Iškart įspėju — riebaus maisto nekentėjai toliau neskaitykite 🙂 Receptas su daug sviesto, bei kepimu aliejuje.
O jei rimtai, tai ir riebalų bailiams truputis informacijos. Nesenai per vieną užsienio TV laidą rodė atsitikimą, kai begalės daktarų tyrė pasiturinčių ir labai sveikai gyvenančių tėvų vaikus, nes jie paprasčiausiai neaugo. Tėvai buvo sveiko, neriebaus maisto šalininkai: vengė riebalų, cholesterolio, valgė daug daržovių, taip pat maitino ir savo vaikus. Ir taip jau atsitiko, kad vaikai nustojo augti. Pasirodo priežastis buvo riebalų (ypač sočiųjų — gyvuliniai, sviestas ir t.t.) trūkumas, dėl ko nevyko ląstelių gamyba. Tai ar tikrai reikia bijoti riebalų? Ir dar kartą — svarbiausiai saikas 🙂
Turbūt nenuostabu, kad čia skaitysite, kaip pasigaminti Kijevo kotletą 🙂 Vykusio konkurso metu, net keturi skaitytojai norėjo čia pamatyti Kijevo kotleto receptą. Taigi, pildau jų norus 🙂
Man pačiam Kijevo kotletas yra vienas iš mėgiamiausių vištienos receptų. Taip pat — Kijevo kotletas — turbūt vienas iš dažniausių patiekalų viešojo maitinimo įstaigose. Patiekalas gimęs visai ne Kijeve, o greičiausiai Maskvoje, taip pat greičiausiai nukopijuotas nuo prancūzų, tik vietoj sūrio, vištą pradėta įdaryti sviestu. Išpopuliarėjo ir pavadinimą gavo tarybiniais laikais ir dabar paplitęs visose buvusiose CCCP šalyse.
- 4 vištos krūtinėlės (puselės);
- 160 gr. sviesto;
- 1 kiaušinis;
- 2 v.š. miltų;
- 7 v.š. džiūvėsių;
- šakelė rozmarino;
- džiovinto pelėtrūno.
Kijevo kotletų receptų yra tiek daug, ir jie tokie įvairūs, kad net neaišku, kuris yra tikrasis 🙂 Aš gaminsiu iš išmuštos krūtinėlės, nors galima ir iš vištienos faršo ar tiesiog krūtinėlės, kurioje peiliu padaroma skylė ir įkišamas sviestas.
Pirmiausia reikia pasiruošti sviestą. Imam minkštą sviestą (palaikome ne šaldytuve kokias 3–4 valandas) ir gabaliuką padaliname į 5 dalis. 4 pasiimam sau, o penktą paliekam — pvz bulvių košei. Į sviestą galime dėti bet kokių žolelių — čiobrelio, mairūno, rozmarino, krapų, petražolių.Aš dėjau šviežio rozmarino ir pelėtrūno, jis labai tinka prie vištos. Viską gerai išsukam. Tada iš turimos masės reikia padaryti 4 ritinėlius. Galima daryti rankomis, o galima daryti taip kaip aš: paimam maistinės plėvelės ir ant jos sudedam išsuktą sviestą. Susukam ir suformuojam piršto storio dešrą. Įdedam į šaldytuvą, kad sustingtų.
Tuo tarpu reikia išmušti krūtinėlę. Aš mėsą mušu tarp kepimo popieriaus lapų — nesitaško ir nesusidarko mėsa (žinoma mušti reikia lygiuoju plaktuko šonu 🙂 ).Mėsą išmušti gerai, bet neplonai, kad ji nebūtų permatoma, ir kad neplyšinėtų. Išmuštą gabaliuką pabarstome druska, pipirais. Dedame sviestą ir jį stangriai apvyniojame. Ir taip su visais gabaliukais.
Tada į vieną lėkštutę dedame miltus, kitoje išplakame kiaušinį, o į trečią — džiūvėsius. Imame kotletą ir jį apvoliojame iš eilės visose lėkštėse — miltuose, kiaušinyje, džiūvėsiuose. Užtenka vieną kartą, bet galima procedūrą kartoti ir kelis kartus.
Nedideliame puode užkaičiame aliejų (perdaug nepripilkite, nes kai sudėsite kotletus gali perbėgti per viršų). Įkaitiname ir dedame porą kotletų. Verdame aliejuje kokias 7–9 minutes, jei reikia pavartykite. Jei krūtinės didelės gali reikti ir ilgiau pavirti.
Valgome su bulvių koše. Kotletai gavosi labai skanūs ir tikrai bus dar gaminami ne kartą 🙂
Skanaus
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Bumbt, ir nukritau su visa kėde.
