Užtruksite 15 min.
Ar atsimenat savo pirmus kartus? Ne tuos :), pirmus apsilankymus kiniečių restoranuose. Aš puikiai atsimenu, nors tai buvo prieš kokius 8 metus. Atsimenu, net tą pasiruošimo jausmą, prieš einant į kiniečius. Nes nebuvo aišku, ką ten duos valgyt, ar patiks, ar mokėsiu valgyti pagaliukais, ar nebus brangu ir t.t. Ėjome į “Šanchajų”, kuris buvo Vienuolio gatvėj. Valgėm kiaulieną su grybais ir bambukais. Ir buvo labai skanu.
Namie visada kiniškus patiekalus darydavome su pirktiniais padažais, kai tiesiog pakepi mėsą ir ant viršaus užpili padažo. O šį kartą dariau viską natūraliai 🙂 Net keista buvo, kad iš beveik nieko, gavosi labai skanu. Pasirodo užtenka, kad namie būtų gabaliukas mėsos, ryžių ir pagaliukų valgymui (visi kiti ingridientai savaime būna namuose 🙂 ) ir pasidarysite skanią vakarienę. Matot kaip ekonomiška. Žinoma, kiniški patiekalai, yra ekoniški, vien dėl to, kad jie kiniški 🙂 Kitas geras reikalas, su šiuo patiekalu, kad jis greitai pagaminamas. Ryžiai verda ilgiau 🙂
Gal tikram kiniečiui ir neatrodytų, kad skanu, gal būtų, net ir neskanu, bet mums patiko 🙂 Beje, sako, kad tikri kiniečiai (čia tie, kurie gyvena Kinijoj) visai nemėgsta kiniško-lietuviško maisto (čia toks, kuris būna lietuviškuose kiniečių restoranuose).
- 400 gr. kiaulienos;
- 1 v.š. sojos padažo;
- 2 v.š.miltų;
Padažui:
- 100 gr. cukraus;
- 2 v.š. vandens;
- 2 v.š. sojos padažo;
- 2 v.š. ryžių (vyno) acto.
Mėsą supjaustome mažais gabaliukais — juostelėm, kubeliais — kaip kam patinka. Mėsą sudedam į dubenėlį, įpilam sojos padažo, sudedam miltus. Viską gerai išmaišome. Jei norime traškesnės mėsos įdedam daugiau miltų. Mėsą kepame keptuvėj su daug aliejaus. Mėsą gražiai paskrudiname ir iškepusią išimam į lėkštę.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Tada į švarią keptuvę supilam visus padažo ingridientus. Pamaišome, kol cukrus ištirps, ir pakaitinam ant vidutinės ugnies, kad nugaruotų dalis vandens, o padažas sutirštėtų.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Sudedam iškeptą mėsą, išmaišome, kad mėsa pasidengtų padažu, dar truputį pakaitinam ir į lėkštę. Valgome su ryžiais.
Porcija dviem.
Parašykite komentarą