Ilgai galvojau, kaip pavadinti 🙂 Norėjau, kad pavadinimas suviliotų išmėginti, gal taip ir bus.
Senai berašiau. Beveik visi pažįstami klausia, kur aš dingau, kodėl neberašau. Atsakymas paprastas — visai neturiu laiko. Mokslai, šeima, darbas, draugai, atostogos ir t.t. 🙂 Bet puslapio tikrai neužmiršau, neapleidau. Skaitau ir atrašinėju į komentarus, ir žinoma toliau gaminu, bet ne apie viską spėju beparašyti 🙂 Mano bloge apie kiaulienos išpjovą parašyta tikrai nemažai, o šiandien vėl receptas iš išpjovos. Bet kitoks, tokio dar nebuvo 🙂 Išmėginkite, labai paprasta pagaminti, bet vaizdas ir skonis bus nepaprastas, nustebsite 🙂
- 1 kiaulienos išpjova;
- 3 didesni apelsinai;
- 1–2 v.š. medaus;
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 1 a.š. džiovinto rozmarino;
- 3 skiltelės česnako;
- druskos, pipirų;
- 100 ml grietinėlės arba 4 v.š. grietinės.
Išspaudžiame apelsinų sultis, pilame jas į indą, kuriame marinuosime išpjovą. Indas neturi būti nei per didelis nei per mažas turimai išpjovai. Perpjauta per pusę išpjova turi tilpti į indą.
Taigi į sultis pilame aliejų, dedame medų, kurį gerai išmaišome. Paragaujame (žinoma mėsos dar nedėkite) 🙂 Skonis turi būti nei per rūgštus nei per saldus. Sudedame rozmariną, bei smulkintą česnaką, dedame druskos ir pipirų. Pagaliau dedame išpjovą. Mėsa turėtų bent per du trečdalius būti apsemta marinato. Dedame į šaldytuvą ir marinuojame per naktį arba kiek turite laiko 🙂
Pamarinuotą mėsą dedame į kepimo indą. Kepame 180 laipsnių įkaitintoj orkaitėj, kol temperatūra mėsos viduje pasieks ~70 laipsnių (priklausomai nuo išpjovos storio ~40 min). Marinato jokiu būdu neišpilame. Pilame jį į keptuvę ir kaitiname ant stiprios ugnies kol nugaruos ~2/3 skysčio — čia bus padažas mėsai.
Į likusį padažą pilame grietinėlę arba grietinę (aš naudojau grietinę, nes grietinėlės neturėjau 🙂 ), ugnį sumažiname iki minimumo ir dar pakaitiname keletą minučių kol padažas sutirštės. Jei reikia įdedame druskos, pipirų.
Skanaus
Parašykite komentarą