2 serija 🙂
Neįsivaizduojama Graikija be šio padažo. Gaivaus, tinkančio ir prie daržovių, ir prie mėsos, ir prie bulvių ar pitos. Tiesa pasigaminti jį Lietuvoj labai sunku, nes nėra graikiško jogurto, bet labai panašų pasigaminti tikrai įmanoma. Tikrasis tzatziki yra daromas iš jogurto, kuris yra gaunamas iš avies arba ožkos pieno. Jogurtas turi būti pakankamai riebus ir tirštas, o kad tokį gauti reikia paprastą jogurtą nukošti per rankluoštį ar marlę. Taigi, Lietuvoj galioja tas pats principas: perkam paprastą natūralų jogurtą, ir košiame per rankšluoštį. Dalis vandens nubėgs, dėl ko jogurtas taps riebus ir tirštas (riebalų molekulės didesnės negu vandens, todėl jos liks, o dalis vandens nusifiltruos 🙂 ). O man pavyko rasti parduotuvėje 3 proc. riebumo natūralų jogurtą, kuris savo tirštumu ir skoniu buvo panašus į graikišką, tai aš jo net nekošiau (jogurtas buvo tikrai labai tirštas 🙂 ).
- 300 gr. jogurto;
- pusė ilgo agurko;
- 3 česnako skiltelės;
- krapų;
- druskos, pipirų;
- šlakelio alyvuogių aliejaus.
Nukošiame jogurtą (tiksliau jį reikia pastatyti ir palikti kokiai valandai, kas išbėgs — išpilti, kas liks rankšluosty, ar marlėj — palikti :)). Iš agurko išimam minkštimą su sėklomis ir sutarkuojame burokine tarka.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Pasūdome ir leidžiame pastovėti, kad išsiskirtų kuo daugiau vandens, kurį po to nupilame ir dar nuspaudžiame agurkus. Tarkuotą agurką dedame į jogurtą. Išspaudžiame česnaką, sudedam krapus (krapai čia privalomi), druską ir pipirus, porą lašų aliejaus. Viską gerai išmaišome ir valgome 🙂
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Tzatziki nepamainomas padažas pitoms 🙂 bet apie tai kitoje serijoje 🙂Skanaus!
Parašykite komentarą