Vasara. Atostogos. Ir taip sunku prisisėsti ir parašyti. Bet šito patiekalo negaliu neparašyti, nes labai skanus. Svarbiausia tiks išsikepti ne tik namie, bet ir gamtoje ant žarijų. Išbandžiau ir ten ir ten — ir abejose vietose gavosi skaniai. Vasarą reikia nepamiršti ir didesnės apsaugos gaminant maistą — nesinori atostogas praleisti tualete arba ligoninėj 🙂 Reikia stengtis, kuo mažiau mėsą laikyti ne šaldytuve, beje marinuoti mėsą reikia tik šaldytuve, į gamtą vežtis šaldytuve arba šaltkrepšyje su ledais — vienu žodžiu stengtis, kad mėsa kuo mažiau būtų karštyje. Marinavimui labai tiks actas — jis yra labai geras konservantas, neleidžia daugintis bakterijoms.
4 kepsniams:
- ~600 gr. kiaulienos sprandinės;
- 2 svogūnų;
- 5 v.š. raudonojo vyno acto;
- 3 v.š. vorčesterio padažo;
- aliejaus su čili pipirais;
- druskos, pipirų pagal skonį.
Padažui:
- 200 gr. šviežių voveraičių;
- 1 mažas svogūnas;
- 200 gr. grietinėlės;
- druskos, pipirų.
Kepsniams naudokite kiaulienos sprandinę. Kepsniai bus ir minkšti, ir daug sultingesni negu naudojant nugarinę. Supjaustome mėsą ~1,5–2 cm storio kepsniais (man gavosi 4 kepsniai), padruskinam ir papipirinam ir sudedam į indą, kuriame mėsą marinuosime.
Žiedais arba pusžiedžiais supjaustome svogūnus. Sudedam ant mėsos ir rankomis gerai viską išmaišome, paspaudžiame, negailėkime jėgos, kad kuo geriau susimaišytų kvapai ir skoniai. Beliko supilti actą, vorčesterio padažą ir aštriojo čili aliejaus šlakelį (jei patinka aštriau — pilame daugiau). Dar kartą ranka pamaigome viską. Indą uždengiame ir bent nakčiai į šaldytuvą. Taip mėsą galima laikyti net ir porą parų (bet tik šaldytuve).
Išmarinuotą mėsą kepame arba ant grotelių lauke arba keptuvėje namie. Jei neturėti gruoblėtos keptuvės, taip pat skaniai gausis ir lygioje, bet tada nepamirškite aliejaus. Kepame apie 3–4 minutes iš kiekvienos pusės.
Padažas. Labai paprastas. pakepam ant sviesto susmulkintą svogūną. Pakepus jam, kepame voveraites. Kepant grybus išsiskiria vanduo, palaukiame kol jis nugaruos ir supilam grietinėlę. Kaitiname ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės, sudedam prieskonius.
Valgome su bulvėm. Beje šį kartą bulvės buvo virtos ant garų — labai skanios 🙂
Skanaus.
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Tikiu, kad marinatas geras. Reikės išbandyti. Bet grybai prie mesos man jau labiau rudeniui tinka, kai vesesni vakarai ir jau rimtesnio maisto norisi. O dabar dar kazko lengvo, nesunkaus… Va toks kepsniukas su svieziom darzovem butu pats tas.
Na jau… Jei šašlykai bent per naktį normaliai su actu pamarinuoti šaldytuve, gali laikyti juos ir lauke bent porą dienų. Žinoma, jei acto nenaudojama, tai tada rizikuoti nevertėtų, bet man ir šašlykai tokie neskanūs.
O kepsniuką šį reikės išbandyti, bet irgi su šviežiom daržovėm 🙂
Aš nebandyčiau lauke laikyti 🙂 na nebent mėsą, pilnai actu užpylus 🙂
O man voveraitės atrodo lengvi grybai, vasariški labai 🙂
Turiu plieninį skrandį — prieš miegą cepelinus galiu valgyti, bet nuo voveraičių 3 kartus buvo tokie skausmai, kad galvojau, jog paskutinioji atėjo. Man tai sunkiausi grybai, kuriuos yra tekę valgyti — nuo baravykų, raudonikių ar kazlėkų nėra niekad nieko blogo buvę.
Bet gal čia kaip kam sekasi 🙂
Grybai sunkus maistas? Jie juk net nevirškinami, tik skonį turi ir tiek 🙂
praščiausiai virškinami — voveraitės, o pvz. baravykai virškinami visai gerai 🙂
Tinkamai paruošti grybukai tikrai bus skanu ir nepakenks sveikatai.Tik nereikia persivalgyti.….…O šitas patiekalas jau paragautas ir įvertintas puikiai.…..
🙂 ačiū.
Dar vienas dalykas. Bent jau man šie kepsniai kepti keptuvėje smarkiai skanesni už keptus ant žarijų. Taigi keptuvė nėra prastai 🙂
Nesitikejau, kad bus taip skanu..tiesa, vorčesterio padažo neturejau ir greitai arti neradau, tad idejau sojos padazo..bet vistiek buvo fantastiska..aciu!..laukia kiti receptai is sio tinklapio..ypac Velingtonas 🙂
O voveraičių nereikia trumpai apvirti vandenyje ?
Visiškai nebūtina