Užtruksite 15 min.
Gal tiksliau būtų pavadinti “Azijietiški makaronai”.
Po dviejų savaičių pertraukos vėl rašau 🙂 Buvau truputį dingęs, nes atsirado daug visokios veiklos ir visko nebespėju. Beje, jau praėjo metai nuo pirmojo įrašo Ką suvalgyti? bloge 🙂 Per metus buvo parašyti 87 receptai, sulaukta beveik 1100 komentarų, nufotografuota daug daug nuotraukų, Facebook’o grupėje sulaukta 900 gerbėjų, perskaityta daug padėkos žodžių, ne vienas išmokintas, ką nors skaniai pasigaminti, ir svarbiausia daugeliui buvo atsakyta į klausimą “ką suvalgyti?” 🙂
Šiandien labai paprastas, greitas ir sveikas receptas. Makaronus šiam patiekalus galite naudoti ir paprastus, tik juos prieš tai reikėtų išvirti. Bet galima naudoti ir kiniškus, kurie pagaminti tik iš kvietinių miltų, ir kurių atskirai virti nereikia. Aš naudojau būtent tokius, kiniškus Santa Maria vermišelius (gaila nenufotografavau pakelio), kuriuos reikia sudėti į keptuvę, įpilti vandens ir per 5 minutes jie išverda.
Kitas geras dalykas su tokiais makaronais yra tai, kad galima naudoti bet kokį padažą — pradedant sojos, baigiant bet kuo. Aš naudojau kinišką česnakinę juodųjų pupelių pastą. Bet jei tokios neturite tiks tik sojos padažas, arba dar geriau kiniškas žuvies padažas (fish souce) arba terijaki (teriyaki) padažas — žodžiu, kas prieinama arba kas po ranka.
Ir paskutinis dalykas — prie makaronų gali būti bet kas — bet kokios daržovės, bet kokia mėsa ar žuvis — kas prieinama, ką mėgstate.
- 250 gr. kiniškų Santa Maria vermišelių;
- 1 morkos;
- 3 česnako skiltelių;
- 1 paprikos;
- 250 gr. vištienos filė;
- 150 gr. šaldytų šparaginių pupelių (arba žirnelių ar kitų šaldytų daržovių);
- 100 gr. konservuotų pupelių daigų (arba bambukų);
- kokio nors kiniško padažo (sojų, terijaki, žuvies, austrių) 3–6 v.š.l arba česnakinės juodųjų pupelių pastos — 1 a.š.
Ilgiausiai užtruks pjaustymas 🙂 Supjaustome plonais šiaudeliais vištieną, morką, papriką. Susmulkinam česnaką. Keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepam vištą su česnaku. Kepam ant stiprios ugnies, pastoviai maišydami pora minučių. Po to sudedam likusias daržoves. Pakepam dar keletą minučių.
Sudedam makaronus (jei naudosite paprastus dėkite jau virtus, jei naudosite kiniškus, žiūrėkite į jų gaminimo instrukciją. Maniškius reikėjo sudėti į keptuvę ir užpilti vandeniu ir tada dar 5 min pakepti).
Pakepam dar keletą minučių ir pilame padažo, kurio turite (česnakinė pupelių pasta yra labai koncentruota ir sūri, todėl jos užtenka 1 a.š.; jei naudosite kitus padažus, tai pilkite pagal skonį, arba žiūrėkite į jų instrukcijas).
Skanaus.
Parašykite komentarą