Užtruksite 30 min
Pastebėjote, kad man patinka skaičiai? 🙂 Bet apie tai gal kitą kartą. O dabar apie vieną naujieną. Su šiuo receptu pristatysiu vieną žmogų, kuris padės man pildyti šį blogą, nes irgi mėgsta valgyti ir gaminti 🙂 Tai bus mano pusbrolis Paulius, pagal kurio receptą jau yra pagamintas ir įdėtas čia šokoladinis pyragas. Bloge turėtų atsirasti daugiau pyragų, kuriuos Paulius mėgsta gaminti. Žinoma aš niekur nedingstu ir toliau rašysiu. Mūsų receptus bus galima atskirti pagal autoriaus vardą.
Taigi, su švediškais kukuliais pristatau Danijoj gyvenantį Paulių 🙂 Bučiau padaręs ką nors daniško, bet kad nežinau nei vieno tokio recepto, todėl tikiuos kad artimiausiu metu Paulius suras ir padarys kokį nors labai danišką patiekalą. O Švediški kukuliai populiarūs visame pasaulyje, kur bent kiek žinoma europietiška virtuvė. Šis patiekalas panašus į Vienos šnicelį ar vokiškas dešreles 🙂 Visi valgę klausė, kodėl švediški kotletai skiraisi nuo paprastu lietuviškų 🙂 Pirmiausia tai dėl to, kad tai yra labiau jautienos kotletai, antra — su duonos džiūvėsiais, trečia — privalomas atributas padažas, kuris čia gaunasi nuostabiai ypatingai skanus 🙂 Verta išmėginti.
- 500 gr. lieso jautienos faršo;
- 200 gr. lieso kiaulienos faršo;
- 1 svogūno;
- 200 gr. duonos džiūvėsių;
- 2 kiaušinių;
- 100 ml pieno;
- 1 a.š. druskos;
- 1 a.š. pipirų;
- 5–6 v.š. sviesto kepimui.
Padažui
- 5 v.š. sviesto;
- 3 v.š. miltų;
- ~500 ml jautienos sultinio;
- 3 v.š. grietinės.
Pirmiausia, su burokine tarka sutarkuojame (arba peiliu smulkiai supjaustom) svogūną. Jei tarkuosite, tai darykite greitai, nes kitaip negalėsite atmerkti akių 🙂
Svogūną pakepinam keptuvėje ant sviesto, kol pagels ir suminkštės. Paliekame atvėsti. Imame dubenį ir sudedam mėsą, džiūvėsius, kiaušinius, pieną, druską, pipirus ir atvėsusius svogūnus. Viską ranka sumaišom ir paminkom. Pusė darbo padaryta 🙂
Į keptuvę (kuo didesnę) dedame 5–6 šaukštus sviesto ir dedame kotletus (dydis ~2 kąsnių). Ugnis turėtų būti tokia, kad sviestas nedengtų, bet kotletai keptų 🙂 Kotletus apskrudinam iš vienos pusės, tada verčiam ant kitos. Pilnai kukulių iškepti nereikia, nes juos dar troškinsime. Iškeptus dedame į puodą ir kepame naujus.
Baigus kepti kotletus pažiūrėkite ar sviestas keptuvėje nėra sudegęs (paragaukite ir pajusite). Jei viskas gerai į tą pačią keptuvę dedame dar truputį sviesto, ir sudedam miltus. Miltus gerai sumaišome su riebalais, neturi likti sausų miltų. Visą šia masę pakaitiname, kol miltai vos vos paruduos ir taip padažas turės gražią rausvą spalvą. Tada į keptuvę po truputį pilame karštą sultinį ir gerai gerai maišome. Turime gauti tirštą vienalytį padažą. Jį užpilame ant puode esančių kukulių, puodą dedame ant ugnies ir dar patroškiname 12–15 min.
Baigiant troškinti ant kukulių dedame grietinę ir gerai, bet atsargiai ją išmaišome. Valgome su makaronais arba bulvių koše.
Skanaus
Parašykite komentarą