Kibinai mano mėgiamiausias patiekalas, kai reikia gaminti daugiau nei 4 žmonėms 🙂 Labai lengva, greitai ir svarbiausia skanu 🙂 Žinoma darant dideliam kiekiui žmonių susiduri su problema, kad būna daug mėsos, daug tešlos, kuriai išminkyti reikia vyriškų rankų. Bet matyt tešlos minkymas pas mane yra paveldėtas iš senelio, kuris buvo geriausias tešlamaišys visoj Tarybų Sąjungoj.
Aš visada kibinus darau su kiauliena, nes aviena man nepatinka 🙂 Bet galima būtų daryti su bet kuo, pradedant vištiena, baigiant daržovėmis 🙂 Ir beje, naudoju ne faršą, o kapotą mėsą, nes taip skaniau 🙂
Ir nesakykite, kad nemokate gražiai užspausti kibino 🙂 Aš labai greit išmokau čia:
35 kibinams padaryti reikės:
- 1 kg sprandinės riebesnės (jei nelabai riebi, tada reikia dėti šoninės arba lašinių);
- ~1 kg miltų;
- 4 svogūnai;
- 4 kiaušiniai (nuotraukose 5, nes buvo labai maži 🙂 );
- 450 gr. margarino;
- 200 gr. grietinės;
- mairūno, druskos, pipirų.
Pirmiausia ruošime tešlą. Kiaušinius iškuliame į dubenį, tik atskirai puodelyje pasiliekame vieną trynį. Įdedam šaukštelį druskos, beveik visą grietinę (pasiliekam vieną didelį šaukštą mėsai) ir išplakame.
![]()
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Tada sudedame supjaustytą kambario temperatūros margariną ir miltus. Viską gerai išminkome. Tešla turi būti minkšta, netrupanti, nelimpanti. Tešlą reikia dėti į šaldytuvą ir atšaldyti. Galima ir per naktį 🙂
Tuo tarpu susmulkiname mėsą, svogūnus, viską gerai sumaišome, nepamirštam sudėti likusią grietinę, prieskonius, druską, pipirus. Viską gerai išmaišome.
![]()
![]()
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Imame gabalėlį tešlos, kočiojame blyną, dedame mėsą, užspaudžiame.. ir taip kol baigsis tešla arba mėsa 🙂 kiek esu daręs kibinus, visada pas mane nelieka nieko, t.y. nei mėsos nei tešlos 🙂
![]()
![]()
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Aišku, kai kurie kibinai gaunasi prigrūsti mėsos, o kiti dideli, bet su nedaug įdaro 🙂
Kibinus aptepame paliktu išplaktu tryniu. Kepame 200 laipsnių temperatūroje maždaug 30 minučių.
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Skanaus.
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Net neabejoju, kad šis receptas bus išbandytas 🙂
O kaip Maximose pridaro tokius vienodus kibinus? O kad ir Trakuose — nors nesu aš iš ten valgęs… Žinoma, kiek procentų ten mėsos, tai velnias žino, o čia jau darai ir matai, kas viduje…
Išmėginsim, būtinai, jau šį savaitgalį! Tik greičiausiai naudosiu paprastą faršą, kad būtų greičiau ir paprasčiau, o tai savaitgaliui daug planų nusimato…
Na ką, gaminam, valgom, storėjam kartu!
Su faršu skanu, bet ne taip 🙂
Jau tikrai su tais kibinais gaunasi valgymas ir storėjimas 🙂
Mes tai su tėčiu įdarą darom iš vištienos krūtinėlės. Šiek tiek brangoka, bet labai sultingai gaunasi 🙂 Reiktų išbandyti su sprandine.
Maximose kiekviena idaro ir teslos gabaliuka sveria, bet to ten vireju rankytes tokios atkaltos, kad jos uzsimerkusios padarytu kibina…dabar atlieku maximos kulinariniam skyriuj praktika, tai burtu nerasau 🙂
Oooo, pasakiškai atrodo! Nors ką tik po pietų, bet sukirsčiau tokį kibiną nedvejodama, ir gal net ne vieną 😉
Mano brangusis vis praso kibinu po apsilankymo Trakuose 🙂 Kuri savaitgali “pasissvesiu” ir kepsiu, bet butinai su aviena!
