Užtruksite 20–30 min.
Tai turėtų būti kiekvieno vyro svajonių pusryčiai (arba vakarienė) 🙂 Ypač žiemą, kai užlango labai šalta. Tokia energitinė bomba sušildys keikvieną visai dienai 🙂 Lašiniai — poodiniai gyvulių riebalai, kuriuos mes naudojame maistui. Turbūt dagelis galvojate, kad lašinius valgyti nesveika, kad per daug riebu, kenkia širdžiai ir t.t. Jei tikrai taip galvojate, tai reiškia esate dar vieno mito auka 🙂 (pradedu panašėti į mitų griovėją 🙂 ). Taigi, lašinius valgyti tikrai nepavojinga, kartais netgi naudinga. Žinoma kalba eina apie saikingą jų valgymą, ne kilogramais kasdien 🙂 Taigi, jei bijote lašinių, tai sviesto turėtumtėte bijoti dar labiau, nes sviesti ne tik daugiau cholesterolio, bet ir daugiau sočiųjų riebalų rūgščių, dėl kurių kemšasi kraujagyslės. Negana to, kiaulės taukuose yra daugiau nesočiųjų riebalų rūgščių (“gerųjų”), kurios yra naudingos organizmui, taip pat lažiniuose yra nepakeičiamųjų riebalų rūgščių, kurios organizme nėra gaminamos, bet jam būtinos. Verta paminėti, kad kiaulienos riebalai yra vertingesni negu jautienos 🙂
Taigi, nieko naujo, tik pamiršta sena 🙂 Vyro svajonių pusryčiai… 🙂
- 200 gr. riebios šoninės (kur lašinių daug daugiau nei mėsos);
- 3 svogūnai;
- druskos
Šoninė turi būti kuo riebesnė, kad pritirptų riebalų.
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Žinoma galima pridėti ir kiaulės taukų, jei tokių turite. Šoninę supjaustom, ir kepam keptuvėj ~10 min, kol gerai apskrus ir pritirps daug riebalų. Kol kepa lašiniai, supjaustome svogūnus žiedais. Svogūnus sudedame į tą pačią keptuvę su lašiniais, užbarstome druskos ir kepame ant vidutinės uginies kol svogūnai karamelizuosis. Dažnai pamaišome, kad nesudegtų.
![]()
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Tai turėtų trukti 15–20 min. Valgome su juoda duona 🙂
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Skanaus!
Jei visko nesuvalgysite, vėliau suvalgysitre su dar didesniu malonumu užsitepę ant duonos 🙂
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
sutrukdysiu palaimingus vyriškus pusryčius, paklausdama — kodėl tuomet mitybos specai pataria valgyti mažiau kiaulienos? Jeigu ten “teisingųjų riebalų” šaltinis…
anyway, atrodo [echt verboten lecker] 🙂
Kalba eina apie riebalų lyginimą. Jei rinktis kiaulienos ar jautienos riebalus, tai kiaulienos bus vertingesni. Bet jei reiktų rinktis mėsą, bus atvirkščiai 🙂 Jautienos riebalai yra mažai kuom naudingi, todėl jų nieks nevalgo 🙂
Kažkodėl, kaip taisyklė — jeigu vyras, tai ir mėsos mėgėjas 🙂
reikės užsiimti mėsos populiarinimu 🙂
Nebūtinai kiekvienas vyras — mėsos mėgėjas. Mano mielas mėgsta mėsą tiktai liesą. Aišku, ne vegetaras, bet tokių pusryčių nevalgytų. Tačiau pagaminta kokybiškai 😉 Pagarba!
Pritariu, kad tokius pusryčius valgytų ne bet kas 🙂 kaip ir kraujinius vėdarus valgo vienetai 🙂
Na sakyciau pusryteliams gal per smarkus maistelis, bet naktipieciams tai liuks:).
vaikystėj, pamenu, su duonos gabaliukais visus tuos taukus iš keptuvės išvalydavo. atrodo, kad nieko skaniau negalėjo būti visam pasauly 🙂
Kiekvienam organizmui reikia riebalu, kuo zemesne riebalu lydymosi temperatira, tuo geriau jie pasisavima. Taigi geriausi is ju yra sviestas, bet yra problemos su kepimu, nes dega…tam reikalui reikia juos tiesiog issilydit, tada isgaruoja dregme, issiskiria baltymai baltu putu pavidalu ir gaunasi grynas riebalas, kuris gali labai ilgai stovet ir kvepe riesutais. Antroj vietoj kiaulienos riebalai, lajus nepatinka todel, nes greit stingsta ir paskui veliasi burnoje. Dar labai geri yra paukstienos riebalai, bet kur ju dabar rasi?
Aliejus kepmui visiskai netinka, nes aukstos temperaturos “deka” saveikaudamas su gyvuliniais riebalais sudaro kietaji cholesteroli, kuris kemsa kraujagysles. Alieju reikia vartoti tik i burna ir tik salto spaudimo 😉
Na taip, bet sviestas turi daugiausiai cholesterolio.
Ir nebutinai vyriski pusryciai. As esu liekna, smulki moteriske, bet jau lasinius megstu.…niaam niaam. Kepuosi juos panasiai ir net keptuve islaizau. O kai salta — tai nepamainomas valgis. Puiku. ir tegul kas nebande — te neburnoja.
Atrodo labai skanus pusryciai. Paruosiu juos savo brangiausiam 🙂 Neabejoju — jam patiks 🙂
Žinoma 🙂
MES SU VYRU IRGI MEGSTAM SONINE SU SVOGUNU TIK DAR IDEDAM KECIUPO IR VISKA PAKEPINAM.lIUKS SU JUODA DUONA IR RAUGINTAIS AGURKAIS:)
Gardumelis 😛
As ne vyras, nuo prigimties liekna mergina esu ir riebu lietuviska maista ziauriai megstu! 🙂 Todel sie vyriski pusryciai yra tiesiog kaip tik man! 🙂 Jau vaikysteje pas mociute pasigardziuodama valgydavau sy maista, skanumelis!! Mano berniukas susiziaugciojo nuo sio patiekalo, nes nemegsta svogunu ir riebalu, o man net seiles tysti pradejo! Buvau uzmirsus apie sy gardumyna, aciu, kad priminiai! 🙂 Lengva, greita, sotu ir nebrangu! 🙂
haha 😀
yra dar geresne vyru uzkandele bent taip as manau zodziu. nulupi nemaza svoguna na supjaustai ziedais uzpili kokius 3 saukstus pomidoru padazo ismaisyti pakepinti sonines ir kazsta sonine saudeti ant sugunu juoda duona ir arus pasakiskas skonis
Pusruciu stotys is amerikos(turiu du nes pradubliavau uzsakymus, viena parduodu)
http/www.skelbiu.lt/skelbimai/west-bend-pusryciu-stotis-22057479.htm
Kilimai:
http://WWW.SHAGGY.LT