Užtruksite 20–30 min.
Tai turėtų būti kiekvieno vyro svajonių pusryčiai (arba vakarienė) 🙂 Ypač žiemą, kai užlango labai šalta. Tokia energitinė bomba sušildys keikvieną visai dienai 🙂 Lašiniai — poodiniai gyvulių riebalai, kuriuos mes naudojame maistui. Turbūt dagelis galvojate, kad lašinius valgyti nesveika, kad per daug riebu, kenkia širdžiai ir t.t. Jei tikrai taip galvojate, tai reiškia esate dar vieno mito auka 🙂 (pradedu panašėti į mitų griovėją 🙂 ). Taigi, lašinius valgyti tikrai nepavojinga, kartais netgi naudinga. Žinoma kalba eina apie saikingą jų valgymą, ne kilogramais kasdien 🙂 Taigi, jei bijote lašinių, tai sviesto turėtumtėte bijoti dar labiau, nes sviesti ne tik daugiau cholesterolio, bet ir daugiau sočiųjų riebalų rūgščių, dėl kurių kemšasi kraujagyslės. Negana to, kiaulės taukuose yra daugiau nesočiųjų riebalų rūgščių (“gerųjų”), kurios yra naudingos organizmui, taip pat lažiniuose yra nepakeičiamųjų riebalų rūgščių, kurios organizme nėra gaminamos, bet jam būtinos. Verta paminėti, kad kiaulienos riebalai yra vertingesni negu jautienos 🙂
Taigi, nieko naujo, tik pamiršta sena 🙂 Vyro svajonių pusryčiai… 🙂
- 200 gr. riebios šoninės (kur lašinių daug daugiau nei mėsos);
- 3 svogūnai;
- druskos
Šoninė turi būti kuo riebesnė, kad pritirptų riebalų.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Žinoma galima pridėti ir kiaulės taukų, jei tokių turite. Šoninę supjaustom, ir kepam keptuvėj ~10 min, kol gerai apskrus ir pritirps daug riebalų. Kol kepa lašiniai, supjaustome svogūnus žiedais. Svogūnus sudedame į tą pačią keptuvę su lašiniais, užbarstome druskos ir kepame ant vidutinės uginies kol svogūnai karamelizuosis. Dažnai pamaišome, kad nesudegtų.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Tai turėtų trukti 15–20 min. Valgome su juoda duona 🙂
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Skanaus!
Jei visko nesuvalgysite, vėliau suvalgysitre su dar didesniu malonumu užsitepę ant duonos 🙂
Parašykite komentarą