Užtruksite 15 min.
Gal tiksliau būtų pavadinti “Azijietiški makaronai”.
Po dviejų savaičių pertraukos vėl rašau 🙂 Buvau truputį dingęs, nes atsirado daug visokios veiklos ir visko nebespėju. Beje, jau praėjo metai nuo pirmojo įrašo Ką suvalgyti? bloge 🙂 Per metus buvo parašyti 87 receptai, sulaukta beveik 1100 komentarų, nufotografuota daug daug nuotraukų, Facebook’o grupėje sulaukta 900 gerbėjų, perskaityta daug padėkos žodžių, ne vienas išmokintas, ką nors skaniai pasigaminti, ir svarbiausia daugeliui buvo atsakyta į klausimą “ką suvalgyti?” 🙂
Šiandien labai paprastas, greitas ir sveikas receptas. Makaronus šiam patiekalus galite naudoti ir paprastus, tik juos prieš tai reikėtų išvirti. Bet galima naudoti ir kiniškus, kurie pagaminti tik iš kvietinių miltų, ir kurių atskirai virti nereikia. Aš naudojau būtent tokius, kiniškus Santa Maria vermišelius (gaila nenufotografavau pakelio), kuriuos reikia sudėti į keptuvę, įpilti vandens ir per 5 minutes jie išverda.
Kitas geras dalykas su tokiais makaronais yra tai, kad galima naudoti bet kokį padažą — pradedant sojos, baigiant bet kuo. Aš naudojau kinišką česnakinę juodųjų pupelių pastą. Bet jei tokios neturite tiks tik sojos padažas, arba dar geriau kiniškas žuvies padažas (fish souce) arba terijaki (teriyaki) padažas — žodžiu, kas prieinama arba kas po ranka.
Ir paskutinis dalykas — prie makaronų gali būti bet kas — bet kokios daržovės, bet kokia mėsa ar žuvis — kas prieinama, ką mėgstate.
- 250 gr. kiniškų Santa Maria vermišelių;
- 1 morkos;
- 3 česnako skiltelių;
- 1 paprikos;
- 250 gr. vištienos filė;
- 150 gr. šaldytų šparaginių pupelių (arba žirnelių ar kitų šaldytų daržovių);
- 100 gr. konservuotų pupelių daigų (arba bambukų);
- kokio nors kiniško padažo (sojų, terijaki, žuvies, austrių) 3–6 v.š.l arba česnakinės juodųjų pupelių pastos — 1 a.š.
Ilgiausiai užtruks pjaustymas 🙂 Supjaustome plonais šiaudeliais vištieną, morką, papriką. Susmulkinam česnaką. Keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepam vištą su česnaku. Kepam ant stiprios ugnies, pastoviai maišydami pora minučių. Po to sudedam likusias daržoves. Pakepam dar keletą minučių.
Sudedam makaronus (jei naudosite paprastus dėkite jau virtus, jei naudosite kiniškus, žiūrėkite į jų gaminimo instrukciją. Maniškius reikėjo sudėti į keptuvę ir užpilti vandeniu ir tada dar 5 min pakepti).
Pakepam dar keletą minučių ir pilame padažo, kurio turite (česnakinė pupelių pasta yra labai koncentruota ir sūri, todėl jos užtenka 1 a.š.; jei naudosite kitus padažus, tai pilkite pagal skonį, arba žiūrėkite į jų instrukcijas).
Skanaus.
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Tikrai paprasta. Tokį ir pats tikriausiai sugebėčiau pasidaryti 🙂
tikrai, bet kas sugebėtų 🙂
Šitas receptas tikrai atsakė į šį vakarą iškilusį klausymą-ką suvalgyti.Ačiū,Audriau,tu mane išgelbėjai.…
haha, kaip smagu 🙂
Skanu buvo.…..puiki vakarienė…
nufotografuok, please pakeli. aciu
neturiu, ismeciau, bet kai nusipirksiu vel — galesiu
o dar skaniau butu su slakeliu skrudintu sezamo seklu aliejumi 🙂
Tikrai taip. Pamirsau pamineti 🙂 Jis tinka visur
labai skanu…mmm..lauksim kitu nauju eksperimentu!
Nuostabu, siandien noreciau dar 🙂
Patiekalas buvo pasakiskas 🙂 !!
🙂 nu lauksiu sekančio pakvietimo 🙂
Patiekalas nuostabus, tik aš turbūt nusižengiau, nes gaminau su sojų makaronais. Bet su vyru abu negalėjom sustot valgę 😀
Visiškai ne. Čia galima naudoti tiek sojinius, tiek ryžių, tiek paprastu makaronus.
as dejau morkas, sparagines pupeles, brokolius , kiniskus makaronus, soja.. ir kokio velnio sugalvojau idet medaus nezinau:D nereikejo, be rysio gavos 🙂
SKANUMELIS!!!! Jau ne viena karta gamintas ir lygiai taip pat skanu! 😉 Super receptukas 🙂
Neturejau vistienos, tad dariau a la vegetariskus — dejau morku, papriku ir cesnaka. Makaronus naudojau tradicinius. Dar su soja ipyliau ir truputi ryziu acto. Atrode, kad siek tiek per sausa gavos, todel pasidariau kinietiska padaza — 0,5stikl. vandens, 2 v.s. sojos, 2 v.s. ryziu acto, daugiau nei puse stiklines cukraus ir isviriau keptuveje. NIAM!! Aciu uz ideja!!
🙂 receptas labai universalus — ką turite tą dedate 🙂
Labai labai skanu , tik vietoj vistienos dejau kiauliena, viskas ciki isejo ! Aciu uz recepta !
Jau ne kartą dariausi, labai ačiū, super patiekalas! 🙂
Labai skanu 🙂
Makaronu masinele galite isigyti cia: http://www.pastamaker.lt