2 serija 🙂
Neįsivaizduojama Graikija be šio padažo. Gaivaus, tinkančio ir prie daržovių, ir prie mėsos, ir prie bulvių ar pitos. Tiesa pasigaminti jį Lietuvoj labai sunku, nes nėra graikiško jogurto, bet labai panašų pasigaminti tikrai įmanoma. Tikrasis tzatziki yra daromas iš jogurto, kuris yra gaunamas iš avies arba ožkos pieno. Jogurtas turi būti pakankamai riebus ir tirštas, o kad tokį gauti reikia paprastą jogurtą nukošti per rankluoštį ar marlę. Taigi, Lietuvoj galioja tas pats principas: perkam paprastą natūralų jogurtą, ir košiame per rankšluoštį. Dalis vandens nubėgs, dėl ko jogurtas taps riebus ir tirštas (riebalų molekulės didesnės negu vandens, todėl jos liks, o dalis vandens nusifiltruos 🙂 ). O man pavyko rasti parduotuvėje 3 proc. riebumo natūralų jogurtą, kuris savo tirštumu ir skoniu buvo panašus į graikišką, tai aš jo net nekošiau (jogurtas buvo tikrai labai tirštas 🙂 ).
- 300 gr. jogurto;
- pusė ilgo agurko;
- 3 česnako skiltelės;
- krapų;
- druskos, pipirų;
- šlakelio alyvuogių aliejaus.
Nukošiame jogurtą (tiksliau jį reikia pastatyti ir palikti kokiai valandai, kas išbėgs — išpilti, kas liks rankšluosty, ar marlėj — palikti :)). Iš agurko išimam minkštimą su sėklomis ir sutarkuojame burokine tarka.
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Pasūdome ir leidžiame pastovėti, kad išsiskirtų kuo daugiau vandens, kurį po to nupilame ir dar nuspaudžiame agurkus. Tarkuotą agurką dedame į jogurtą. Išspaudžiame česnaką, sudedam krapus (krapai čia privalomi), druską ir pipirus, porą lašų aliejaus. Viską gerai išmaišome ir valgome 🙂
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Tzatziki nepamainomas padažas pitoms 🙂 bet apie tai kitoje serijoje 🙂Skanaus!
Maria Leydi:
SVEIKI ATVYK:: PASKOLA RIMTŲ IR Sąžiningų asmenų internetu.
Paskolos ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Kimberly Florian Dekow:
Você tem um fabuloso blog de graças. Kimberly Florian Dekow...
Kepti šonkauliukai
Skruzdėlynas:
Kažkaip labai pasigendu saldumynų tarp jūsų receptų...
Kiauliena su svogūnų laiškais rytietiškai
AdamChurb:
http://akc...
Triušiena garstyčių padaže
Dalija:
Labai skanu, man perlines kruopos super, fantastika, O DEL MIRKALO, TA...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
yummy 🙂
o bet tačiau, tiršto riebaus jogurto galima ir pačiam pasigaminti 🙂 tereikia tik natūralaus pieno
O kam taip vargt 🙂 užtenka lieso jogurto ir ji truputį nukošti 🙂
o aš vietoj jogurto kartais ir rūgpienį naudoju. ir ką, liuksiškai viskas. dabar galvoju, deda graikai mėtos į tokius padažus ar ne. ar čia kažkur kitur?
Taip, Graikai, kai kurie, ideda ir mėtos, petražolių — nelygu koks graikas 🙂
O tai tzatziki mano mėgstamiausias. Tik biškiuką tirštesnis, ne toks skystas, o kai noriu sočiau tai darausi lietuvišką variantą — su grūdėta varške. Nu ne tzatziki, t.y. netikras, bet užtai kaip skanu 🙂
As irgi megstu tzatziki! Pas mus yra pirkti tirsto graikinio tipo jogurto, labai skanu gaunasi!
Tiesa, kas nematė, pas mus irgi yra pirkti graikiško jogurto (tikro). Panoramos Rimi tikrai yra. Mažiausiais indelis atrodo 600 g
O šito tai nežinoojau 🙂 kokio jis ten riebumo?
