Užtruksite 25 min
Jums nepasivaideno 🙂 vėl naujas receptas 🙂 Grįžtu be fejerverkų, be įmantrių ir sudėtingų receptų, o tik su paprastu, žinomu, bet pamirštu receptu. Tikiuosi sekantis bus įspūdingesnis, o dabar pats tas įsivažiavimui, sugrįžimui po atostogų.
O aš truputį buvau pradingęs — atostogavau 🙂 Atostogavau tik šiame bloge, bet ne gyvenime 🙂 Smarkiai neturėjau laiko, tai jei rasdavau laiko, ką nors pagaminti, tai nebelikdavo rašymui. Krepšinis baigėsi, vakarai jau šalti, taigi ir laiko rašymui galima rasti.
Šį kartą receptas su jautiena. Tikras, grynas jautienos faršas. Neatsitiktinai. Visai nesenai pirmą kartą nusipirkau limuzinų veislės jautienos. Negirdėjot tokios? Tai tokia mėsinių galvijų veislė. Jaučiai stambūs ir ilgesni už įprastus, matyt dėlto ir limuzinai 🙂 Mėsa skani, minkšta. Dar vienas pamokymas, nebijokite faršą pakepinti, t.y. paskrudinti. Leiskite jam pakepti nemaišant jo — turėsite dar skanesnį ir aromatingesnį patiekalą 🙂
- ~400 gr. jautienos faršo;
- 2 svogūnai;
- 3 skiltelės česnako;
- 400 ml pomidorų tyrės, arba konservuotų pomidorų;
- 2 a.š. cukraus;
- šviežio arba džiovinto baziliko;
- makaronų;
- druskos, pipirų, čiobrelių ir t.t.
Pakepame susmulkintus svogūnus ir česnakus. Kaip visada, kol gražiai paruduos. Į tuščią, gerai įkaitintą keptuvę įpilame šlakelį aliejaus ir dalimis gerai pakepiname jautienos faršą.
Būtinai dalimis, nes kitaip faršas neapkeps, o troškinsis. Nemaišykite faršo pastoviai, leiskite gražiai paruduoti, bet ir nepalikite ilgai be priežiūros, kad nepradėtų degti. Baigus kepti faršą, sudedam viską atgal į keptuvę ir užpilame pomidorų tyre arba konservuotais trintais pomidorais (aš naudojau savo paties gamybos pomidorų tyrę 🙂 ). Kečupas čia netiks, nes nejausite jokio kito skonio išskyrus jo paties 🙂
Įdedame dar cukraus, druskos, pipirų, prieskonių ir troškiname 15 min. Per tą laiką išverdame makaronus. Baigus troškintis paragaujame, jei pomidorai rūgštūs dar įdedame cukraus. Jei padažas gaunasi per tirštas įpilkite dar tyrės arba pomidorų. Jei turite šviežių bazilikų ar/ir petražolių — būtinai įdėkite. Galiausiai sudėkite makaronus ir viską išmaišykite.
Paprasta, bet skanu 🙂
Parašykite komentarą