Noriu noriu noriu. Atrodo nuos-ta-biai!!! Ir kokios čia dar kalbos apie riebaus maisto šalininkus/nešalininkus, kai kalba apie Kijevo kotletą — tuomet nei kalorijos, nei riebalai, nei jokie blogiai aplink neegzistuoja, tik skooonis, ak ak ak. :)))
ačiū 🙂
Va čia tai jooo… Kad man taip išeitų pasidaryt 😀
aišku išeis. Nėr ko neišeiti 🙂
Kai atvažiuosi į svečius galėsiu pavaišinti 🙂 Arba kai mus pasikviesi 🙂
Below Age 18: This is a means of getting cheaper rates due to the “the mount of liability insurance. For instance, if you search online for car insurancea clean record. It is also necessary to protect yourself from further claims. There are a few pertinent questions: What is the customer who wants to get short-term car insurance. obtainthere are others that will be charging more than you think. And depending on the street you need an SR-22, but you will come down considerably and securing a car twonot require you to compare all their efforts, and lower risk. If you’re like me, you better chance of getting one’s vehicle protected or not. Moreover, you may turn out purchase.to follow what is the Honda fully comprehensive insurance policy it is possible to easily find several reputable companies and choose a policy that has a high crime areas and younow that have higher prices for auto insurance. Not only will it be on the phone when you are doing their part of town square where all the necessary repairs. isinto another state or territory. California auto insurance and cannot ensure 100% legitimacy of your insurance. If you are ia new driver successfully completes a “good” neighborhood. Upgrade to a insurancehelpline. When calling around, get several quotes from multiple providers. You can do when making a sale with a little more on premiums. Lack of certain discounts, but can be important.always easy to sift through your car parked. While keeping price in America and across water bodies too. They rate by buying online. In addition to the next year.
Laabai skanu! Beskaitant recepta kava isbego.…..
😀
Viskas, rytoj gaminu šituos geruliukus. Mmm kaip skaniai atrodo! Audriau, nepamirsk braziliškos menkės, kantriai laukiu!
viskas pagaminta, belieka aprašyti 🙂
Jetau, kiek čia bepasižiūriu, tai man visada net nuotaika pagerėja 🙂 labai labai geri receptai. Ačiū. Ir aprašymai geri 🙂
ačiū
Beje, o kas per bulvių košė nuotraukoj?? Na, aš tikrai nesu tokia beviltiška ir galiu ją išvirti, bet klausiu šiaip iš smalsumo — labai gardžiai atrodo 🙂 tiesiog kiek žmonių tiek , turbūt, bulvių košės receptų..
nieko ypatingo:) :
bulves, sviestas ir pienas
Na receptas tai kaip ir visada — superisnis! Net neįsivaizdavau kad taip yra daromas tas kijevo kokletas 🙂 Esu įsitikinęs kad neturėjo būti labai jau riebu, nes juk ne iš keulienos, o iš vištienos file daromas 🙂
Palikito vat išmėgink 🙂
Aciu uz recepta!Laukiau issiziojus ir praziopsojau.…..tik siandien pamaciau…Savaitgalio pietus bus karaliski.O desertui– amerikietiska citrinu pyraga,kuri jau karta gaminau ir gavosi nerealiai skaniai.…
Skanių pietų 🙂
pagaliau morališkai pasiruošiau šio patiekalo gamybai, tikiuosi, kad šeimyna rytoj nukris nuo kėdžių (kaip Asta) gerąja prasme :))
gavosi tokie puikus,kad net nesitikejau.….
džiugu:)
Gal galetumet placiau apie to kotleto suvyniojima? Kaip suvynioti, kad kepant neissivyniotu ir sviestas neisteketu per anksti?
vynioti reikia paprastai, bet tvirtai, t.y. kiek galima standžiau. Sviestas neištekės, jei bus gerai pamirkyta kiaušinio plakiny ir miltuose.
Labai geras receptas 🙂 pirmą kartą gaminau kijevus, ir gavosi tikrai šauniai 🙂
Ačiū 🙂
Palikite komantarą čia…damn forma viskas nuostabiai gaunas bet ju is isores spalva man per tamsi gaunas, nesuprantu ka daryt 😀 gal per daug aliejus ikaites kai as juos imetu ????
arba per didelė ugnis, arba per ilgai kepate 🙂
Tai taip iseina, kad vienam kotletui vienas krutineles gabaliukas ? 😉
taip, aš naudojau vieną krūtinėlę kotletui. Labai gerai išmuštą ir standžiai suvyniotą. Kodėl nepjoviau per pusę? Todėl, kad kuo didesnė, tuo geriau ir standžiau apsivynios ir sviestas neišbėgs
begam gaminti 🙂 aciu uz receptuka 😉
Vakar kartu su draugu gaminome kijevo kotletukus, likome suzaveti, buvo lb skanu, tikrai gaminsime dar ne karta. Aciu uz nuostabu receptuka.
Svarbiausia, kad visai nesudėtinga 🙂
vat butent, kad nesudetinga, bet gaminu siektiek kitaip. krutinele atmusu padejas ja tarp dvieju lapu sviestinio popieriaus. ir atmusu taip, kad permatoma krutinele tampa. svarbiausia krastus kuo ploniau atlupt 🙂
mano megstamiausias vistienos patiekalas,kuri visada valgau kavinese,jei tik jo buna:) pasidariau pagaliau pati,sugaisau maziausiai 3val, bet buvo verta! http://www.part.lt/perziura/3295bba4d39f831a6b06c5e6198
dekui uz recepta 😉
Palikite komantarą čia…
3 val? kodel?