Kad aš mokėčiau avieną paruošti taip kad ji nesmirdėtų, daryčiau ir aš 🙂
Palikite komantarą čia…Rozmarinas nuima avienos smarve, bent jau salykams tai tikrai.
Sveiki, Andriau.
Netikėtai atradau Jūsų tinklaraštį ir begalo apsidžiaugiau, nes to ir ieškojau — viskas paprasta, greita ir, tikiu, skanu :-)pirmas patiekalas, kurį gaminsiu bus kibinai 🙂 begalo juos mėgstu, o Jūsų receptas toks paprastas, bet tikiu, kad ne prastas, kad jau neturiu priežasčių atsikalbinėti, kodėl man nereikėtų jų gaminti 🙂 veiksmas vyks rytoj vakare, tikiuosi pasiseks.
dabar pagrindinis dalykas dėl kurio rašau — aviena. aš irgi nemėgau avienos dėl jos specifinio kvapo, bet pasirodo, nupjausciu visus iki mažiausio gabalėlio riebaliukus (juose kaupiasi tas kvapas) ir pamarinavus mėsytę su žolelėmis ir aliejumi (arba paminkius tik aliejuje — taip mesyte minkštesnė tampa) — kvapas išgaruoja 🙂 išbandyta — veikia.
Oi, oi kaip cia skanu, na ir zinoma, grazu 😉
ačiū 🙂
P.S. O kiek miltu deti?
Oj, pamiršau parašyti 🙂 miltų reikia maždaug 1 kg. +/- priklausomai nuo tešlos
Bemaž identiškus gaminu 🙂
Siaubas, kaip norėčiau…
Kad dabar taip vieną… ar du, gerai, iš tiesų norėčiau dviejų 😀 Jau tokie gražučiai, toookie… 🙂
gražučiukai skanučiukai 🙂
Palikite komantarą čia..
Isbandziau, labai skanus, bet as dariau su farsu, nes mano seimyna labiau megsta taip.Zinoma reiks pabandyti ir su pjaustyta mesa. Vienas minusas– labai riebus.
Esu bandęs ir su faršu ir su kapota. Man su kapota nepalyginamai skaniau 🙂
Darau ir aš kibinus pagal panašia receptūra, o vat del vienoduno tai aš paimu tešlos gaba, iskočioju ji reikiamo storio ir tada su neperdidelio dydžio indeliu išspaudžiu vienodus blynelius, jei reikia dar pakocioju ir darau kibinus, gaunasi gražiai visi vienodi, tai vat.….
aha, čia geras būdas vienodiems kibinams daryti. Bet gerai ir nevienodi, tada kiekvienas gali pasirinkti, kokio dydžio jiems reikia 🙂
Nu taip, čia jau kaip kam kokio dydžio patinka.…… nors ir su didele lekšte galima išsispaust skritulius 😀
Super! Pasigaminau šiuos kibinus su grybų įdaru. Mmmm. Liežuvį gali praryt. Audriau,ačiū už idėją!
džiugu 🙂
Kaip as noriu kibinu.….…bet vis pritruksta laiko.Bet butinai gaminsiu,nes receptukas,aprasymas toks puikus,kad negalima nepasigaminti.….
Laiko daug neužims, o ypač, jei daryti mažiau 🙂
Va cia tai geras! Kaip seniai as sio recepto ieskojau. As tiesiog dievinu kibinus, pamenu, Neries pakranteje su mama valgydavome, kazkur Antakalnyje, pries 20 metu. Labai aciu uz toki detalu ir aisku recepta! Visi taip turetu buti, super detalus su daug daug nuotrauku, kad ‘neiseitu’ suklysti!
Ačiū jums 🙂
Ruosiuosi rytoj kibinus daryti pagal jusu recepta. TIk as neturiu svarstykliu, o namuose 10 kg miltu maisas. Tad ir norejau paklausti, kiek stikliniu sudarys 1 kg?
