Užtruksite 5 min.
Pirmiausia visus sveikinu su Naujaisiais metais 🙂 Linkiu visiems daug daug geresnių ir šviesesnių metų. Ir aišku skanesnių 🙂
O aš grįžtu po neilgų atsotogų su virtais kiaušiniais 🙂 Bet ne su bet kokiais, o virtais be lukšto vandenyje. Šis patiekalas labai tinka Naujųjų metų pirmiesiems pusryčiams. Pusryčiai atrodo labai prabangiai, karališkai. O, be to ir kiaušinis labai tinka, naujai pradžiai — tabula rasa.
Taigi, norite pusryčių kaip aukščiausios klasės restorane? 🙂 Prašom. Pamokinsiu. Man šis bandymas buvo antrasis jau, nes per pirmąjį prieš kelis mėnesius sugadinau 4 kiaušinius, kuriuos visus teko išmesti, ir maniau, kad daugiau tokiais žaidimais neužsiimsiu 🙂 Bet šįryt, kažkaip pamiršau nesėkmingus bandymus ir nutariau pabandyt iš naujo. Beje, šį kartą dar išmėginau ir kitą būdą kiaušiniams virti, kuris pasirodo labai lengvas ir geras:) Taigi du metodai kaip kiaušinius išvirti be lukšto.
- kiaušinių.
1 būdas. Šis būdas man atrodo sudėtingas, nes kiaušiniai nebūtinai gausis:) jam reikia kantrybės ir sėkmės.
![]()
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Paimam podidį puodą, kuriame užvirinam vandenį. Įpilam kelis šaukštus acto. Kiaušinį iškulam į kavos puodelį, svarbu nesugadinti trynio 🙂 Vanduo turi būti ant virimo ribos, bet neverdantis. Pasiekus tokią stadiją vandenį reikia pradėti maišyti šaukštu taip, kad viduryje susidarytų sūkuriukas. Kiaušinį iš puodelio pilame atsargiai tiesiai į tą sūkuriuką. Kiaušinio baltymai turėtų apsivyti trynį, dalis jų liks pludūriuoti vandens paviršiuje, tad nenustebkite. Galima šaukštu mėginti dar paformuoti kiaušinį, kad jis gautųsi gražesnis. Verdame 3 minutes, jei mėgstame minkštą kiaušinį, 4–5 — vidutinį.
Šį kartą, man kiaušinis gavosi, nors ne toks gražus:) šio būdo minusas, kad vienu metu išeis virti tik vieną kiaušinį (nors esu matęs, kad į vieną puodą supila ir kelis 🙂 ).
2 būdas. Šis būdas, labai paprastas, ir man jis labai patiko 🙂 Taigi, paimam maistinės plėvelės, klojame ją į puodelį. Ant plėvelės užlašinam lašelį aliejaus ir pirštu ištepame plėvelę.
![]()
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Čia, tam, kad išviręs kiaušinis nepriliptų prie plėvelės ir būtų gražus ir lygus. Iškulame kiaušinį ir plėvelę užspaudžiame. Dedame į verdantį vandenį ir verdame 3–4 minutes jei mėgstame minkštai ir 4–5 — vidutiniškai. Į puodą vienu metu galima dėti kiek tik norite kiaušinių. Baigus virti kiaušinį išimam iš vandens ir po to iš plėvelės.
Taip virtą kiaušinį dedame ant baltos duonos riekės ir valgome su majonezu. Skanių šventinių pusryčių.Skanaus!
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Atrodo labai skaniai! O ir privalumas koks — lupti nereikia 🙂
aha 🙂
Geras! Apie buda su plevele nezinojau. Grazuoliai gaunasi. Zinau, ka ryt valgysim pusryciams 😉
Netyčia šįryt čia užsukau ir taip užsinorejau šių kiaušinių pusryčiams!!! Būtinai būtiniausiai reikės išbandyti…manau taip pat vakarienei tiks idealiai:))) O su plevele išvirti kiaušiniai atrodo žymiai gardžiau:)))
Vakarienei gal nelabai, bent man, nes po to košmarai sapnuojas 🙂
išbandžiau virimą su plėvele ir man labai patiko. visai kita kiaušinio tekstūra gaunasi. tik nervino vyras savo replikom apie plėvelės virimo kenksmingumą ir panašiai…
Maistinė plėvelė nekenksminga. Žinoma visada galima naudoti tokia plėvelę, kuri skirta kepimui orkaitėj, ji pritaikyta labai aukštai temperatūrai. Skanaus 🙂
Palikite komantarą čia…
vat kaip tik pėdomis — po naujų bent porą kartelių jau pagaminta. Atradimą– išradimą su plevėle išbandyti būtina. Tik.. manau, jis pakeičia ne tik išvaizdą, bet ir kažkiek skonį?
