Kiauliena su svogūnų laiškais rytietiškai

IMGP5906

Tai pats geriau­sias ir ska­niau­sias stir fry tipo patie­ka­lo  recep­tas, kurį esu daręs. Labai grei­ta, ska­nu ir papras­ta. Mėsą pama­ri­nuo­ja­te sojos, cuk­raus ir krak­mo­lo miši­ny­je, ir pake­pa­te ant kep­tu­vės. Soja suteiks mėsai sūru­mo, nedi­de­lis cuk­raus kie­kis padės kara­me­li­zuo­tis mėsai, taip suteik­da­mas papil­do­mų sko­nių ir kva­pų, o krak­mo­las neleis mėsai išdžiū­ti ir perkepti.

Dar labai svar­bu, darant viso­kius stir fry tipo patie­ka­lus, švie­žią mėsą užšal­dy­ki­te, ir po to ją pjaus­ty­ki­te kol ji dar nebus visiš­kai atsi­lei­du­si. Taip bus daug leng­viau mėsą supjaus­ty­ti labai plo­nais gaba­liu­kais. Ir žino­ma, visa­da mėsą pjaus­ty­ki­te sker­sai rau­me­nų skaiduloms!

IMGP5902 IMGP5903

Nau­do­ki­te šį recep­tą kaip šablo­ną visiems stir fry tipo patie­ka­lams, kei­s­ki­te kiau­lie­ną į jau­tie­ną ar paukš­tie­ną, papil­do­mai įdė­ki­te gry­bų, mor­kų ar rie­šu­tų, taip pat, mėgs­tan­tiems aštriau – nepa­gai­lė­ki­te kele­to čili pipi­riu­kų – aštru­mas irgi tinka.

  • ~400 gr jūsų mėgs­ta­mos mėsos (šiuo atve­ju kiau­lie­nos kumpio);
  • 50 ml sojos padažo;
  • 3 skil­te­lės česnako;
  • 1 a.š. cukraus;
  • 1 a.š. kuku­rū­zų krakmolo;
  • svo­gū­nų laiš­kų (5–6 svo­gū­nų stiebai).

Supjaus­ty­ki­te mėsą plo­nais šiau­de­liais ar juos­te­lė­mis. Dube­ny­je gerai sumai­šy­ki­te sojos pada­žą, cuk­rų ir krak­mo­lą, čia pat sudė­ki­te mėsą, vis­ką gerai sumai­šy­ki­te ir pama­ri­nuo­ki­te bent 30 min.

IMGP5877 IMGP5879

IMGP5880 IMGP5881

Tada paim­ki­te gilią kep­tu­vę, įpil­ki­te alie­jaus, gerai pakai­tin­ki­te ir pake­p­ki­te smul­kin­tą čes­na­ką. Po 20–30 sek sudė­ki­te mėsą ir kep­ki­te ant stip­rios ugnies pasto­viai maišydami.

IMGP5887 IMGP5889
IMGP5884 IMGP5885

Po 2–4 min (pri­klau­so­mai, kaip plo­nais supjaus­tė­te mėsą) sudė­ki­te supjaus­ty­tus svo­gū­nų laiš­kus, ir dar pake­p­ki­te apie 30–60 sek, tol kol svo­gū­nų laiš­kai suminkštės.

Ir vis­kas! (net alus gali nebū­ti spė­jęs atšalti 🙂 )

IMGP5896
Skanaus!

Komentarai

Atsakymų į “Kiauliena su svogūnų laiškais rytietiškai”: 11

  1. i kAME­RA IMECIAU KIAULIENOS FILE,bUTINAI DAR SIANDIEN ISBANDYSIU SI PATIEKALA! pAMA­CIAU IR NEGALIU PAMIRSTI, KOL NEISBANDYSIU.

    1. For­di jeg tren­ger en ekst­ra moti­va­sjon for Ã¥ hol­de for­men (som jeg egent­lig ikke har fun­net enda…), og for­di min eks flyt­tet ut og tok med seg Wii’en. Som jeg fak­tisk bruk­te gans­ke ofte, nÃ¥r jeg ikke had­de moti­va­sjon til Ã¥ kom­me meg ned pÃ¥ tre­nings­sen­te­ret. Og for­di jeg ald­ri vin­ner i noen kon­kur­ran­ser, sÃ¥ en gang mÃ¥ bli den første!

  2. Ar sojos pada­žą gali­ma pakeis­ti teri­ja­ki? tada nereik­tų cuk­raus gal 🙂

    1. Gali­ma nau­do­ti teri­ja­ki, gali­ma nau­do­ti pusę vie­no ir pusę kito.

  3. Super geras recep­tu­kas, išban­džiau — gavo­si labai ska­niai 🙂 Ir labai papras­ta paga­min­ti. Recep­tas keliau­ja į mėgs­ta­miau­sių patie­ka­lų sąra­šą, ačiū Autoriui 🙂

  4. As pakei­ciau kiau­lie­na i vis­tie­nos file, dariau pie­tum, taip ska­niai gavo­si kad ta pacia die­na dariau dar ir vakarienei 🙂 🙂

  5. tobu­las patie­ka­las. Grei­ta ir Labai skanu

  6. grei­ta ir labai ska­nu. tie­siog tobu­las patiekalas

  7. Pui­kus ir leng­vas receptas

  8. Kaž­kaip labai pasi­gen­du sal­du­my­nų tarp jūsų receptų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.