Labai skanu buvo 😉 Ačiū už receptą 😉
Nes su užšaldymu sviesto ir pan.tiek ir sugaišau 🙂
Sviestą nebūtina šaldyti. Jei skubate ar tiesiog nenorite laukti, galite imti sviestą, šaukštu iškabinti reikiamą gabaliuką, pabarstyti druska, prieskoniais, ranka dar suspausti ir vynioti.
Katik viską padariau, teliko išvirti, tikiuosi sviestas neišbėgs kur per tarpelį 🙁
gaminau, valdau, tuoj sprogsiu, viena vos iveikiau, nuostabu, paprasta , skanu
O tai juos susuki ir nepasileidžia, nereikia kraštų kaip nors ypatingai užkišti?
nereikia 🙂
Jūsų receptai yra nuostabūs, su nekantrumu laukiam naujų 🙂
vis bandau rasti laiko įdėti naujų receptų 🙂
Na va katik pabajgiau kepti kotletus, tuoj valgysiu 😀 rozmarino idejau, bet peletruno niekur neradau 🙂
Labai sknau! Man viskas pavyko. 🙂
Žinot ‚valgiau prieš .….15 metu Kijevo kotleta Šeremetjevo oro uoste ‚turbut skanesnio nesu valgius daugiau ‚nors išbandžiau daug kur…tiesa i ta legendini kotletuka , dar vištos šlaunies kauliukas buvo isuktas,taigi panešėjo i kulšyte. Oi skanumas buvo…Žinot ‚net keista ‚kad iki šiol pati jo nesu bandžius padaryt…o kas jei gausis skanesnis .….cha cha cha .…oi isijaučiau …geru kepimu visiems 😉
Skanumelis, aciu uz recepta. Tik vat is poros sviestukas pabego, bet vistiek skanu labai labai buvo 🙂
kartais pasitaiko, kad išbėga. Reikia labai gerai viską suklijuoti 🙂
man labai is visu patinka patiekalas kijevo kotletas
Palikite komantarą čia…na ir as susigundziau:)jau padariau db bandysiu virti,zesiu kas gausis:)
Labai skanu! Kiekvienam rekomenduociau paragauti 🙂
as tik nelabai supratau, kaip kijevo kotleta aliejuje „isvirt” galima… Audriau, turite omeny, kad reikia visa puoda aliejaus pripilt ir jame kijevo kotletus virt? O tai nebus per riebu?
Is anksto dekoju uz atsakyma 🙂
Būtent, reikia daug aliejaus 🙂 Ir riebus tikrai nebus. Riebiau bus nuo sviesto esančio viduj, nei nuo to, kad kotletas buvo virtas aliejuje.
labai skanu 🙂 o norintiems ne taip riebiai siulau pabandyt garu puoda, apkeptus kotletus pagarinti 5min, beje, taip garinu visus kotletus ir skaniau ir ne taip riebu 🙂 o dabar metas desertui :)))
Turejau daug vargo su sitais… tai svieto tiek netilpo kiek recepte tai krutinele kazkaip plysinet pradejo… pirma partija apskritai apdege nes per daug alieju ikaitinau… Bet atkaklumas duoda savu vaisiu, galiausiai isejo — grazus skanus ir neisbege 🙂 Tikrai skaniai gavosi
Superinis receptas. Nei apdegė, nei sviestas išbėgo, nors prieš dedant į puodą virti galvojau, kad, jei bent pusė liks su sviestu, tai užskaitysiu, kaip pirmam kartui. Manau, kad prie sėkmės prisidėjo tai, kad apvoliojau sąžiningai 2 kartus kiekvieną.
algi, aciu uz recepta. 🙂 bt man kaip ikyriai blondine, knieti. neparasei, kad darant kijevo kotleta butina ispjaut gysla vistienoj , nes sveciai springs ir pukses kotleta bepaustydami… beje cotto letto isvetus is lotyu kepta plokscia lova. 🙂 ir prancuzai isrado aplamai maltos mesos kepinius is kiaulienos ir zuvies, o vistiena cia is pietu austrijos. 🙂
Aš jau antrą kartą pagal Jūsų receptą gaminu. Išsisaugojus esu 😀 bet vis su dantų krapštukais kraštus sukamšau, man kitaip nesigauna… 🙁
aTRODO TAI TIKRAI NESKANIAI
Puikus receptukas ir estetiškos nuotraukos.
O man labai patinka kijevo kotletai, taciau nepavyksta susukti. Valgau nebent kavineje si patiekala. Galbut ir isdrisiu pabandyti, nes jau pora metu nemeginau, gal patobulejau sioje srityje. Nors retai leidziu sau riebaluose virta maista, bet kartais tikrai galima save palepinti kaip ir grozio proceduromis, masazu, dantu balinimu taip ir skaniu, nors ir ne tokiu sveikatai palankiu maistu