As tai butinai su aviena maisysiu, nes begalo man patinka tiek skonis, tiek kvapas.
svarstykliu visiskai nereikia. Patogiausia nusipirkti toki matavimo inda, kur ant sieneles surasyta miltu, cukraus, vandens matavimai gramais ir puodeliais (cups). O internete raso, kad miltu stikline (amerikietiskas cup) =125 gr.
Beje, siulau prad=iai deti kokius 800 gr miltu ir tada jau ziureti pagal tesla, ar dar reikia, ar ne.
Supratau, labai aciu, tuoj gaminsiu! Pas mane yr astikline tomkia kur yra ant sieneliu matavimo kiekiai, bet ten litrais.
Isejo nuostabiai gerai! Dangisko skonio! Aciu uz toki puiku recepta, kaip ir sakete, teslos uzteko lygiai tiek kiek buvo mesos. Sukti virsuneliu man sekese sunkiai, nors video ziurejau pora kartu, bet juk nuo to skonis nepriklauso! Tokio idelaus recepto turbut man dar neteko tureti, kad taip viskas gerai iseitu is pat pirmo karto, tai ciut ne stebuklas! Be galo esu jums dekinga ir visiem patariu daryti, nepasigailesite!
smagu, kad viskas gavosi 🙂 ačiū
Aš irgi gaminu pagal panašų receptą, labai skanu. Tik užspaudusi užsuku iš kitos pusės, lengviau išeina 🙂
zinai,ka Audriau, manau busim abu isitaise beda su kibinais 🙂 pagal tavo recepta pagaminau ir pavaisinau draugus.Tai dabar neatsiginu.…. gausi man i pagalba ateit, nes beda tame,kad tu perdaug gera recepta parasei, o as iskepus draugus pavaisinau 😀
jau buvau pradėjęs benusigąst 🙂
bereikalo nesibaimink, tik buk,kaip pionierius visada pasiryzes, stot man i pagalba kibinus gamint 🙂
Tai geriausi kibinai kuriuos teko gaminti pagal si recepta! Aciu
seiles bega negaliu…
😀
nu va prisipirkom akcijiniu produktu (margarino, miltu, grietines… :)))) ir gaminsim
O, as padariau su obuoliai ir buvo taip skanu, kad mesos daugiau nebenoriu su kibinais, tik vaisiu ;))) pabandykit supjaustyti obuolius uzpilti cukraus ir ideti :))
mhhmmm.….…..cia jau gaunas originalaus recepto isdarkymas, pasigaminai paprasciausia bandele su obuoliais, o ne kibina.
sutinku 🙂
Patarimas — kibiną pabadyti šakute — išeina oras ir neišsižioja. man jie visada išsižiodavo, kad ir kaip beužsukčiau, kol nepamačiau kaip daro profai. Kas dėl avienos — ji nesmirdi, jei tai ne senas avinas. Jei perki normalią lajum neaptukusią avį — niekada ji man nesmirdi. esu išbandžiusi viską gaminti, bet pirkdavome jaunų ėriukų skerdieną.
O man niekada neišsižioja. matyt gerai užspaudžiu. Bet man ir ėriena turi savotišką specifinį skonį, kuris man nelabai 🙂 aišku čia skonio reikalas, nes kiekviena mėsa turi savo skonį
Labai, labai skanu 🙂
Kibinai patiko visiems, kas juos valgė 🙂 Aš pritrukau mėsos įdarui, tad panaudojau ricotos sūrį, sumaišytą su smulkintais špinatais, česnaku, druska bri pipirais — visi kas valgė, pirščiukus apsilaižė 🙂
Ačiū 🙂
Ismeginau si receptuka,ir nei kiek nesigailiu:)Kibinai gavosi pasakisko skonio.Kitaip ir neturejo buti,nes receptas suprantamas ir aiskus net virtuvei neismananciam.
Aciu Audriui uz aiskius ir lengvus receptelius:)
Ačiū skaitantiems ir darantiems 🙂
Na ir suintrigavot čia visi su tais kibinais ‚begu ir aš tešla minkyt ‚kaip tik visko turiu ‚o kaip sekesi parašysiu rytoj .
