti. Tai mesa pakeiciau ismusta liesa kiauliena, vyna baltu actu (laseli pakaitinau), dar idejau provanso zoles misinio. Tai tokie pakeitimai, taip gavos nuostabiai. Nors kita karta jei darysiu su kiauliena imsiu grietine.
Mano šeimyna ypač pamėgo šį patiekalą. Ačiū 🙂
Man kažkas netaip gavosi, rūgštokas skonis. Kokį baltąjį vyną naudojote?
As pakeiciau varske i fetos suri, gavosi puikiai. aciu, skanus receptas
Nuostabus pateikalas! pasaka :)) gaminsiu vėl ir vėl.
nors ir viską dariau sąžiningai pagal nurodymus, tačiau ką galėjau padaryti ne taip, jog padažas man niekaip nesutirštėjo??
KAip jus darote kieeneles? Aspjoviau per visa sona, bet ne kazka gavosi. Idaro labai menkai tetilpo ir sutvirtinant pagaliukai perplese kiaurai vistyte. Negi as viena tokia nevykele?
Labai patiko, ačiū Andriau už receptą. 🙂 Ištikrūjų tai man irgi įdomu kokį vyną naudojot, nes man irgi truputį rūgštumo jautėsi. 🙂