Ilgai galvojau kaip pavadinti šį patiekalą. Patiekalas gimė iš itališko patiekalo “chicken marsala”. Šio patiekalo esmė yra stiprus spirituotas raudonas vynas — Marsala.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Stiprus, sunkus, labai sodrus raudonas vynas, kuris vištai priduoda ypatinga skonį (tikrai 🙂 ). Kadangi Lietuvoje tokio vyno neradau, bet radau analogišką portugališką Porto ir ispanišką Jerez (arba Sherry), kurį ir panaudojau 🙂 Taigi patiekalas turėtų vadintis ‘Vištiena cherezo padaže’ 🙂
- 2 vištienos krūtinėlės;
- 2 raudonieji svogūnai;
- 100 ml sultinio;
- 100 ml vyno;
- 50 gr. sviesto;
- šlakelis citrinos sulčių;
- žiupsnis svogūnų laiškų.
Supjaustome vištos krūtinėlę nedideliais kepsniukais — krūtinėlę pjauname istrižai, kad gautųsi maždaug trys panašaus storio ir dydžio kepsniukai. Juos pabarstome druska ir pipirais.
![]()
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Gerai įkaitiname keptuvę, įpilam šlakelį aliejaus ir apkepame iš abiejų pusių, kol vištiena įgaus gražų auksinį atspalvį. Jei kepsniukų daug, kepame dalimis, kad gražiai apskrustų.
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Toje pačioje keptuvėje, kur kepėme vištą kepsime svogūnus. Būtinai toje pačioje. Pažiūrėkite, kiek keptuvėje liko daug skonio (visi tie priekepai 🙂 ). Kepdami svogūną keptuvę pagrandome.
![]()
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Apkepus svogūnams, supilame vyną. Kaitiname toliau, kol vynas beveik visas nugaruos. Virtuvėje pasklis labai skanus kvapas 🙂 Po to pilame sultinį. Kaitiname kol sultinio nugaruos maždaug pusė. Įspaudžiame šlakelį citrinos sulčių, pagal skonį įberiame druskos, pipirų.
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Ugnį sumažinom iki minimumo ir maišydami keptuvėje ištirpiname sviestą — sutirštiname padažą. Sudedam vištieną atgal į keptuvę, gerai apvoliojame padaže. Pabarstome svogūnų laiškais ir valgome 🙂
Skanaus.
Parašykite komentarą