Labai skanus! 🙂 Labai gerai užrašyti kiekiai, nes taip pat neliko nei mėsos nei tešlos :))
Kaip gerai, kad viskas pasiseke 🙂 smagu
Isbandyta…skonis nerealus, nera net prie ko prisikabinti, labai skanu! 🙂
ačiū
Ka tik issikepem. Ziauriai skanu :). Tikrai rekomenduoju pabandyti kas dar nebande, paprasta, greita ir rezultatas super !
Aš mėsą pjaustau mažais kubeliais, dar kai ji vos vos sušąlusi, tada lengviau pjaustosi 🙂
o sakykit su kuo jūs tą mėsą sukapojate? mačiau pas jus tame tokiame indelyje, bet visada galvodavau,kad ten ją sumala, nes kaip košė pasidaro… ar aš klystu? eičiau ir aš daryt kibinukų, jei tas aparatas tinka kapojimui 😀
Aš mėsą kapoju virtuviniu kombainu. Jis mėsą sukapoja visai neblogai, svarbu per ilgai nesukti jo, kad košės nepadarytų.
Man skaniausi su jautiena, o kad nebutu per sausi, idedu margarino arba sviesto, pabandykit-nerealu. Su sprandine irgi neblogai, o su vistiena nieko doro, kazkada bandziau, vaikai priprase-nepatiko. Ir butinai reikia kapoti mesa, malta visai ne tai…
O jatau kaip skaniai atrodo.….. Seilės varva ;)))))
Būtinai reikės gaminti pagal šį receptą 🙂
Labai tiks Velykom 🙂
Labai skanūs gavosi kibinai. Ačiū už išsamų receptuką, net ir pirmą kartą kepant negali nepasisekti… 🙂
O man visai nepatiko su kapota mėsa, darau tik su faršu. Kažkodėl daug skaniau.
Kiekvienam pagal skonį 🙂
Jau kepa kibinai po 10 min. eisim ragauti, o sakykit ar tešlą plonai kočiojate/.
vidutiniškai, nei per plonao, nei per storai.
pabandysiu siandien paziuresiu ar kas nors iseis
Negali neiseiti 🙂
Bandau dabar 🙂 Turetu buti skanu 🙂
bus 🙂
Dariau iš pusės kiekio… gavos aštuoniolika gigantų… su faršu… visa kita pagal receptą. Iš vyriškos pusės pripažinimo sulaukiau 🙂 Ačiū!
ps. kibinų apačia man gavos ne apskrudusi kaip kad viršus, o nuo išbėgusių riebalų minkšta tokia. taip turi būti? ar kaip kepti, kad visas kibinas būtų tolygaus apskrudusio iškepimo?
Aš vakar irgi kepiau, gavosi 45 🙂 čia gal nuo orkaitės priklauso, nes man tolygiai apkepė
Na, bandom tavo antrajy receptuka, teslyte uzmaisyta, mesyte sumarinuota, viskas saldytuve stovi, vakare kepsim ir ragausim ir ziuresim ar pavyko ar nelabai 🙂
neabejoju, kad pavyks 🙂
Pavyko! Pirmas kartas truputy prisviles, nes sviestinis popierius prilipo, tai teko pagarmdyt biskuty 🙂 Ir bijojau, kad persudysiu mesyte, nes kazkodel daznai man taip atsitinka, bet gavosi puikiai ir labai skaniai! Aciu, Audriau! 😉 Dar sy ta ne visai y tema norejau paprasyti — kugelio ( bulviu plokstainio ) su vistiena receptuko, jeigu galima 🙂 Zinau, galiu jy rasti bet kurioje kitoje receptu svetaineje, bet tavo blogas pranoksta visas receptu svetaines, taip puikiai smulkiai viskas aprasyta, taip vaizdziai, taip aiskiai, o jau su kokia gerai nuteikiancia nuotaika, malonumas skaityti ir po to gaminti butent is Jusu, Audriau aprasomu receptu! 🙂