O gal autorius išduos kokio 3 proc. riebumo jogurto pavyko rasti? Būt kažkaip maloniau nei nukošinėti 🙂
Aš pirkau RIMI, AlpenGold atrodo vadinasi. Bet dar geresnis gaunasi nukošus paprastą natūralų 🙂
Aš 3 proc. Rimi pirkau, berods, kažkoks lenkiškas… Pakračiau gerai, žiū — nekliuksi, vadinas, į krepšelį! :))
Labai mėgstu tzatziki, o štai paskutinę nuotrauką reiktų vyrui parodyt, Graikijoj gyros pita buvo jo maistas Nr. 1 :))
Gyros pita arba Souvlaki pita buvo ir mano maistas numeris 1 🙂 čia dar tik bulvyčių trūksta 🙂
Žinokit, neatsimenu riebumo, bet faktas, kad tikras graikiškas ir riebus. Ryt, jei užbėgsiu, galėsiu užmest akį 🙂
Audriau, vyrų maistas, aha :))
Nors ką jau, pati neatsisakyčiau, šiandien praktiškai be pietų 🙁
Pasirodo, jogurtas RIMI yra turkiškas (o ne graikiškas, kaip aš buvau įsitikinus), o riebumas jo net 10%. Esmė ta pati — tirštas Balkanų regiono jogurtas. Dar nepirkau, bet būtinai pirksiu paragaut 🙂
O šitas tikrai bus geras, reiks pamėginti 🙂
Mėgstu šį patiekaliuką,bet…
man patinka namuose gamintas jogurtas.
Juk,labai malonus procesas,ruošti namuose,žinoti,ką sudėjai.
geras skonis įmetus mėtų.
Yra toks būdas išgauti labai tirštą jogurtą ar greičiau maskarponę. Reikia nusipirkti maišelį kefyro, įdėti jį į šaldiklį arba kamerą ir kitą dieną ar vėliau išėmus tą ledo gabalą iš maišelio pakabinti marlėje. Per naktį ištirpsta ir išbėga skystis, turim praktiškai maskarponę, tik rūgštesnę. Pridėjus visokų prieskonių, daržovių, išeina toks gaivus daiktas, galbūt tinkamas ir Tzatziki.
na nebent reiktų mėginti tavo aprašytą būdą su grietinelė pamėginti. Nes kai šaldai kefyrą, tai ir gausi kefyrą tik riebesnį, o kartu ir tirštesnį
dekui uz aprasymus receptuku ir fotkes..ruosiuosi graikiskam vakareliui. manau tzadziki ir kazka panasaus i sauvlaki darysiu:)
Su turkisku jogurtu is Rimi gavosi puikiai, kaip kad kretoj teko ragauti:)
aha, tas turkiskas jogurtas labai geras 🙂
Na kur kalba ėjo apie maskarponę iš kefyro, tai man rodos ten gaunasi ne ji, o rikotos sūris : ) šaldytą kefyra padėti ant tankaus audinio (kelių sluoksnių marlės) ir kad būtų kur tam vandenėliui nubėgt (ir reiktų kokio tais puodelio su skylėm į kitą puodą).. Praktiškai užtenka palaukti, kol ištirpsta ledas, galima pabadyt ir pasitikslint, o tada tik išverst rikotą į lėkštę.. Maždaug gaunasi 300g iš 1 kg kefyro.
O taip, tzatziki gėris, reiks prisimint jo gardumą : )
turiu mintį, kad tzatziki tik iš jogurto daroma, jei norima orginalaus skonio : )
kai saldai kefyra ir paskui nukosi,gauni ricotta suri:)))
dekui uz receptukus..reikes visus ismeginti,nes pirktine pita kartais net nesiskiria i dvi dalis,tad tenka viska kresti ant virsaus..o va padazas liuksiskas:)))
Ukrainoj yra toks reikalas Riažanka — kaip kefyras, tik mažiau rūgštus ir apie– 4–5% riebumo. reikės pabandyt su tuo padaryti, gal tiks 🙂
[…] Tzatziki [Ką suvalgyti?] […]
Norite parduoti savo inkstą? Arba jūs ieško galimybę parduoti savo inkstą už pinigus dėl finansinių suskaidyti ir jūs nežinote ką daryti, tuomet susisiekite su mumis šiandien ir mes jums pasiūlyti gerą sumą už savo inkstą. Mano vardas (Doctor Elvis Whyte) esu Frenolog mūsų ligoninėje aš, specializuojasi inkstų chirurgijos ir mes taip pat kovoti su pirkimo ir transplantacijos inkstų su svetaine žinutę atitinkamą donorą. Kontaktinis elektroninio pašto adresas:
WOW kas cia per receptas.
Dekui kad pasidalinote.
Na, dabar jau ir graikiškas jogurtas pas mus gaminamas. jis tinkamas iškart, ar dar reikia košti per rankšluostį? Ir man įdomu kokio pluošto tinkamiausias? https://namutekstile.lt/vonios-tekstile/ranksluosciai-ju-prieziura ar labai tankaus audinio ar kokio plonesnio reikia? Niekad nenaudojau tokiam reikalui, tad net neįsivaizduoju