Makaronai su vištiena ir čiobrelių padažu

IMGP0322_16

Užtruks — 15 min

Šis patie­ka­las labai grei­tai paga­mi­na­mas, papras­tas, nors sko­nis labai nepa­pras­tas, suba­lan­suo­tas ir deran­tis. Užtruk­si­te tiek, kiek ver­da van­duo ir makaronai.

Su kiek­vie­nu daro­mu patie­ka­lu išmoks­ti arba suži­nai kaž­ko nau­jo. Tai ir su šiuo papras­tu patie­ka­lu, paga­liau man “dašu­to”, kad mano plie­ni­nė kep­tu­vė yra gera, nors ji ir pri­trau­kia mėsą prie savęs. Taip jau būną su plie­ni­nė­mis arba ketaus kep­tu­vė­mis. Svar­biau­sia, kad po mėsos kepi­mo jos nerei­kia plau­ti, o vėliau darant pada­žą rei­kia leng­vai pag­ran­dy­ti su lope­tė­le ir vis­kas “atki­bs”. Tai labai svar­bu, nes ant kep­tu­vės lie­ka daug mėsos sko­nio ir aro­ma­to, kuris taip nie­kur nepra­dan­gi­na­mas ir lie­ka pada­že. Papras­ta tiesa 🙂

  • 300 gr. makaronų;
  • 200 gr. vištienos;
  • Citri­nos žievelės;
  • 12 puo­de­lio viš­tie­nos sultinio;
  • 1 šaukš­tas vyno acto;
  • 1 šaukš­tas medaus;
  • 200 gr. grietinėlės;
  • čiob­re­lių (džio­vin­tų arba šviežių).

Į puo­dą įpi­lam van­dens, įde­dam drus­kos ir deda­me ant ugnies. Čia vir­si­me makaronus.

IMGP0301_1_2 IMGP0312_6

Kol virs van­duo supjaus­to­me kube­liais viš­tie­ną ir pake­pam kep­tu­vė­je su drus­ka, pipi­rais ir tru­pu­čiu alie­jaus. Iške­pu­sius gaba­liu­kus sude­da­me į indą. Jei puo­de van­duo jau užvi­rė, sude­dam maka­ro­nus ir nusta­to­me laik­ro­dį, kiek jie turės virti.

IMGP0315_9 IMGP0319_13

Į kep­tu­vę, jos nep­lo­vę supi­lam viš­tie­nos sul­ti­nį, sude­dam smul­kin­tą arba sutar­kuo­tą citri­nos žie­ve­lę, medų, actą. Jei kep­tu­vė plie­ni­nė — nepa­mirš­tam gerai pamai­šy­ti ir jos pag­ran­dy­ti, kad vis­kas atki­b­tų nuo sie­ne­lių. Lei­džia­me nuga­ruo­ti maž­daug pusei skys­čio ir supi­lam grie­ti­nė­lę, deda­me čiob­re­lius. Negai­lė­ki­te. Aš dėjau džio­vin­tą, maž­daug tris gerus arba­ti­nius šaukš­te­lius. Kai­ti­nam ant silp­nos ugnies, kad neužvir­tų, įde­dam, jei rei­kia, drus­kos ir pipi­rų. Pada­žas turė­tų kaž­kiek sutirš­tė­ti. Išvi­ru­sius maka­ro­nus nusun­kia­me ir kar­tu su viš­tie­na deda­me į pada­žą. Vis­ką gerai išmai­šo­me ir deda­me į lėkštes.

Dvi por­ci­jos.

Komentarai

Atsakymų į “Makaronai su vištiena ir čiobrelių padažu”: 11

  1. astyte

    Maka­ro­nai yra gerai!O sitas pada­ziu­kas buvo neti­ke­tas ir tik­rai labai skanus.Seima ture­jo pui­kia vakariene.…

    1. aha, sitas pada­zas ir man labai patin­ka 🙂 Man rodos, kad tu beveik jau vis­ka esi isban­dzius is mano blogo? 🙂

  2. astyte

    Gaila,bet tik­rai dar ne viska,nors tik­rai noreciau.…Kai ka jau gami­nau ir po kelis kartus…Gyvenu gi as Norvegijoj,tai isky­la prob­le­mos su kai kuriais mais­to produktais,reikalingais gaminimui.O labai eks­per­i­men­tuo­ti pri­truks­ta laiko,nes turiu du mazus berniukus.….Tai supranti,kiek to lai­ko belieka.…O tau labai aciu uz bloga,nes man labai pade­da ska­niai mai­tin­ti seima…Sekmes.….

    1. 🙂 nebu­tu kas skai­to — nega­min­ciau. Ačiū 🙂

  3. Gintarė

    ačiū už receptą:)

  4. Deimante

    Kuo butu gali­ma pakeis­ti vyno acta?

    1. bet kokiu kitu actu, citri­nos sultim

  5. Name (required)

    Ska­nu. Tik viš­tie­na sausoka.

  6. Pali­ki­te koman­ta­rą čia…Labai super vis­kas ska­niai gavos ir vis­tie­na ne sausa.

  7. Vis­kas pui­kiai gavosi!

  8. Die­vi­nu patie­ka­lus, kuriuos gami­nant nerei­kia kelis kar­tus plau­ti tu paciu indu arba uzsi­vers­ti kal­nu neplau­tu. Juo labiau gyve­nant remon­to saly­go­mis, kai kriauk­le minia­tiu­ri­ne, inda­p­lo­ve nepa­jung­ta, o duse juk neplau­si, nes ka tik nau­jai pasta­ty­ta https://www.unideco.lt/patarimai/vonios-iranga ir labai sau­go­ma. O ir siaip maka­ro­nai ko gero dau­ge­ly­je sei­mu yra vie­nas megs­ta­miau­siu patie­ka­lu. Be to, grei­tai pagaminami.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.