Užtruks — 15 min
Šis patiekalas labai greitai pagaminamas, paprastas, nors skonis labai nepaprastas, subalansuotas ir derantis. Užtruksite tiek, kiek verda vanduo ir makaronai.
Su kiekvienu daromu patiekalu išmoksti arba sužinai kažko naujo. Tai ir su šiuo paprastu patiekalu, pagaliau man “dašuto”, kad mano plieninė keptuvė yra gera, nors ji ir pritraukia mėsą prie savęs. Taip jau būną su plieninėmis arba ketaus keptuvėmis. Svarbiausia, kad po mėsos kepimo jos nereikia plauti, o vėliau darant padažą reikia lengvai pagrandyti su lopetėle ir viskas “atkibs”. Tai labai svarbu, nes ant keptuvės lieka daug mėsos skonio ir aromato, kuris taip niekur nepradanginamas ir lieka padaže. Paprasta tiesa 🙂
- 300 gr. makaronų;
- 200 gr. vištienos;
- Citrinos žievelės;
- 1/2 puodelio vištienos sultinio;
- 1 šaukštas vyno acto;
- 1 šaukštas medaus;
- 200 gr. grietinėlės;
- čiobrelių (džiovintų arba šviežių).
Į puodą įpilam vandens, įdedam druskos ir dedame ant ugnies. Čia virsime makaronus.
Kol virs vanduo supjaustome kubeliais vištieną ir pakepam keptuvėje su druska, pipirais ir trupučiu aliejaus. Iškepusius gabaliukus sudedame į indą. Jei puode vanduo jau užvirė, sudedam makaronus ir nustatome laikrodį, kiek jie turės virti.
Į keptuvę, jos neplovę supilam vištienos sultinį, sudedam smulkintą arba sutarkuotą citrinos žievelę, medų, actą. Jei keptuvė plieninė — nepamirštam gerai pamaišyti ir jos pagrandyti, kad viskas atkibtų nuo sienelių. Leidžiame nugaruoti maždaug pusei skysčio ir supilam grietinėlę, dedame čiobrelius. Negailėkite. Aš dėjau džiovintą, maždaug tris gerus arbatinius šaukštelius. Kaitinam ant silpnos ugnies, kad neužvirtų, įdedam, jei reikia, druskos ir pipirų. Padažas turėtų kažkiek sutirštėti. Išvirusius makaronus nusunkiame ir kartu su vištiena dedame į padažą. Viską gerai išmaišome ir dedame į lėkštes.
Dvi porcijos.
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Makaronai yra gerai!O sitas padaziukas buvo netiketas ir tikrai labai skanus.Seima turejo puikia vakariene.…
aha, sitas padazas ir man labai patinka 🙂 Man rodos, kad tu beveik jau viska esi isbandzius is mano blogo? 🙂
Gaila,bet tikrai dar ne viska,nors tikrai noreciau.…Kai ka jau gaminau ir po kelis kartus…Gyvenu gi as Norvegijoj,tai iskyla problemos su kai kuriais maisto produktais,reikalingais gaminimui.O labai eksperimentuoti pritruksta laiko,nes turiu du mazus berniukus.….Tai supranti,kiek to laiko belieka.…O tau labai aciu uz bloga,nes man labai padeda skaniai maitinti seima…Sekmes.….
🙂 nebutu kas skaito — negaminciau. Ačiū 🙂
ačiū už receptą:)
Kuo butu galima pakeisti vyno acta?
bet kokiu kitu actu, citrinos sultim
Skanu. Tik vištiena sausoka.
Palikite komantarą čia…Labai super viskas skaniai gavos ir vistiena ne sausa.
Viskas puikiai gavosi!
Dievinu patiekalus, kuriuos gaminant nereikia kelis kartus plauti tu paciu indu arba uzsiversti kalnu neplautu. Juo labiau gyvenant remonto salygomis, kai kriaukle miniatiurine, indaplove nepajungta, o duse juk neplausi, nes ka tik naujai pastatyta https://www.unideco.lt/patarimai/vonios-iranga ir labai saugoma. O ir siaip makaronai ko gero daugelyje seimu yra vienas megstamiausiu patiekalu. Be to, greitai pagaminami.