Žinot kartais, kai paklausi savęs ką suvalgyti, pagalvoji apie kažką įdomaus, neragauto ir neįprasto skonio. Taip ir vieną savaitgalį, kai norėsi kažko. Tas kažkas buvo karis (curry). Atvirai prisipažinsiu, kad nežinojau kas yra karis. O karis pasirodo yra bendras patiekalų grupės pavadinimas. Karius (patiekalus) jungia panašus prieskoninimas (na tiesiog prieskoniai, kurie naudojami patiekalui ruošti) ir dar kokosų pienas. Kariai populiarūs Indijoj, Tailande ir kitur apie tą vietą. Taigi gaminsiu karį, vištienos karį.
Kariui paruošti reikia to stebuklingo prieskonių rinkinio ir kokosų pieno. Su kokosų pienu viskas paprasta — nueini į maxima-iki-rimi ir nusiperki. Tarp kita ko, kokosų pienas tikras atradimas!! Prieskonių, kurie vadinas garam masala reikėjo paieškoti. Tam reikalui yra prieskonių parduotuvės, vienoje jų ir pirkau. Paprastas receptas ne paprastu skoniu.
- Vištienos krutinės (~500 gr);
- 5 dideli pomidorai (arba pomidarų tyrė);
- 1 svogūnas;
- 5 a.š. garam masala prieskonių;
- 500 gr kokosų pieno;
- cinamono lazdelė;
- anakardžio riešutai;
- druskos pagal skonį.
Kadangi namie buvo naminių pomidorų, tai naudojau juos, bet galima naudoti ir tyrę. Ruošiant padažą su pomidorais reikia juos pirmiausia nulupti. Nusilupa parastai, nuplikius pomidorus su verdančiu vandeniu. Tada pomidorą supjaustom ir kiek įmanoma pašalinam skystymą su sėklom — padažas bus tirštesnis ir nereikės ilgai jo kaitinti. Kol pjaustom pomidorus, pakepam smulkintą svogūną, sudedam pomidorus (arba tyrę), idedam cinamono lazdelę, prieskonius. Pakaitinam ant vidutinės ugnies, kad padažas sutirštėtų kažkiek (maždaug 15 min).
Kol padažas troškinas, supjaustome vištą — kubeliais, juostelėm — nesvarbu 🙂 Supjaustytą mėsą kartu su riešutais dedame į padažą, užpilame kokosų pieną ir dar viską pakaitinam 15 min. Kokosų pienas sutirštėja, ir gaunasi labai skanus karis.
Valgome su ryžiais:)
Receptą įkvėpė Žaidimų aikštelė.
Parašykite komentarą