aha, skonis keičiasi į gerąją pusę 🙂
megstu tokias mandrybes.…as esu virusi kiausinius marskineliuose vistos sultinio, balto vyno ir citrinos sulcius misinyje…i maiselius deti tikrai nereikia, pakanka atsargiai nuleist is kokio samcio kiausini ir viskas,…gaunasi grazutis apvalutis. O patiekiau ant skrebucio su svogunu, vyno ir grietineles padazu…niam niam
jau seilė tįsta 🙂
man priimtiniausiais antras variantas, nes zinau, kad tikrai pavyks 🙂 Labai skanu toks kiausinis su bulviu kose, ant virsaus pievagrybiu padazas ir ant jo skystai virtas kiausinis — skanumelis!
vat dėl to ir man labiau patinka antrasis variantas 🙂
Super ideja su kiausiniu marskineliuose ir bulviu kose ! Reiks butinai isbandyt 😉
o tai ta plėvelė neištirpta nuo verdančio vandens? vieną kartą kažką kračiau į puodą ir maišelio galas į vandenį įsimerkė,tai ir nutirpo tas maišelio galas.…
Ne, tikrai neištirpsta:)
Virti kiausiniai be luksto man visada buvo kazkoks stebuklas…O pasirodo,visai paprasta…Arteja Velykos-kiausiniu sventes,butinai reiks isbandyt.…
va, tikrai, pats tas Velykoms 🙂
Reiks pamegint. Radau pavyzdi kai i keptuve su formelem dedasi. Nei maisyt nereikia. Nei pleveles. Keptuveje ausku vanduo! 🙂
Tik nesuprantu kokia funkcija atlieka actas. Kas galit pasakyt?
actas neleidžia baltymams suskysti ir išsitaškyti po visur 🙂
[…] Šaltinis: Ką suvalgyti? Share this:TwitterFacebookPatinka:LikeBūkite pirmi kuriem tai patinka . This entry was posted in Pusryčiai.Bookmark the permalink. Parašykite komentarą […]
Palikite komantarą čia…paprasciausias budas,jokiu pleveliu:nedideliam puode pasudyti vandeni parugstinti truputi,uzvirti,kiausini imusti puodeliukan,imti samti,i ji paleisti kiausini ir nuleisti i vandeni,kad truputi apsemtu kiausini,virti kol aptrauks baltima,po to galima samti atremti dugnan,2–3 min.ir istraukti samti,nupilti vandens likuti.
O, ačiū. Tikrai gi galima su samčiu. Būtinai pamėginsiu.
Patiko labai idėja, pasigaminau… Skanu 🙂 Ačiū 🙂
Pabandžiau abu siūlytus variantus(maisto plėvelei ir “Samčio” būdą) ir abu puikiai pavyko, ir išvaizdos skirtumas labai nedidelis buvo. Manau, kad šis kiaušinių patiekimo būdas taps dažnas pas mus. 🙂
[…] išbandyti kažką naujo ir pusryčiams paruošti kiaušinius, virtus be lukšto. Pasirinkau šį variantą. Čia labai aiškiai ir vaizdžiai viskas paaiškinta. Išbandžiau abu būdus, bet […]
tai Dabar jau buna ir didziosiose parduotuvese pirkt be luksto kiausiniu ir net ar 6rusiu,bet musu ukmerges mieste kolkas vis dar nesimato.BUNA TOKIU KIAusiniu pirkt tik vilniuj ir kaune,bet turetu pasirodyt ir visose parduotuvese.jei atsirastu pirkciau,dar zinoma kaip galima isvirt be luksto kiausinius piene.Bet ten jie suplakami ir tada pilama i pradedanti uzvirt piena.megstu kiausiukus,skanu,ypac skanus putpeliu kiausiukai,juos kartais valgome ir zalius su lukstais,bet gal yra galimybe tada susirgt kokia liga,numates augint putpeles,reikia tik narvu,osiaip vistukiu augint jau nera kaip deja,nes naktimis ispjauna seskai ir kiaunes jas
Gakima ir kitaip,reikia uzvirinti pienuka,kai jau tuoj uzvirs greitai imusti kelis zalius kiausiukus.uzdengus kiek ilgeliau dar palaukt.ir kiausiukai isvirti buna jau pienuke,taip ir beveik virinta pienuka galima gert.stebet tik reikia kad pienukas pries beveik uzverdant nesoktu is puodo