Užtruks 15–20 min.
Ir vėl makaronai. Nepagalvokit, kad as valgau arba moku daryti tik makaronus 🙂 Tiesiog taip supuolė, o beto makaronai kaip garnyras yra labai skanu ir greita. Šis receptas yra skirtas mano kolegai, kuris, visada makaronus daro vienodai ir paprastai — su faršu, pienu ir kartais sūriu. Va čia jam bus galimybė paįvairinti kartais savo daromus makaronus.
Kodėl bolonės padažas? O todėl, kad namie nebuvo nieko išskyrus faršą ir konservuotus pomidorus. Nei grietinėlės, nei pieno, nei kažkokių daržovių. Susisukau greitai ir skaniai 🙂 Pamėginkit.
- 300 gr. makaronų (šį kartą fusilli - sraigteliai);
- 300 gr. faršo (tinka bet koks);
- skardinė konservuotų trintų pomidorų (arba paprastų pomidorų arba pomidorų tyrės arba konservuotų sultyse pomidorų);
- 1 svogūnas;
- 1 česnako skiltelė;
- šviežio arba džiovinto baziliko;
- 1 šaukštelis cukraus.
Paragaujam, koks skonis, ir jei pomidorai yra truputį rūgštoki, įdedam šaukštelį cukraus — skonis tik pagerės. Dabar jau galima dėti bazilikus ir faršą. Sumaišome, ir netrukus turėtų išvirti makaronai. Išvirusius makaronus galima sumaišyti su padažu, bet galima ir padažą uždėti ant makaronų — kaip kam skaniau 🙂
Pradedam virti pasūdytą vandenį. Dedam faršą į keptuvę su trupučiu aliejaus. Apibarstom druska ir pipirais pagal skonį. Kepam kol gražiai paskrus. Pakeptą faršą sudedam į atskirą lėkštę. Toje pačioje keptuvėje pakepam česnaką ir svogūną.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Jei vanduo jau užvirė, dedame į jį makaronus. Verdame tiek, kiek parašyta ant pakelio. Neperverdam. Ant pakepusių svogūnų pilame pomidorus. Viską gerai sumaišome. Jei yra stambesnių pomidorų dalių, jas su mentele patrinam. Viską patroškinam, kol padažas sutirštės, t.y. nugaruos truputį skysčio.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Dvi porcijos.
Parašykite komentarą