Kibinai mano mėgiamiausias patiekalas, kai reikia gaminti daugiau nei 4 žmonėms 🙂 Labai lengva, greitai ir svarbiausia skanu 🙂 Žinoma darant dideliam kiekiui žmonių susiduri su problema, kad būna daug mėsos, daug tešlos, kuriai išminkyti reikia vyriškų rankų. Bet matyt tešlos minkymas pas mane yra paveldėtas iš senelio, kuris buvo geriausias tešlamaišys visoj Tarybų Sąjungoj.
Aš visada kibinus darau su kiauliena, nes aviena man nepatinka 🙂 Bet galima būtų daryti su bet kuo, pradedant vištiena, baigiant daržovėmis 🙂 Ir beje, naudoju ne faršą, o kapotą mėsą, nes taip skaniau 🙂
Ir nesakykite, kad nemokate gražiai užspausti kibino 🙂 Aš labai greit išmokau čia:
35 kibinams padaryti reikės:
- 1 kg sprandinės riebesnės (jei nelabai riebi, tada reikia dėti šoninės arba lašinių);
- ~1 kg miltų;
- 4 svogūnai;
- 4 kiaušiniai (nuotraukose 5, nes buvo labai maži 🙂 );
- 450 gr. margarino;
- 200 gr. grietinės;
- mairūno, druskos, pipirų.
Pirmiausia ruošime tešlą. Kiaušinius iškuliame į dubenį, tik atskirai puodelyje pasiliekame vieną trynį. Įdedam šaukštelį druskos, beveik visą grietinę (pasiliekam vieną didelį šaukštą mėsai) ir išplakame.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Tada sudedame supjaustytą kambario temperatūros margariną ir miltus. Viską gerai išminkome. Tešla turi būti minkšta, netrupanti, nelimpanti. Tešlą reikia dėti į šaldytuvą ir atšaldyti. Galima ir per naktį 🙂
Tuo tarpu susmulkiname mėsą, svogūnus, viską gerai sumaišome, nepamirštam sudėti likusią grietinę, prieskonius, druską, pipirus. Viską gerai išmaišome.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Imame gabalėlį tešlos, kočiojame blyną, dedame mėsą, užspaudžiame.. ir taip kol baigsis tešla arba mėsa 🙂 kiek esu daręs kibinus, visada pas mane nelieka nieko, t.y. nei mėsos nei tešlos 🙂
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Aišku, kai kurie kibinai gaunasi prigrūsti mėsos, o kiti dideli, bet su nedaug įdaro 🙂
Kibinus aptepame paliktu išplaktu tryniu. Kepame 200 laipsnių temperatūroje maždaug 30 minučių.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Skanaus.
Parašykite komentarą