Tęsiu dovanų temą 🙂 Gal ji bus naudinga renkantis dovanas kitiems. Šiais metais, kaip niekad daug dovanų susijusių su kulinarija, maisto gaminimu. Draugai ir artimieji pagaliau suprato, kad aš moku gaminti, ir kaip susitarę nutarė mane palepinti 🙂 Su tokiais dovanų tempais, virtuvę jau dabar reikėtų perkelti į didįjį kambarį, ir pristatyti dar dvigubai tiek spintelių, kad viskas tilptų:)
Dovana, kuria norėčiau pasidalinti tai duonkepė (ačiū draugams 🙂 J&L). Nedidelė dėžė, kuri viską padaro už tave — sumaišo, išminko, kildina, kepa duoną (gaila, kad dar nesupjausto ir neužtepa sviesto 🙂 ). Daiktas labai patogus. Visas duonos kepimo procesas užtrunka maždaug 4 valandas. Galima kepti bet kokią duoną (balta, juodą, saldžią, prancūzišką), taip pat galima kepti pyragus, maišyti ir kildinti tešlą (pvz. picai). Nepamainomas daiktas kai nėra laiko arba tingi. Šiaip, ar dėl genetikos, ar ne, bet minkyti tešlą man patinka. Tai vienas iš gaminimo malonumų, ir savęs patenkinimo momentų 😀 (ypač kai tešla būna nusisekus, t.y. beveik visada :)). Todėl rankinio darbo tikrai neatsižadu ir nepamiršiu 🙂 Nors duonos tokios purios, kokia gaunasi duonkepėje, man niekad dar nėra pavykę iškepti.
Na ir aišku duonos receptas 🙂
Prancūziška duona (skonis lygiai toks pat, kaip senovinės “forminės” duonos):
- 365 ml šilto vandens;
- 2 a.š. druskos
- 620 gr. kvietinių miltų;
- 1,5 a.š. sausų mielių.
Viską sudedame į duonkepės indą, paspaudžiame mygtuką.
Po 4 valandų valgome dar karštą su sviestu 🙂
Skanaus.
Shaggy.lt:
Kilimai:
WWW.SHAGGY.LT...
Tikri vyriški pusryčiai
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete urgentní půjčku paní Strnadová, je spolehlivým ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Monik:
Dar į padažą įtarkuočiau truputį imbiero arba čili pipiro...
Taip pa...
Traški žuvis kinietiškai
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Kiek toks daiktas kainuoja? 🙂
Saunumelis 🙂 man is antro karto irgi pavyko. Bet skaniausia ka is tokio aparato esu ragavus, tai rugine ciabata. Reikes savaitgaliui uzsistatyti 🙂
dievuleliau silta duona su sviestu– ner skaniau„,
ja ja 🙂
Taip. taip nuostabus daikciukas 🙂 as ir tokia turiu tai oooo kiek ivairiu duonu prikepes 🙂 Skanumas
Nuostabus dalykas, ipac man patinika funkcija kuri iskildina betkokia tesla, sumetis viska palauki issikepi pica ar bandeliu! Visada budavo sunku tinkamai iskildinti mieline tesla. Siulau nusipirkti. Mes namie ismokome ir maisytu ruginiu/kvietiniu miltu duonyte kepti, labai sotus gaminys.
O man ji išėjo labai biri viduryje 🙁 Net nesigauna normaliai atpjauti, visas vidus birsta.…
Orkaitėje visada išeidavo, o duonkepėje dar nebuvo normaliai išėjus.… 🙁
Gal kažką negerai darau?
Pradžioje reikėtų daryti viską pagal receptus, kurie pridėti būna su duonkepe. Nesumaišyti matavimo vienetų (ml, g) ir turėtų viskas gautis. Po to jau galima improvizuoti.
Pas mus greit inprovizavijos prasidejo 🙂 Tas birumas gali būti dėl riebalų arba dėl mažo glitumo. Mes dar į tą juoda duonyte idedam obuoliu marmelado arba sokoladinio kremo jei nera namie nei vieno iš jų tada sirupo įpilame apelsinų ar braškių (to iš stiklinių butelių kur būna) suteikia išskirtinį skonį ir sureguliuoja rugštumą duonos. Bet žinoma nereikia jo daug dėti.
Ar tos duonkepės vidus dengtas teflonu ar keramika? Kokia metalo danga?
Palikite komantarą čia…Iš straipsniuko aišku,kad duonkepė,kuria gavo dovanu-puiki. Norėjau sužinoti,kiek ji turi maišytuvų,kokia jos kaina.Moulinex firmos duonkepę aš nusižiūrėjau, ji viena iš geresniu.