Na, va, neisejo man tas kugelis… :/ Tiek prisiskaiciau jo skirtingu receptu, niekur nebuvo tikslaus kugelio receptu, dariau pagal senoviksa kazkoki recepta, bet manau padariau klaida tame, kad nenusunkiau bulviu, nes kazkur buvo rasyta, kad kai nusunki gali gautis per sausas..Nu ir ka, gavosi, pajuodes, per daug apkepes is apacios ir per skystas viduj…kepiau ant nesmarkios ugnies.. Nuliudau.. :/ O receptai visu tokie skirtingi: vienur parasyta pila piena, kitur, vietoj pieno sauksta grietines, dar kitur deda sviesto, kitur nededa jo, vieni nusunkia bulves, kiti ne, vieni uzdengia kugely bekepant…nebezinau jau net kaip geriauisa ir skaniausia jy iskept tada..???????? Pagelbekit!!! 🙁 ;(
OK, reikės daryti kugelį 🙂
Gali pagal savo stiliu koki padaryt, jei tradicinio nesinori, su kokia mesyte: vistienyte, kiauliena ar dar kuom, nzn.. 🙂 Noriu labai labai skanaus kugelio! :)))) Aciu!! 🙂
P.S. Tavo bloge butu gerai koks atskiras skyrelis tavo lankytoju pageidavimams, diskusijoms, klausimams, kai reikia parasyti kanors ne apie esanty patiekala. 🙂
Vaje vaje,kokie skanus kibinukai,negali vyras atsidziaugti!…
tikiu 🙂
super skanu
atrodo labai skaniai, man visad labai rupejo kaip padaryti skania minksta tesla, tokia kaip buna ceburekai 🙂 tai sitas receptas tinka ar nelabai?
tikrai nenusivyliau. kepiau uzsienieciui ir jis valge ir jis valge viena po kito :)) tik kita karta mesa smulkinsiu o ne farsa desiu. aciu 🙂
na, atrodo tai tikrai gundanciai:) beje, gal koks mirkaliukas ar padazas tiktu prie ju:) man baisiai norisi dar ir pamirkyt:) kepsiu pietums sia skonybe:)
Geriausais mirkaliukas — tikras jautienos sultinys 🙂
Tešla užmaišyta iš vakaro, mėsytė paruošta, šiandien kepsim kibinus! Ačiū už paprastą ir aiškų receptą 🙂
Sveiki, ar galima vietoj margarino naudoti sviesta ir kokius prieskonius galima deti vietoj vegetos? aciu
Sviestą žinoma galima. O kur jūs matote, kad aš naudočiau vegetą? Vegetos mano virtuvėj nė su žiburiu nerastumėt 🙂
Oi labai atsiparasau… ziurejau toki pati recepta youtube, ten dejo vegeta, o cia iki galo neperskaiciau… didele pagarba, kad jos nenaudojate 😉
Nemanau jog parašysiu didelią naujieną, bet…Kad kibinai “neišsižiotų” kaip čia rašė, įveskite dar vieną operaciją: prieš dėdami ant tešlos mėsą, virtuviniu teptuku blyno kraštus patepkit vandeniu (jei netaupot — galit ir kiaušiniu ar tik baltymu), bet minimaliai, kitaip nebesiklijuos… Kibinas gali įtrūkt kitoj vietoje, bet ten kur patepėt — niekada 🙂 Tokiu būdu virtuvėje “klijuoju” viską, kai reikia jog neišsižiotų ar įdaras neištekėtų.. sėkmės!
SSuuddaass ne kibinai
Ka tik isbandziau si recepta, tik as dariau su jautienos farsu. nerealus. tesla super!!!!! aciu uz recepta!!!
NEREALIAI SKANUS KIBINAI.VISIEMS REKOMENDUOJU PABANDYTI!!!
Labai skanu su sultiniu.Pabandykit!!
Kibinas su kiauliena? Netikras!
Kibinas yra totoriskiu, ir jie nevalgyti kiaulienos… Cia tik kiaulienos tesloje.
Sis receptas pagal iki abra maxima. ne
Isbandyta! rekomenduoju visiem kam patinka sukeliotis virtuveje!
p.s. receptas tobulas!
Bandysim kepti labai skaniai atrodo nuotraukose ir daug geru komentaru tikiuosi bus skanu
Bus 🙂