Tai pats geriausias ir skaniausias stir fry tipo patiekalo receptas, kurį esu daręs. Labai greita, skanu ir paprasta. Mėsą pamarinuojate sojos, cukraus ir krakmolo mišinyje, ir pakepate ant keptuvės. Soja suteiks mėsai sūrumo, nedidelis cukraus kiekis padės karamelizuotis mėsai, taip suteikdamas papildomų skonių ir kvapų, o krakmolas neleis mėsai išdžiūti ir perkepti.
Dar labai svarbu, darant visokius stir fry tipo patiekalus, šviežią mėsą užšaldykite, ir po to ją pjaustykite kol ji dar nebus visiškai atsileidusi. Taip bus daug lengviau mėsą supjaustyti labai plonais gabaliukais. Ir žinoma, visada mėsą pjaustykite skersai raumenų skaiduloms!
Naudokite šį receptą kaip šabloną visiems stir fry tipo patiekalams, keiskite kiaulieną į jautieną ar paukštieną, papildomai įdėkite grybų, morkų ar riešutų, taip pat, mėgstantiems aštriau – nepagailėkite keleto čili pipiriukų – aštrumas irgi tinka.
- ~400 gr jūsų mėgstamos mėsos (šiuo atveju kiaulienos kumpio);
- 50 ml sojos padažo;
- 3 skiltelės česnako;
- 1 a.š. cukraus;
- 1 a.š. kukurūzų krakmolo;
- svogūnų laiškų (5–6 svogūnų stiebai).
Supjaustykite mėsą plonais šiaudeliais ar juostelėmis. Dubenyje gerai sumaišykite sojos padažą, cukrų ir krakmolą, čia pat sudėkite mėsą, viską gerai sumaišykite ir pamarinuokite bent 30 min.
Tada paimkite gilią keptuvę, įpilkite aliejaus, gerai pakaitinkite ir pakepkite smulkintą česnaką. Po 20–30 sek sudėkite mėsą ir kepkite ant stiprios ugnies pastoviai maišydami.
Po 2–4 min (priklausomai, kaip plonais supjaustėte mėsą) sudėkite supjaustytus svogūnų laiškus, ir dar pakepkite apie 30–60 sek, tol kol svogūnų laiškai suminkštės.
Ir viskas! (net alus gali nebūti spėjęs atšalti 🙂 )
Parašykite komentarą