Užtruksite 30 min.
Pirmiausia žinoma reikia pradėti nuo to, kas tai yra antrekotas 🙂 Antrekotas — tai mėsos šmotas iš jaučio/karvės nugaros, dažniausiai su kaulu, bet jei ji išpjauni — be kaulo 🙂 Jei rasti gerą, jauno gyvulio tai bus pakankamai minkštas ir sultingas. Labai tinka kepsniams tiek ant grotelių tiek keptuvėj. Žinoma rasti gerą sunku, bet įmanoma 🙂 Renkantis jautieną labiausiai reikia atkrepti dėmesį į riebalus. Jei riebalai stambūs, geltoni — gyvulys senas, jei balti — jaunas. Taigi, jei matote gabaliuką jautienos, kuriame yra riebalinių rievių (nežinau, kaip pavadinti kitaip 🙂 ), patys riebalai balti, tai galite imti tokį mėsgalį ir bandyti paruošti ką nors skanaus 🙂
- 2 antrekotai;
- 1 svogūnas;
- 100 ml raudono vyno;
- 100 ml sultinio;
- 50 gr. sviesto;
- druskos, pipirų.
Nuo mėsos nupjauti plėves, riebalus. Galima išpjauti kaulą (aš viename kepsnyje išpjoviau, kitame palikau). Padruskinam, papirinam ir kepame labai labai gerai įkaitintoje keptuvėje.
Kepame iš abiejų pusių po 3–4 minutes. Aš mėsą verčiu ant kitos pusės po minutės nuo to, kai viršuje pasirodo raudonos sultys. Galima naudoti termometrą arba pirštų metodą, bet apie tai kitą kartą 🙂
Gerai pakepame svogūną. Ten pat pilame vyną, ir leidžiame jam beveik visam nugaruoti. Iškeptą mėsą pridengiame ir ilsiname.Tuo tarpu keptuvėje, kurioje kepė mėsą pakaitinam sultinį (jei nėra degėsių!!! kitu atveju sultinį pilame į keptuvę kur kepa svogūnai). Pagrandome priekepus ir viską supilame į keptuvę, kur yra svogūnai. Pakaitinam kol nugaruos maždaug pusė sultinio. Ugnį išjungiame ir į padažą dedame šaltą sviestą. Maišydami jį ištirpdome, kol padažas sutirštės. Valgome su bulvių koše 🙂
Skanaus.
Parašykite komentarą