Užtruks — 15 min
Šis patiekalas labai greitai pagaminamas, paprastas, nors skonis labai nepaprastas, subalansuotas ir derantis. Užtruksite tiek, kiek verda vanduo ir makaronai.
Su kiekvienu daromu patiekalu išmoksti arba sužinai kažko naujo. Tai ir su šiuo paprastu patiekalu, pagaliau man “dašuto”, kad mano plieninė keptuvė yra gera, nors ji ir pritraukia mėsą prie savęs. Taip jau būną su plieninėmis arba ketaus keptuvėmis. Svarbiausia, kad po mėsos kepimo jos nereikia plauti, o vėliau darant padažą reikia lengvai pagrandyti su lopetėle ir viskas “atkibs”. Tai labai svarbu, nes ant keptuvės lieka daug mėsos skonio ir aromato, kuris taip niekur nepradanginamas ir lieka padaže. Paprasta tiesa 🙂
- 300 gr. makaronų;
- 200 gr. vištienos;
- Citrinos žievelės;
- 1⁄2 puodelio vištienos sultinio;
- 1 šaukštas vyno acto;
- 1 šaukštas medaus;
- 200 gr. grietinėlės;
- čiobrelių (džiovintų arba šviežių).
Į puodą įpilam vandens, įdedam druskos ir dedame ant ugnies. Čia virsime makaronus.
Kol virs vanduo supjaustome kubeliais vištieną ir pakepam keptuvėje su druska, pipirais ir trupučiu aliejaus. Iškepusius gabaliukus sudedame į indą. Jei puode vanduo jau užvirė, sudedam makaronus ir nustatome laikrodį, kiek jie turės virti.
Į keptuvę, jos neplovę supilam vištienos sultinį, sudedam smulkintą arba sutarkuotą citrinos žievelę, medų, actą. Jei keptuvė plieninė — nepamirštam gerai pamaišyti ir jos pagrandyti, kad viskas atkibtų nuo sienelių. Leidžiame nugaruoti maždaug pusei skysčio ir supilam grietinėlę, dedame čiobrelius. Negailėkite. Aš dėjau džiovintą, maždaug tris gerus arbatinius šaukštelius. Kaitinam ant silpnos ugnies, kad neužvirtų, įdedam, jei reikia, druskos ir pipirų. Padažas turėtų kažkiek sutirštėti. Išvirusius makaronus nusunkiame ir kartu su vištiena dedame į padažą. Viską gerai išmaišome ir dedame į lėkštes.
Dvi porcijos.
Parašykite komentarą