Užtruks — 15 min.
Kartai norisi ko nors visiškai paprasto, pvz. blynų arba keptų dešrelių. Jokių įmantrių receptų, jokių sofistikuotų skonių. Vat tokiam kartui ir tiks šis patiekalas. Paprastas ir įprastas kaip trys kapeikos, bet skanus. Iš vaikystės, kai dešrelės buvo deficitas, o ir parduotuvėj jų buvo tik viena rūšis — “Klaipėdos dešrelės”. Taigi, puikiai tiks pusryčiams ar vakarienei, dešrelės su blynais 🙂
- 3 Klaipėdos mėsinės AR dešrelės;
- 2 kiaušiniai;
- 2 šaukštai miltų;
- puodelis pieno, kefyro arba vandens (priklausomai ką rasite);
- sūrio (nebūtina, jei rasite);
- druska, pipirai, kiti mėgstami prieskoniai.
Receptas geras, nes jam beveik nieko nereikia. Visi šie produktai būna namie beveik visada, beveik pas visus:) Taigi, suplakam padruskintus, papirintus, paprieskonintus (čia tinka rozmarinas) kiaušinius. Įpilam turimą skystimą. Aš radau kefyrą, tai naudojau jį, bet tinka ir paprastas vanduo, arba vanduo su grietine.Išmaišom. Įdedam miltus, ir vėl išmaišom. Tešla turi būti tirštesnė negu blynų.
Į tešlą sudedam pjaustytas per pusę ir dar per puse supjaustytas dešreles, kaičiame keptuvę ir kepsime kaip paprastus blynus, t.y. šaukštu kabiname tešlą su viena dešrelės dalimi ir šį blyniuką į keptuvę. Kepam kol gražiai apskrunda. Valgome su kečupu, majonezu arba kaip kas nori.
Porcija dviem.
Parašykite komentarą