Ilgai galvojau kaip pavadinti šį patiekalą. Patiekalas gimė iš itališko patiekalo “chicken marsala”. Šio patiekalo esmė yra stiprus spirituotas raudonas vynas — Marsala.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Stiprus, sunkus, labai sodrus raudonas vynas, kuris vištai priduoda ypatinga skonį (tikrai 🙂 ). Kadangi Lietuvoje tokio vyno neradau, bet radau analogišką portugališką Porto ir ispanišką Jerez (arba Sherry), kurį ir panaudojau 🙂 Taigi patiekalas turėtų vadintis ‘Vištiena cherezo padaže’ 🙂
- 2 vištienos krūtinėlės;
- 2 raudonieji svogūnai;
- 100 ml sultinio;
- 100 ml vyno;
- 50 gr. sviesto;
- šlakelis citrinos sulčių;
- žiupsnis svogūnų laiškų.
Supjaustome vištos krūtinėlę nedideliais kepsniukais — krūtinėlę pjauname istrižai, kad gautųsi maždaug trys panašaus storio ir dydžio kepsniukai. Juos pabarstome druska ir pipirais.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Gerai įkaitiname keptuvę, įpilam šlakelį aliejaus ir apkepame iš abiejų pusių, kol vištiena įgaus gražų auksinį atspalvį. Jei kepsniukų daug, kepame dalimis, kad gražiai apskrustų.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Toje pačioje keptuvėje, kur kepėme vištą kepsime svogūnus. Būtinai toje pačioje. Pažiūrėkite, kiek keptuvėje liko daug skonio (visi tie priekepai 🙂 ). Kepdami svogūną keptuvę pagrandome.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Apkepus svogūnams, supilame vyną. Kaitiname toliau, kol vynas beveik visas nugaruos. Virtuvėje pasklis labai skanus kvapas 🙂 Po to pilame sultinį. Kaitiname kol sultinio nugaruos maždaug pusė. Įspaudžiame šlakelį citrinos sulčių, pagal skonį įberiame druskos, pipirų.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Ugnį sumažinom iki minimumo ir maišydami keptuvėje ištirpiname sviestą — sutirštiname padažą. Sudedam vištieną atgal į keptuvę, gerai apvoliojame padaže. Pabarstome svogūnų laiškais ir valgome 🙂
Skanaus.
Parašykite komentarą